افروز بهرامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در تشریح برخی دستاوردهای صندوق ضمانت صادرات در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۹۷ علیرغم تمام مشکلات اقتصادی و موانع تحریمی، صندوق ضمانت صادرات توانست در صدور پوشش بیمهنامهها و ضمانتنامههای صادرکنندگان، به رقم ۲٫۲ میلیارد دلار برسد و این رقم، رشدی ۲۵ درصدی نسبت به سال ۹۶ و رشدی ۲۰۷ درصدی نسبت به سال ۹۳ داشت.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در خصوص برنامههای این صندوق برای سال ۹۸ نیز گفت: یکی از برنامههای صندوق ضمانت صادرات، توسعه همکاریهای استراتژیک با سازمانهای همتا بخصوص در کشورهای همسایه است و علاوه بر آن با توجه به آنکه بسیاری از صادرکنندگان کشور از خدماتی که این صندوق میتواند به آنها ارائه دهد، اطلاع کافی ندارند، آگاهی بخشی نسبت به خدماتی که به صادرکنندگان ارائه میدهیم نیز جزو برنامههای ما در سال جاری است.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات در سال ۹۸ به دنبال توسعه خدمات الکترونیکی خود است، افزود: علاوه بر این در برنامهریزیهای انجام شده، تاکید داریم که حمایتهای خود را جدیتر از گذشته در حوزه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان ادامه دهیم و حمایت ویژهای را برای صادرکنندگان این بخش در دستور کار خود قرار دادهایم.
بهرامی در ادامه با تاکید بر توسعه حمایتهای صندوق ضمانت صادرات در بازار سرمایه طی سال جاری گفت: تا پیش از این، عمدهترین خدمات ما در حوزه پولی و بانکی بود ولی براساس برنامه ریزیهای انجام شده، خدمات خود را در بازار سرمایه همچون بورس انرژی و بورس کالا برای معاملات آتی نیز ارائه خواهیم داد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات اضافه کرد: متاسفانه در سال گذشته بسیاری از صادرکنندگان ما در حوزه پتروشیمی، برای حفظ بازارهای خود و رقابت با رقبای تجاریشان، اقدام به پایین آوردن قیمت محصولات خود کردند در حالیکه ما معتقدیم برای رقابت، میتوانند بجای پایینآوردن قیمت، از فروش اعتباری بجای فروش نقد استفاده کنند و صندوق ضمانت صادرات، می تواند بازپرداخت مطالباتشان را برای چنین معاملاتی ضمانت کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامهریزیهای انجام گرفته ما انتظار داریم خدمات صندوق ضمانت صادرات در سال ۹۸، از ۲٫۲ میلیارد دلار به ۲٫۷ میلیارد دلار برسد و رشد ۲۵ درصدی سال ۹۷ در صدور بیمهنامهها و ضمانتنامههای صادراتی، در سال ۹۸ نیز تکرار شود.