• امروز : چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
کل اخبار 7491اخبار امروز : 0
20

معاون وزیر صنعت: فرصت ارتقای داخلی سازی در کشور را غنیمت شماریم

  • کد خبر : 23927
  • ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴
معاون وزیر صنعت: فرصت ارتقای داخلی سازی در کشور را غنیمت شماریم

«سعید زرندی» امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بیش از ۲ هزار واحد اصلی در حوزه صنعت کشور وجود دارد که اگر نیازهای آنها به خوبی شناسانده شود، شرکت های داخلی با شیوه های مختلف قادر به تامین نیازهایشان هستند. ** رفع نیازهای صنعت نیازمند اعتبار ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی […]

«سعید زرندی» امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بیش از ۲ هزار واحد اصلی در حوزه صنعت کشور وجود دارد که اگر نیازهای آنها به خوبی شناسانده شود، شرکت های داخلی با شیوه های مختلف قادر به تامین نیازهایشان هستند.

** رفع نیازهای صنعت نیازمند اعتبار ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی
وی اظهار داشت: در حالی که مطابق آمارها میزان نقدینگی در کشور به ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است اما فقط با ۳۰۰ هزار میلیارد تومان قادر به رفع کل نیازهای بخش صنعت به منظور تامین سرمایه ثابت یا سرمایه در گردش آنها هستیم.
معاون طرح و توسعه وزارت صنعت، بهبود فضای کسب و کار را مهمترین پیش نیاز ارتقای وضعیت تولید برشمرد و گفت: مطابق آمارهای بین المللی در سال ۲۰۱۸ نسبت به ۲۰۱۷ در شاخص های «سهولت کسب و کار» و «شروع کسب و کار» با محدودیت هایی که به دست خودمان ایجاد کرده ایم، با افت و عقبگرد مواجه شده ایم.

** رونق صنعت نیازمند «مجوز زدایی» است
وی تاکید کرد: باید تا می توانیم به سمت «مجوز زدایی» حرکت کنیم و در این راستا در نظر داریم از ظرفیت بخش خصوصی و خانه های صنعت، معدن و تجارت برای صدور مجوزها به افراد دارای صلاحیت استفاده کنیم.
زرندی ادامه داد: اعطای مجوز سرمایه گذاری به واحدهای دارای قابلیت صادرات باید فرهنگ سازی شود؛ موضوعی که ابزار و تفکر خاص خود را می طلبد و باید بر مقوله کیفیت کالا بیشتر کار کنیم.
وی به اجرای طرح رونق تولید در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: از بهمن ماه امسال با حمایت صندوق توسعه ملی اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷ را در دستور کار قرار خواهیم داد که از طریق سامانه بهین یاب عملیاتی می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این مهم با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی، ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع داخلی بانک ها و یارانه هزار میلیارد تومانی دولت برای صنایع (در مجموع ۲۱ هزار میلیارد تومان) اجرایی می شود که فرآیند آن یک ساله خواهد بود.
به گزارش ایرنا، در تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ آمده است: با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش‌‌آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی، به دولت اجازه داده می‌‌شود از یک سری ردیف های اعتباری برای حمایت از طرح‌های تولیدی اشتغال ‌زا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل و راه‌‌اندازی طرح‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه‌ تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ ‌درصد، اجرای طرح (پروژه) ‌های صنایع کوچک و حمایت از خوشه‌های صنعتی، بافت‌های فرسوده و طرح‌های حمل و نقل عمومی و ریلی، کارورزی جوانان و طرح‌های اشتغال‌‌زایی مناطق مرزی نظیر کوله‌‌بران، گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی هزینه کند.

** نگاه تازه به حوزه صنعت و معدن
معاون وزیر صنعت یادآور شد: فضای اقتصاد کلان کشور در ماه های گذشته متاثر از موضوع تحریم ها و فشارهای اقتصادی و نوسان نرخ ارز، موجب افزایش هزینه های تولید بنگاه ها شده است.
وی افزود: با این حال شرایط کنونی سبب شده تا نگاه تازه ای به حوزه صنعت و معدن داشته باشیم.
به گفته این مقام مسئول، نگاهی به آمار مجوزهای تاسیس صادره برای واحدهای تولیدی و صنعتی تا پایان آبان ماه امسال، حاکی از رشد ۱۹ درصدی نسبت به پارسال است؛ همچنین رشد ۲ درصدی در تعداد پروانه های بهره برداری صادره را در این مدت شاهدیم که هر دوی این شاخص ها حکایت از افزایش اشتیاق به سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران دارد.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: رشد ۸٫۳ درصد مصرف برق صنعتی، رشد ۵٫۲ درصدی مصرف گاز صنایع عمده و ۲۱ درصدی صنایع غیرعمده و رشد ۶٫۷ درصدی حمل و نقل جاده ای در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، همگی نشانه های رونق اقتصادی است.
وی ادامه داد: در نگاه جدید اما به دنبال آن هستیم تا در بازه زمانی دستکم ۶ ماهه مراقب باشیم شرایط سرمایه گذاری ایجاد شده را بهره ور کرده و ارتقا دهیم.
زرندی بیان داشت: در نگاه جدید باید جهت گیری سرمایه گذاری ها را به سوی صنایع پیشرفته یا صنایعی که در واردات آنها نیازمند حمایت هستیم سوق دهیم.
وی اظهار داشت: در ماه های باقیمانده تا پایان سال باید معیارهای ارزیابی جدید داشته باشیم، به طوری که کیفیت جایگزین کمیت در واحدهای صنعتی جدید شود، همچنین اجازه حضور به واحدهایی داده شود که صادرات محور بوده یا نیاز ویژه ای از کشور را برطرف کنند.
معاون طرح و توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآورشد: در جهان امروزی محصولات صنعتی روز به روز پیچیده تر می شوند و در این زمینه باید برنامه محور حرکت کنیم.
وی گفت: در صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، صنایع فلزی و برخی صنایع غذایی، مزیت هایی در کشور وجود دارد، اما در نگاه جدید به دنبال روند گذشته و بهبود کمی شاخص ها نیستیم، بلکه خلق مزیت های جدید را پیگیری می کنیم.
زرندی افزود: در رویکرد جدید، از سرمایه گذاران می خواهیم تا ظرفیت های ایجاد شده در گذشته را احیا کنند که از جمله آنها طرح های نیمه تمام یا واحدهای به تولید رسیده ای است که نیازمند تغییر فناوری هستند.
«به این منظور، تکمیل طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در اولویت قرار خواهند گرفت.»

** ارتقای بهره وری
وی تاکید کرد: سال آینده، ارتقای بهره وری با استفاده از سرمایه های انباشته را دنبال می کنیم؛ بویژه اکنون که قیمت ارز تغییر کرده و شاهد افزایش شاخص بهای تولیدکننده (به معنای افزایش تورم تولید) هستیم، باید در مدیریت منابع دقت کنیم.
این مقام مسئول در وزارت صنعت گفت: در این زمینه، حفظ اشتغال موجود و پیگیری تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با کمک دولت دنبال می شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز همه مسئولان بر موضوع افزایش تولید اتفاق نظر دارند و به این منظور نگاه سیستم پولی و مالی کشور نیز باید متمرکز بر امر تولید باشد.
زرندی یادآوری کرد: مطابق آمارهای بانک مرکزی، پرداختی تسهیلات بانک ها و موسسه های مالی و اعتباری مجاز در هفت ماهه امسال در حوزه صنعت و معدن با رشد چهار درصدی و در حوزه بازرگانی با رشد ۱۲ درصدی نسبت به پارسال همراه بوده، «اما واقعیت اینکه هزینه های تولید افزایش بیشتری داشته است.»
وی گفت: در حوزه سرمایه گذاری نیز معتقدیم «ایده داشتن» متفاوت از «کارخانه داری» و تولید است و افرادی باید وارد تولید شوند که علاوه بر اهلیت داشتن، آورده نقدی با خود بیاورند.
معاون طرح و توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال های گذشته سرمایه گذاری های زیادی در کشور انجام شده و اکنون زمان گسترش آن است.

** راه اندازی پویش موفقیت های حوزه صنعت، معدن و تجارت
وی تنوع بخشی به تامین مالی طرح ها و پروژه ها و جذاب سازی حوزه صنعت و معدن برای سرمایه گذاران را از جمله برنامه های پیش بینی شده سال ۹۸ برشمرد و گفت: این روزها بسیاری از واحدهای صنعتی و معدنی بویژه شرکت های صادرات محور عملکرد موفقیت آمیزی داشته و باید به مردم شناسانده شوند.
این مقام مسئول پیشنهاد کرد تا پویش موفقیت های حوزه صنعت، معدن و تجارت در معرفی واحدهای فعال و موفق بخش خصوصی ایجاد شود تا سرمایه های سرگردان مردمی را به جای بازارهای ارز، سکه و غیره به بخش صنعت و معدن سوق دهیم.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=23927

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.