به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ابوالفضل فرهانی ظهر امروز در همایش روز صنعت و معدن استان قم، اظهار داشت: تقویت بخش خصوصی راهکار منطقی برونرفت اقتصاد از وضعیت فعلی است.
وی با اشاره به ظرفیت پسماندهای صنعتی استان برای بازگردانی به چرخه تولید افزود: تمام پسماندهای صنعتی استان قابل بازیافت و بازگردانی به چرخه اقتصادی است، تفکیک از مبدأ مسئله مهمی بوده که باید در واحدهای صنعتی استان انجام شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم مشکلات ارزی پیشآمده در مسیر واردات مواد اولیه صنعتی را موردتوجه قرار داد و گفت: برخی از واحدهای تولیدی در واردکردن مواد اولیه و مباحث ارزی دچار مشکلاتی بوده که هنوز تکلیف این بخش بهدرستی مشخص نشده است.
فرهانی با اشاره به مشکلات اقتصادی دولت در مسئله اقتصاد تصریح کرد: دولت هیچگونه امتیازی به واحدهای صنعتی ارائه نمیدهد و در شرایط فعلی کمک ویژهای به هیچ واحدی اختصاص داده نشده است.
وی با تأکید محدودیتهای اتاق بازرگانی در مسئله بازاریابی خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی درزمینهٔ بازاریابی به دلیل وضعیت ارزی و محدوده اندک فعالیتهای بینالمللی نتوانسته توفیقات چشمگیری داشته باشد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم بیان کرد: درزمینهٔ معوقات بانکی سیاست استان بر حمایت از واحدهای تولیدی و جلوگیری از تعطیلی و رکود آنها است،مدیریت و بهرهبرداری دریاچه نمک به استان قم واگذارشده اما چون جاده دسترسی از استان قم به این دریاچه وجود ندارد سرمایهگذاران از مسیر اصفهان و کاشان به این دریاچه تردد میکنند.
فرهانی با تأکید بر اهمیت تقویت اتاق بازرگانی و بخش خصوصی استان ابراز کرد: حمایت از اتاق بازرگانی و تشکلهای مردمنهاد یکی از سیاستهای اقتصادی استان است چراکه تقویت بخش خصوصی درنهایت به تقویت اقتصادی دولت ختم میشود.
وی با اشاره بهضرورت حمایت و گسترش صنایع پاک در استان قم عنوان کرد: برنامههایی برای حمایت از انرژیهای پاک مانند نیروگاههای برق خورشیدی و انتقال صنوف مزاحم شهری به شهرکهای تخصصی در دستور کار است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم برخی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در سه ماه نخست سال جاری در بخش اقتصاد استان را موردتوجه قرار داد و بیان کرد: در سه ماه نخست سال جاری ۲۵ واحد نیمهتمام صنعتی با سرمایهگذاری ۷۳ میلیارد تومانی و اشتغال ۴۰۰نفری به بهرهبرداری رسیده است.
فرهانی ادامه داد: در مسئله پرداخت تسهیلات بانکی تاکنون از ۶۱ واحدی که درمجموع ۱۱۱ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید دریافت کردهاند نظارت و بازدید صورت گرفته که درمجموع ۱۳۴ شغل جدید در قبال آن ایجادشده است.