به نام پروردگار صانع
« اساسنامه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران »
فصل اول – کلیات و اهداف
مقدمه : با عنایت به تبصره ذیل ماده ۱۵۰ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه و تصویب نامه شماره ۱۶۶۸۰/۱۲/۱ مورخ ۱۲/۱۰/۷۷ شورای عالی اداری و نیز با عنایت به ماده «۱۵۳» قانون برنامه پنجم توسعه، به منظور زمینه سازی، تقویت و موثر سازی نقش انجمن ها و فعالیت تشکل های تخصصی صنعتی و معدنی و تجاری استانها وکمک به تحقق اهداف مشترک آنها و ارتقای همکاری و تعامل با وزارتخانه های ذیربط به خصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ سازمان مردم نهادی متشکل از خانه های صنعت معدن و تجارت استان ها، با شرایط و اساسنامه زیر تاسیس میشود تا طبق مواد این اساسنامه و در چهار چوب قوانین و مقررات حاکم فعالیت نماید.
ماده ۱ – نام موسسه مورد نظر، خانه صنعت، معدن و تجارت ایران است و در این اساسنامه به لحاظ رعایت اختصار خانه ایران نامیده می شود .
ماده ۲ – نوع فعالیت : کلیه فعالیت های خانه ایران غیر سیاسی ، غیر دولتی و غیر انتفاعی بوده و ضمن رعایت کامل قوانین جمهوری اسلامی ایران ، دقیقاً طبق این اساسنامه فعالیت خواهد نمود .
ماده ۳ – تابعیت : خانه ایران تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارد و کلیه اعضای آن التزام خود را به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعلام می دارند .
ماده ۴ – مدت فعالیت : فعالیت خانه ایران از تاریخ تأسیس برای مدت نامحدود می باشد .
ماده ۵ – محل : مرکز اصلی خانه ایران در استان تهران شهرستان تهران به نشانی خیابان سهروردی جنوبی ، پلاک ۱۹۲ ، طبقه دوم واقع است .هیأت مدیره در صورت لزوم می تواند محل قانونی خانه را تغییر دهد و مراتب را ضمن اعلام به مرجع ثبت ، از طریق روزنامه کثیرالانتشار خانه آگهی نماید.
ماده ۶- بطور کلی اهداف خانه ایران عبارتند از: ایجاد هم افزایی ، همکاری و هماهنگ کردن فعالیت های خانه های صنعت، معدن و تجارت استانها و به اختصار «خانه استانی» نامیده می شوند بطور متمرکز و در کلیه سطوح، به طوریکه موضوع و اهداف فعالیت آن به شرح زیر می باشد :
- توسعه و تحکیم و قانونمند کردن نقش خانه های صنعت و معدن کشور در ایفای نقش حساس خانه ها به عنوان بازوی مشورتی قوای سه گانه و تاثیرگذاری بر روند نقش صنعت و معدن در توسعه پایدار اقتصاد کشور
- تلاش در جهت توسعه صنعت ، معدن و تجارت و افزایش نقش و سهم صنعت و معدن و تجارت در تولید، صادرات، اشتغال و درآمد در اقتصاد کشور .
- انجام مذاکرات و تعاملات با بخشهای حاکمیتی و اقتصادی و دیگر تشکلهای ملی در راستای صیانت از حقوق خانه های صنعت، معدن و تجارت استانها و عموم فعالان اقتصادی .
- اتخاذ تصمیمات لازم در جهت شناسانیدن و پیشبرد سیاست ها و استراتژی های کلان صنعتی ، معدنی ، تجاری و اقتصادی کشور .
- همکاری با دولت و دستگاههای اجرایی و قانونگذاری ذیربط در تهیه و تدوین سیاستها ، خط مشی های ( کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت ) توسعه صنعتی و معدنی و تجاری برحسب مزیت های تولید و فناوری در نقاط مختلف ایران .
- مشارکت دراجلاسهای همکاری مشترک با دیگر کشورها و شرکت یا برگزاری نمایشگاهها و تورهای صنعتی و معدنی و ایجاد بازارهای جدید و بهره گیری از توانائی های فناوری آن کشورها .
- توسعه همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی داخلی و خارجی در جهت توسعه فناوری و تحقیقات کاربردی .
- پشتیبانی حقوقی، مادی و معنوی از خانه های استانها و فعالان اقتصادی .
- کمک به ارتقاء و بهبود کیفیت در تولیدات و خدمات و افزایش بهره وری .
- کمک به توسعه مدیریت کارآفرینی و ارتقاء توانائیهای فنی و تخصصی اعضاء و واحدهای تحت پوشش آنها از طریق خانه های استانی .
- کمک به ایجاد بازارهای مالی و شرکتهای فعال در بازار سرمایه با هدف تأمین نیازهای مالی بخش صنعت،معدن و تجارت .
- کمک به فراهم سازی امکانات ورود و بهره گیری از سرمایه ، اطلاعات ، دانش، فناوری ، فنون ، تجربیات خارجی و داخلی در جهت توسعه فعالیت های اقتصادی .
- تهیه نشریه و بولتن های خبری و هر نوع مجموعه اطلاع رسانی در ارتباط با اهداف خانه ایران بر طبق مقررات و طی مراحل قانونی ، ایجاد بانکهای اطلاعاتی .
- برگزاری و مشارکت در برگزاری همایش های علمی و تخصصی برای ارتقاء تواناییهای اعضاءو فعالان اقتصادی .
- کمک به تعیین و تدوین استانداردهای مرغوبیت کالا با همکاری مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و نظارت بر تحقق آنها .
- همکاری با انجمن های کشوری، صنعتی و معدنی و تجاری علمی در داخل و خارج از کشور و در صورت لزوم عضویت در آنها یا پذیرش عضویت آنها در خانه به عنوان عضو افتخاری و بدون حق رای .
- کمک به اخذ استانداردهای مدیریتی، زیست محیطی و دیگر استانداردهای بین المللی مورد نیاز اعضاء و فعالان اقتصادی .
- همکاری و مشارکت با سازمان ها و ارگان های مرتبط با بخش صنعت ، معدن و تجارت ( دولتی یا غیر دولتی ) بر اساس ضوابط و شرایط تعیین شده در تفاهم نامه ها و توافقنامه های مبادله شده با آنها .
- شناسایی و انتخاب تولیدکنندگان نمونه برتر کشوری از میان برترین های معرفی شده استان ها.
- انجام فعالیت های مربوط به صنایع و معادن در قالب تفویض اختیارات وزارتخانه ها به بخش خصوصی.
ماده ۷ – اعضاء :
۱ – اعضای اصلی : اعضای اصلی شامل خانه های استانی بوده که در مجامع عمومی خانه ایران دارای حق رأی و عضویت در هیأت رییسه می باشند .
رییس هیأت مدیره هر خانه استانی، نماینده تام الاختیار آن خانه در مجامع عمومی خانه ایران بوده و در صورت عدم حضور رییس خانه، یکی از اعضاء هیأت رییسه همان خانه به تصویب هیأت مدیره مربوطه و با معرفی کتبی به عنوان نماینده تام الاختیار در مجامع عمومی و با حق عضویت در هیأت رییسه، حضور خواهد یافت .
۲ – اعضای وابسته (افتخاری): اعضای وابسته شامل افراد حقیقی و حقوقی متخصص و صاحب نظر به ویژه در مسایل اقتصادی بوده که با درخواست شخصی یا دعوت خانه ایران به عنوان عضو وابسته (افتخاری) پذیرفته می شوند و حق حضور در جلسات مجامع را بدون حق رأی و بدون حق انتخاب در هیأت رئیسه دارند. درخواست عضویت این گروه از اعضاء در اولین جلسه ی هیأت رئیسه که پس از دریافت تقاضای ایشان تشکیل میشود ، بررسی و در صورت تصویب هیأت رئیسه، متقاضی پس از پرداخت حق عضویت به عنوان عضو وابسته شناخته خواهند شد.
فصل دوم – ساختار
ماده ۸ – ارکان خانه ایران :
۱ – مجمع عمومی
۲ – هیأت رئیسه
۳ – بازرس یا بازرسان
ماده ۹ – مجمع عمومی عادی : مجمع عمومی عالیترین مرجع تصمیم گیری خانه ایران می باشد که به صورت عادی یا فوق العاده با حضور اعضاء تشکیل می شود .
مجمع عمومی عادی سالی یکبار در چهار ماه اول سال تشکیل خواهد شد. برای رسمیت جلسه ، حضور « دو سوم » اعضای اصلی ضرورت داشته و جهت تصویب هر موضوعی کسب رأی موافق اکثریت نسبی اعضای حاضر الزامی است.
در صورتیکه در دعوت نخست اکثریت حاصل نشد ، جلسه دوم به فاصله ۱۵ روز و با حضور “نصف به اضافه یک” تعداد اعضاء رسمیت خواهد یافت.
چنانچه در دعوت دوم حد نصاب حضور “نصف به اضافه یک” اعضاء حاصل نشود ، جلسه سوم به فاصله ۱۵ روز و با حداقل یک سوم تعداد اعضا رسمیت خواهد یافت.
تبصره : در هر حال برای انتخابات هیات مدیره حضور حضور “نصف به اضافه یک” اعضاء الزامی است.
دعوت به مجمع عمومی توسط هیأت رئیسه از طریق انتشار آگهی دعوت در روزنامه کثیر الانتشار خانه ایران و ارسال به نشانی اعضای مجمع به فاصله حداکثر یکماه و حداقل ۱۵ روز مانده به زمان برگزاری مجمع صورت خواهد گرفت . بازرس اصلی یا ” یک سوم” اعضای اصلی می توانند درخواست تشکیل مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده را به هیأت رئیسه ارائه نمایند . در صورت استنکاف هیأت رئیسه از دعوت مجمع عمومی ، متقاضیان می توانند نسبت به انتشار آگهی دعوت مجمع عمومی اقدام نمایند .
در صورتی که به هر دلیل مجمع نتواند به تمام موضوعات دستور جلسه مندرج در دعوتنامه رسیدگی نماید ، با تصویب جاضرین در مجمع ادامه جلسه می تواند با اعلام تنفس به زمان دیگری که نباید از ۱۵ روز تجاوز نماید موکول شود حاضرین در جلسه اخیر نباید از تعداد حد نصاب لازم جهت رسمیت مجامع عمومی عادی کمتر باشد .
در صورت حضور کلیه اعضاء نیازی به رعایت تشریفات مربوط به دعوت اعضاء نمی باشد .
ماده ۱۰ – وظایف مجمع عمومی عادی :
- انتخاب اعضای هیات رئیسه و بازرسان.
- استماع و رسیدگی به گزارش هیات رئیسه، بازرس و تصمیم گیری در مورد آنها
۳- تعيين خط مشي كلي خانه ايران
۴- تصويب ترازنامه و بودجه خانه ايران
۵- تعيين روزنامه كثير الانتشار جهت درج آگهي هاي و دعوتنامه ها
۶- عزل بعض يا كل اعضاء هيات رييسه و بازرس و انتصاب اعضا علي البدل به جاي آنها
ماده ۱۱- مجمع عمومي فوق العاده جهت تشكيل و رسميت مصوبات، همان شرايط مجمع عمومي عادي را خواهد داشت، به استثنای تغییر نام و انحلال خانه که در ماده ۳۴ این اساسنامه لحاظ گردیده است.
ماده ۱۲- وظايف مجمع عمومی فوق العاده
- تصويب تغييرات اساسنامه
- بررسي و تصويب يا رد تغییر نام یا انحلال خانه
ماده ۱۳- مجامع عمومي توسط هيأت رئيسه اي مركب از يك رئيس يك منشي و دو ناظر اداره مي شوند راي گيري در اين جلسات جهت انتخاب هیأت رئیسه بطور كتبي خواهد بود. اعضای هیات رئیسه از بین اعضای حاضر در مجمع انتخاب می گردند.
رئيس هيات رئيسه، رئيس مجامع است . ساير اعضاي هيات رئيسه با اعلام نامزدي خود توسط اعضاي اصلي حاضر در مجمع عمومي انتخاب خواهند شد.
در صورتیكه انتخاب يا عزل هيات رئيسه يا بازرسان در دستور كار مجمع قرار گيرد داوطلبان تصدي اين سمتها در زمان رسيدگي به دستور جلسه مذكور نمي توانند به عضويت هيات رئيسه در آيند.
ماده ۱۴- هيات رئيسه : خانه ايران داراي هيأت رئيسه ای مركب از ۹ نفر عضو اصلي و دو نفر عضو علي البدل است كه توسط مجمع عمومي عادي با رأی گیری کتبی و مخفی از بين روسای خانه های صنعت و معدن استان ها یا نماینده ی تام الاختیار عضو هیأت رییسه خانه استانی که با تصویب هیأت مدیره مربوطه به صورت کتبی معرفی شده باشند انتخاب می شوند .
- جلسات هيأت رئيسه با حضور حداقل ۶ نفر از اعضاء رسميت يافته و تصميمات متخذه حداقل با نصف به علاوه یک راي موافق معتبر خواهد بود.
- شركت اعضا در جلسات ضروري است و غيبت هريك از اعضاء بدون عذر موجه و بدون اطلاع قبلي تا سه جلسه متوالي و شش جلسه متناوب در حكم استعفا از عضويت خواهد بود.
- دعوت از اعضاي هيات رئیسه مي بايست بطور كتبي به نشاني عضو هيات رئیسه حداقل يك هفته قبل از تشكيل جلسه انجام پذيرد.
- هيات رئيسه جهت حسن انجام وظايف و امور خود آيين نامه هاي داخلي خانه ايران را تنظيم و به تصويب مجامع عمومي خواهد رساند.
ماده ۱۵- در صورت استعفاء يا فوت يا سلب شرايط هر یک از اعضاء هيات رئیسه، عضو علي البدل براي مدت باقيمانده دوره به جاي عضو اصلي انجام وظيفه خواهد نمود.
تبصره : علیرغم جایگزینی اعضاء علی البدل ، چنانچه تعداد اعضای هیأت رییسه به میزان دو سوم کاهش یابد، برگزاری انتخابات مجدد جهت انتخاب کلیه اعضاء هیأت رییسه طبق ضوابط اساسنامه لازم الاجرا می باشد .
ماده ۱۶- هيات رئيسه علاوه بر جلساتي كه به طور مرتب وحداقل هر ماه يكبار تشكيل میدهد، بنا به ضرورت با دعوت كتبي و تلفني رئيس تشكيل جلسه فوق العاده خواهد داد.
هیأت رئیسه مکلف است ترتیبات برگزاری جلسات حداقل سه ماه یک بار خانه های استانها را به میزبانی خانه ایران یا خانه های استانی فراهم نماید.
ماده ۱۷- اعضای هيأت رئيسه خانه در اولين جلسه اي كه ظرف حداکثر دو هفته بعد از انتخاب شدن تشكيل ميدهند، از بين خود يك نفر را به عنوان رئيس، دو نفر را به عنوان نواب رئیس اول و دوم و يك نفر را به عنوان خزانه دار برای مدت ۱ سال انتخاب خواهند نمود. حدود اختيارات آنها را آيين نامه داخلي مشخص مي نمايد و انتخاب مجدد آنها بلامانع می باشد .
- هيات رئيسه در هر موقع ميتواند رئيس يا نواب رئيس وخزانه دار را از سمتهاي مذكور عزل نمايد و برای عزل هر یک نیاز به رای حداقل “۵ نفر ” از کل اعضای هیات رئیسه می باشد.
- هيات رئيسه خانه در صورت لزوم ميتواند سمت يا سمتهاي ديگری براي اعضاي هيات رئيسه تعريف نمايد.
ماده ۱۸- اعضای هیات رئیسه خانه برای مدت ۳ سال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد اعضای هیات رئیسه برای دوره های بعدی بلامانع بوده و هیات رئیسه موظف است حداکثر ۳ ماه قبل از پایان تصدی خود، از مجمع عمومی عادی به منظور انتخابات جدید دعوت نماید. هیات رئیسه حداقل ۱۵ روز قبل از پایان تصدی خود نتایج انتخابات را به مراجع ذیربط و ذیصلاح اعلام خواهد نمود.
ماده ۱۹- وظایف و اختیارات هیات رئیسه :
- اجرای مصوبات مجامع عمومی و مفاد اساسنامه .
- برگزاری مجامع عمومی .
- افتتاح حساب در بانکها وموسسات مالی واعتباری .
- پیشنهاد عضویت خانه ایران در مجامع و موسسات و تشکل ها به مجمع عمومی.
۵٫انعقاد قرارداد و تفاهم نامه .
- انجام مطالعات، انتشار نشریات و کتب .
- حفظ و حراست اموال منقول و غیر منقول خانه .
- پرداخت دیون و وصول مطالبات و رسیدگی به حساب های مالی خانه .
- پیگیری موارد قضایی، مالیاتی، بیمه، امور ثبتی در کلیه مراحل در محاکم وادارات وسازمان ها .
۱۰٫تعیین حکم و وکیل و عزل آنان و قطع و فصل دعاوی از طریق سازش و مصالحه .
۱۱٫انجام دیگر اقداماتی که جهت رسیدن به اهداف خانه ایران می بایست توسط هیات رئیسه انجام گیرد.
- انتخاب دبیر از بین اعضای هیئت رئیسه یا خارج آن .
ماده ۲۰- بازرس : مجمع عمومی یک نفر را به عنوان بازرس اصلی و یک نفر را به عنوان بازرس علی البدل برای مدت یک سال مالی انتخاب خواهد نمود و انتخاب مجدد آنها بلامانع میباشد.
ماده ۲۱- اشخاص زیر نمی توانند به سمت بازرس انتخاب شوند :
۱-کسانی که به علت ارتکاب جنایت یا یکی از جنبه های مذکور درماده ۱۱۱ قانون تجارت بموجب حکم قطعی مراجع قضایی از حقوق اجتماعی کلا یا بعضا محروم شده باشند، در مدت محرومیت.
۲- اعضای هیات رئیسه و دبیر خانه ایران.
- اقربا، سببی و نسبی مدیران و دبیر تا درجه سوم از طبقه اول و دوم .
ماده ۲۲- وظایف بازرس:
- بررسی کلیه ی اسناد و اوراق مالی و تهیه ی گزارش برای مجمع عمومی .
- مطالعه گزارش سالانه اعم از مالی و غیر مالی و تهیه ی گزارش عملکرد برای اطلاع مجمع عمومی.
۳-بازرس باید درباره صحت صورت دارائی و عملکرد که توسط هیات رئیسه در اختیار مجمع عمومی گذاشته می شود، به صورت کتبی اظهار نظر نماید.
۴- سایر وظایفی که قانون تجارت به عهده بازرس قرارداده است.
۵- بازرس میتواند در هر موقع رسیدگی و بازرسی را در مورد عملیات خانه ایران انجام داده و اسناد و مدارک و اطلاعات مربوطه را مطالبه کرده و مورد رسیدگی قرار دهد و در صورت لزوم، تقاضای تشکیل جلسه ی فوق العاده مجمع عمومی را بنماید.
۶- بازرس می تواند بدون داشتن حق رای در جلسات هیئت رئیسه شرکت نماید.
ماده ۲۳- درصورت فوت یا استعفای بازرس اصلی یا سلب شرایط از وی، بازرس علی البدل جایگزین شده و به جای او انجام وظیفه خواهد نمود.
ماده ۲۴- در صورت خاتمه ی ماموریت، عزل یا استعفای اعضای هیئت رئیسه و بازرسان، تا زمانی که جانشین آنها از سوی مجمع انتخاب نشده باشد، در سمت و مسئولیت خود باقی خواهند ماند. چنانچه تا مدت ۶ ماه مجمع عمومی برای برگزاری انتخابات تشکیل نگردد، بازرسان و در صورت عدم انجام کار توسط بازرسان، اعضای خانه میتوانند با رعایت مفاد این اساسنامه نسبت به برگزاری مجمع عمومی جهت برگزاری انتخابات اقدام نماید. انجام این اقدامات حداکثر ظرف ۳ ماه می بایست انجام گیرد.
ماده ۲۵- کلیه ی فعالیت های اعضای هیئت رئیسه و بازرسان افتخاری بوده و بابت انجام این وظایف هیچگونه حقوق، حق الزحمه و یا پاداشی دریافت نخواهند کرد.
ماده ۲۶- دبیر: هیات رئیسه باید از بین خود (به استثنای رئیس) و یا خارج هیأت رئیسه، یک نفر را به عنوان دبیر انتخاب نموده و مدت تصدی و حق الزحمه ی او را تعیین نماید.
ماده ۲۷- دبیر مقام اجرایی خانه ایران است و در حدود اختیاراتی که از طرف هیات رئیسه به وی تفویض می گردد، نماینده ی خانه ایران محسوب شده و عزل وی از اختیارات هیات رئیسه می باشد.
دبیر مجری مصوبات هیات رئیسه بوده و دارای اختیارات و مسئولیت های ذیل می باشد:
- استخدام و عزل و نصب کارکنان خانه ایران در حدود ضوابط و مصوبات و یا تصویب هیات رئیسه.
- نگهداری دارایی، اموال، حسابها، اسناد و دفاتر خانه ایران.
- اعمال اختیاراتی که به صورت موردی یا مقطعی از جانب هیات رئیسه به او تفویض می گردد.
- ارائه پیشنهادهای لازم در زمینه ی گسترش، بهبود و هماهنگی در فعالیت های خانه ایران به هیات رئیسه جهت تصمیم گیری و در صورت لزوم ارائه به مجمع عمومی.
- تهیه پیش نویس ترازنامه، بودجه، خط مشی و گزارش سالیانه جهت بررسی هیات رئیسه و ارسال به مجمع عمومی.
- تهیه پیش نویس آیین نامه های مورد لزوم جهت طرح و تصمیم گیری در هیات رئیسه و مجمع عمومی.
- ایجاد هماهنگی در فعالیت خانه استان ها.
- انجام مقدمات و مراحل برگزاری جلسات مجمع عمومی و فوق العاده.
- انجام سایر وظایف و اختیاراتی که طبق آیین نامه های مصوب و قانون تجارت به دبیر محول شده یا بشود.
- دبیر به صورت تمام وقت در خانه فعالیت می نماید و مجاز به داشتن شغل تمام وقت دیگری در طول زمان دبیری در خانه ایران نمی باشد.
ماده ۲۸- در صورتی که دبیر از اعضا هیات رئیسه نباشد، بنا به دعوت هیئت رئیسه می تواند بدون داشتن حق رای در جلسات شرکت نماید.
ماده ۲۹- مدت ماموریت دبیر از مدت ماموریت هیات رئیسه تجاوز نخواهد کرد و تغییر یا تجدید انتخاب او بلامانع است. به هر صورت دبیر در صورت انقضای ماموریت موظف است تا تعیین جانشین، وظایف محوله را انجام دهد و هیات رئیسه مکلف است جانشین دبیر را حداکثر ظرف یک ماه تعیین نماید.
ماده ۳۰- کمیته های تخصصی و مشورتی: با توجه به نیاز و ضرورتهای کاری، هیات رئیسه، می تواند نسبت به ایجاد کمیسیون و کارگروه و نظایر آن بصورت دائمی و یا موقت اقدام نماید.
فصل سوم : بودجه و موارد متفرقه
ماده ۳۱- بودجه ی خانه ایران از طریق دریافت حق عضویت و ورودیه از اعضاء، کمک های داوطلبانه، هدایا و انجام فعالیت های قانونی و مجاز تامین می شود.
تبصره ۱ : میزان حق عضویت و ورودیه توسط آیین نامه ای تعیین خواهد شد که توسط هیأت رئیسه تهیه و به تصویب مجمع عمومی خواهد رسید.
تبصره ۲ : كليه اعضاء خانه ایران موظفند هر ساله حق عضويت خود را به موجب فيش بانكي به حساب خانه ایران واريز نموده و مراتب را به خانه ایران اعلام و رسید دریافت نمایند. چنانچه هر يك اعضاء در مدت بیش از يك سال بدون عذر موجه از پرداخت حق عضويت خودداري نمايند، از طرف خزانه دار به آنان كتبا اخطار ميشود و در صورتيكه حداكثر ظرف مدت دو ماه پس از اخطار، عضو مورد اشاره اقدام به پرداخت حق عضويت ننمايد، حق رای دادن و رای گرفتن ایشان در خانه تعلیق می گردد.
ماده ۳۲ – درآمد و هزینه های خانه ایران در دفاتر قانونی ثبت و گزارشات مالی آن در پایان هر سال مالی پس از تصویب مجمع به مراجع ذیربط ارائه خواهد شد.
۱ – خانه ایران مکلف است کلیه درآمدهای حاصله سالانه را مطابق اساسنامه صرف اهداف و وظایف خانه نماید. هیأت رئیسه مکلف است وجوه و درآمدهای خانه ایران را در حساب مخصوصی به نام خانه ایران نزد بانک ها نگهداری نماید .
۲ – سال مالی خانه ایران منطبق با سال شمسی بوده و همواره به پایان اسفند ماه ختم می شود به استثنای سال مالی اول که از بدو تأسیس لغایت اسفند ماه همان سال خواهد بود .
۳ – امضای اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور مالی، بر عهده رئیس و خزانه دار می باشد و در صورت عدم حضور رئیس این اسناد با امضاء خزانه دار و یکی از نواب رئیس، معتبر خواهد بود.
ماده ۳۳ – کلیه مدارک، پرونده ها و مکاتبات اداری در دفتر مرکزی خانه ایران نگهداری می شود. ترتیب امضا مکاتبات رسمی را هیأت رئیسه تعیین می نماید .
مصوبات و صورتجلسات هیأت رئیسه در دفاتر مخصوص به ترتیب تاریخ ثبت و به امضای اعضای ذی ربط خواهد رسید .
ماده ۳۴ – انحلال و تغییر نام : انحلال یا تغییر نام خانه ایران بنا به درخواست حداقل “دو سوم” اعضای اصلی در دستور کار مجمع عمومی فوق العاده ای که طبق مقررات اساسنامه حاضر تشکیل و اداره می گردد، قرار گرفته و پس از ارائه مستندات و دلایل مستدل، در صورت تصویب حداقل “سه چهارم” اعضای حاضر در مجمع با رعایت شرایط ذیل اجرا می گردد .
از اعضای هیأت رئیسه جهت حضور در جلسه ای که موضوع آن انحلال یا تغییر نام خانه ایران می باشد می بایست دعوت بعمل آید. در صورت تصویب انحلال یا تغییر نام خانه ایران در مجمع عمومی فوق العاده یا ابلاغ حکم انحلال یا تغییر نام خانه ایران بنا به حکم مراجع صالحه قضایی، مجمع عمومی فوق العاده حداقل ۳ نفر را به عنوان هیأت تسویه انتخاب و اختیارات و حقوق و دستمزد ایشان را تعیین می نماید . این هیأت موظف خواهد بود پس از رسیدگی به حساب ها و تسویه ی بدهی ها و وصول مطالبات باقی مانده و تعیین دارایی مسلم ( اعم از منقول و غیر منقول )، دارایی و ترازنامه ی خانه ایران را تهیه نموده و جهت تصویب به مجمع عمومی فوق العاده ارائه نماید. هیأت مذکور ترتیب تقسیم مانده دارایی خانه ایران را جهت توزیع بین اعضای اصلی خانه ایران تعیین نموده و پس از تصویب انحلال و گزارشات مربوطه، ترتیبات لازم را جهت توزیع و تحویل اموال مذکور به انجام خواهد رساند.
۱ – تسویه امور مربوط بر طبق قانون تجارت و تسویه شرکت ها صورت خواهد پذیرفت .
۲ – هیأت تسویه از بین خود یک نفر را به عنوان مدیر تسویه انتخاب می نماید .
۳ – در صورتی که با رعایت مقررات اساسنامه حاضر ، مجامع فوق العاده با دستور رسیدگی به موارد مندرج در این ماده طی شش ماه تشکیل و رسمیت نیابد ، مرجع قضایی ذیصلاح می تواند وظایف مجمع عمومی فوق العاده را در اجرای این ماده اساسنامه ایفا نماید.
ماده ۳۵ – مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است ، وفق عمومات قانون تجارت و قوانین و مقررات ذی ربط عمل خواهد شد .
ماده ۳۶ – این اساسنامه مشتمل بر ۳ فصل و ۳۶ ماده و ۴ تبصره در جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۲۵/۹/۱۳۹۲ به تصویب اعضای خانه ایران حاضر در جلسه رسید و جایگزین اساسنامه قبلی شد.