سال گذشته بدلیل ناترازی در تولید و مصرف برق بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات ناترازی وجود داشت و باخاموشی در بخش صنعت درسال۱۴۰۲ حدود ۵تا۶ میلیارد دلار GDP و تولید ناخالص ملی کاسته شد.
آیا این روند بصورت افزایشی و باشیبی تندتر از گذشته ادامه خواهد داشت؟اگر چنین است تحقق شعارسال جهش تولید با مشارکت مردم چه خواهد شد؟آیا کاهش مصرف بخش خانگی و یا بخش تجاری و بازرگانی وسوداگری نباید در محور تصمیمات جای خود را داشته باشند؟آیا ناترازیها صرفا بر سر صنعت کوبیده می شود؟
تجربه سایر کشورها نشان میدهد بخش تولید در زمان بروز و ظهورهایش اگر آخرصف نباشداول صف هم نیست! خبرتلخ آنکه گفته می شود شهرکهای صنعتی باید برای قطع برق ۳ روز درهفته خود را آماده کنند. راه حل گذر از این بحران و چالش را طبق بررسی کارشناسان می توان در دو بعد بلندمدت و کوتاه مدت بررسی کرد که راه حل بلند مدت آن عبور از مصرف انرژی های تجدید ناپذیر و جایگزینی انرژی های پاک و تجدید پذیر همانند انرژی خورشیدی می باشد که بدون شک هدف گذاری و حمایت هوشمندانه دولت در این امر موجب به ثمررسیدن پنج ساله این طرح خواهد شد.
تبیین مفهوم ناترازی در تولید و ناترازی در زمان اوج مصرف با ارتقا سواد مخاطب راهکار سریعی می باشدکه در آن باید تشریح کرد که ناترازی در بخش تولید با افزایش ظرفیت قابل حل است و ناترازی دراوج مصرف ناشی از افزایش ناگهانی تقاضا در فصل گرم می باشد که اصطلاحا پیک مصرف نامیده می شود و با اصلاح الگو مصرف و اصلاح تجهیزات قابل حل می باشد