آرمان خالقی در گفتگو با چابک آنلاین درمورد اتفاقات مثبت سال گذشته در بخش صنعت، معدن وتجارت افزود: درقانون بودجه سال گذشته، میزان مالیات بخش تولید از ۲۵ به ۱۷ رسید که با استقبال بخش تولید مواجه شد.
وی گفت : از نقاط ضعفی که بر پیشرفت معادن سایه انداخت می توان به فرسودگی ماشین آلات معدنی اشاره کرد زیرا که زمینه های لازم برای ورود ماشین آلات فراهم نبود و رخداد دیگر تاخیر در اعلام تعرفه دولتی بود که در بخش معدن آسیب زا شد.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن و تجارت ادامه داد: معدن می تواند جایگاهی مانند نفت داشته باشد به شرط آنکه از ابتدا در بحث معدن زنجیره ارزش ایجاد شود تا به ارزش افزوده حداکثری برسد.
به گفته وی،همچنین باید سیاست کلانی وجود داشته باشد که طبق آن نحوه رفتار با هر ماده معدنی و چگونگی صادرات به صورت خام یا نیمه خام مشخص شود تا به ارزش افزوده حداکثری برسد.
وی گفت: یک نیاز جدی وجود دارد که سرنوشت معدن به آن وابسته است، صنایع معدنی که این معادن به آن وابسته هستند باید در حدی باشند که توجیه اقتصادی داشته باشند و توسعه پیدا کنند یا اینکه برای مواد معدنی ای که توجیهی برای تولید آن وجود ندارد، امکان صادراتی فراهم شود که این موضوع مشکلات خاص خود را دارد و تابع سیاست های کلان و بسترهای اقتصادی است.
خالقی ادامه داد: اگر در سیاست های کلان بین المللی و روابط با سایر کشورها تحولاتی صورت بگیرد، حوزه صنعت نیز به سمت بازارهای بین المللی و جدید و نیز رقابت پذیری تولیدات سوق پیدا می کند.