مدیرعامل شرکت شیرآلات راسان با انتقاد از عدم مصرف صحیح ارزش افزوده در کشور تاکید کرد که همه باید ارزش افزوده بپردازند اما هر کسی باید متناسب با آن چیزی که میخرد یا خدمتی که دریافت میکند ارزش افزوده و مالیات بپردازد نه اینکه برخی بپردازند و برخی دیگر که اکثریت هم هستند ارزش افزودهای نپردازند..
محمد حسن مرجانی در گفتگو با پایگاه خبری خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، درباره مشکلات پیش روی صنعت شیرآلات در کشور اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات ما نه فقط در صنعت شیرآلات که در کل صنعت کشور، ارزش افزوده است. دولتهای مختلفی آمدهاند و رفتهاند اما متاسفانه همچنان گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد، حرف ما این است که چرا فقط از عدهای خاص ارزش افزوده میگیرید و از ۹۰ درصد دیگر دیگر گرفته نمیشود؟ این نحوه اخذ ارزش افزوده چرا بدون اثر است؟
وی تصریح کرد: ما مخالف ارزش افزوده نیستیم، ما میگوییم چرا درست اخذ نمیشود؟ در همه دنیا ارزش افزوده را مصرف کننده نهایی پراخت میکند، معتقدم از فقیر تا غنی همه باید ارزش افزوده بپردازند و هر کس بنا به خدمتی که دریافت میکند و خریدی که میکند ارزش افزوده میدهد، یکی کم یکی زیاد، یکی میرود مرسدس بنز میخرد ارزش افرودهاش را بپردازد، یکی میرود ماشین رنو میخرد باید ارزش آن را بپردازد، یکی هم دوچرخه و هر کس متناسب با خرید و خدماتی که دریافت میکند باید ارزش افزوده آن را بپردازد.
این فعال حوزه صنعت ادامه داد: من معتقدم دولت در مورد اخذ ارزش افزوده به رودخانه زده، در صورتی که دولت باید به دریا بزند. کشور باید مالیات بدهد و دولت با دست خالی نمیتواند کاری انجام دهد اما این نحوه مالیات وارزش افزودهای که اخذ میشود، مشکل دارد.
مدیرعامل شرکت شیرآلات راسان افزود: متاسفانه باید بگویم صنعت شیرآلات را با یک نبرد ناعادلانه مواجه کردند، ما اگر ۴۰۰ کارخانه شیرآلات در کشور داشته باشیم، از ۵۰ کارخانه ارزش افزوده دریافت میکنند و مثلاً از ۳۵۰ کارخانه به دلیل اینکه برق آنها زیر ۵۰ آمپر است ارزش افزوده دریافت نمیکنند و با این نوع تقسیمبندیها و نحوه اخذ ارزش افزوده صنعت، تولید و فروش ما زیر سؤال است، ما باید چه کسی بگوییم؟ اینها فارغ از چالشهای متعددی است که بیمه و تأمین اجتماعی برای ما ایجاد کردهاند.
مرجانی با بیان اینکه مشکلات ما فقط به ارزش افزوده محدود نیست و با مشکلات متعدد دیگری دست و پنجه نرم میکنیم، تصریح کرد: ما حتی برای رسیدن به کارخانههای خود مشکل راه داریم، شهرکهای صنعتی مشکل دسترسی دارند و مثلاً برای رسیدن به شهرک صنعتی عباس آباد، به دلیل خرابی و دوری راه، دو ساعت در مسیر رفت هستیم در صورت که با یک جاده کمربندی پاکدشت، یکساعت راه ما نزدیک میشود و کوتاه شدن راه موجب حضور بیشتر متخصصان در این شهرکها و رونق هر چه بیشتر تولید میشود.
وی خاطر نشان کرد: شهرکهای صنعتی ما امروز مشکلات اساسی در زیر ساخت دارند، مشکل بیآبی دارند حتی مشکل قطعی برق و افت فشار برق دارند، در قطعی برق در حالی که کارخانه کار نمیکند ما باید حقوق کارگران محترم را بدهیم، با یک افت فشار و پرش برق برنامههای دستگاه پیشرفته کارخانهها ممکن است پاک شود و دوباره باید برنامهنویسی شوند و مشکلات فراوان دیگر که ناشی از زیرساختهای دچار مشکل شهرکهای صنعتی ماست وجود دارد. خواهش ما از دولتمردان این است که در عمل و با شناسایی دقیق مشکلات تولیدکنندگان، از تولید حمایت کنند و آنچه کشور را نجات میدهد فقط و فقط تولید و حمایت از تولید است.