تولیدکنندگان طی سالهای گذشته همواره با مشکلات مختلف از جمله موانع بانکی، رشد مداوم هزینههای تولید و دست اندازهای دریافت مجوزهای کسب و کار روبرو بودهاند. موانعی که باعث افزایش هزینههای تولید شده و حالا صنعتگران چشم انتظار تلاش دولتیها برای رفع آن هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در سالی که با عنوان «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» نامگذاری شده، بررسی همه جانبه موانع پیش روی تولید اهمیتی بیش از پیش پیدا میکند. در حال حاضر تولیدکنندگان با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند، از مسائل و موانع بانکی و دریافت تسهیلات گرفته تا دخالتهای گاه و بیگاه و بی حد دولت در مسائل اقتصادی و تعارض منافع برخی مسئولان دولتی در تصمیم گیری های اقتصادی. این اتفاقات نتایج دردسرسازی را برای صنعتگران به همراه دارد که بالا رفتن قیمت تمام شده تولید و به هم خوردن نظام عرضه و توزیع از آن جمله است.
محمدرضا مرتضوی، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این باره میگوید: بزرگترین نقطه مثبت سال گذشته در جهش تولید، ایجاد کمیسیونهای ستاد تسهیل بود که دستگاههای دولتی در آن حضور پیدا میکردند و آنها نیز موظف بودند به تک تک واحدهای تولید رسیدگی کنند.
وی نقش تحریم ها را در بروز مشکلات تولید بی تاثیر ندانست و افزود: تحریم ها و تورم نیز در ایجاد اشکال در تولید نقش داشتند و نباید این موارد را نادیده گرفت.
مرتضوی، اقتصاد دولتی را سمی برای تولید کشور دانست و گفت: مهمترین مانع تولید کشور، دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد کشور است. بینظمی در دخل و خرج و بی انضباطی جزء مشکلات کلان اقتصاد ایران است.
وی، توان دفاعی و قدرت دیپلماسی برای حفظ استقلال کشور را لازمه رشد اقتصادی دانست و گفت: مهمترین موضوع، نقش مردم، اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است. قدرت اقتصادی بر پایه حضور مردمی و تعامل اقتصادی ارتقا مییابد.
دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه مشکلات اقتصادی یک شبه حل نمیشود، افزود: کسانی که تصور میکنند مشکلات اقتصادی در طول یک یا دو سال حل میشود، در اشتباهند.