به گزارش خبرخودرو، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران انواع روشهای تامین ارز، چالشها و تاثیر نرخ ارز بر قیمت انواع کالاها از جمله خودرو را تشریح کرد.
آرمان خالقی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو در خصوص روشهای تامین ارز برای صنعت قطعهسازی اعم از نیمایی، صادراتی و تهاتر اظهار داشت: در حال حاضر قطعهسازان با توجه به وضعیت دشوار ارزی کشور و اینکه از لحاظ تامین ارز و قطعات موردنیاز کارخانجات در مضیقه قرار گرفتهاند، در راستای زنده نگهداشتن خطوط تولید از هر نوع روش تامینی استقبال میکنند.
وی در خصوص مزایا و مشکلات تخصیص ارز نیمایی به قطعهسازان گفت: تخصیص ارز از یک کانال رسمی و مورد تایید بر روشهای دیگر تامین ارز ترجیح دارد اما در حال حاضر تشکیل صفهای طویل تخصیص ارز نیمایی در باجههای تخصیص و ابهام در اولویتها و زمان تخصیص از مشکلات دریافت این نوع ارز است.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص ارز تهاتری و حاصل از صادرات گفت: نکته حائز اهمیت این است که تمامی روشهای نقل و انتقال، قابل اطمینان باشند به نحوی که تامین ارز از طریق صرافان با تاخیر، ریسک بالا و در نهایت هدررفت نقدینگی همراه نباشد.
خالقی با تاکید بر اهمیت امنیت، تامین به موقع و قیمت عادلانه در روشهای تامین گفت: البته شرایط نقل و انتقال ارز میبایست فراهم بوده و از شفافیت برخوردار باشد تا پدیدههایی نظیر قاچاق ارز و پولشویی مجال ظهور نیابد و طرفین درگیر رسیدگیهای قضایی نشوند.
وی در خصوص اظهارات برخی قطعهسازان مبنی بر اینکه تامین ارز از محل صادرکننده موجب ناپایداری نرخ ارز و در نهایت به ضرر تولید است، توضیح داد: انتفاع از صادرات و اختیار فروش ارز حاصله به قیمت عادلانه از انتظارات صادرکنندگان است پس این تامین باید به صورت عادلانه باشد تا فروش ارز با قیمتهای دلخواه نبوده و خریدار احساس اجحاف نداشته باشد.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص تاثیرناپذیری قیمت کالاها از جمله خودرو از کاهش نرخ ارز تصریح کرد: چسبندگی قیمتها یکی از مشکلات اقتصادی در داخل کشور است به طوری که انتظار مصرفکنندگان نسبت به کاهش قیمت انواع کالاها به دلیل کاهش نرخ ارز همانند زمان اثرپذیری قیمت محصولات از رشد نرخ ارز برآورده نمیشود.
خالقی در ادامه بیان کرد: اشخاص در مقابل فروش ارز و محصولات خود با قیمتهای کاهش یافته ناشی از کاهش نرخ ارز، به دلیل خرید در مقطعی که ارز گرانتر بوده مقاومت کرده و آن را عامل زیان میدانند و در عین حال میخواهند که خود را با بازار تطبیق دهند در صورتی که خریدهای قبل از رشد نرخ ارز نیز با ارز ارزانتری انجام شده و سود متعارف را تحصیل نمودهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش قیمت محصولات به مرور زمان اتفاق خواهد افتاد و کاهش نرخ ارز اگر مستمر بوده و از ثبات برخوردار شود، قیمتهای جدید نیز بر مبنای نرخ جدید ارز خواهد بود زیرا بازار وارد یک نوع فاز رقابتی میشود و اشخاص به منظور فروش بیشتر ناچار از شکستن قیمتها خواهند شد و در غیر این صورت با حذف تدریجی کالاهای قبلی، محصولات جدید با قیمت جدید وارد بازار میشوند.