عماد مردانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: متأسفانه برخی بیاخلاقیهای داخلی در حوزه توزیع مواد اولیه منجر به تعطیلی برخی از کارخانجات شده که نیاز است تدابیر ویژهای در این خصوص اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر صنایع پاییندستی آلومینیوم استان در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند، افزود: به دلیل عدم عرضه مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات پاییندستی آلومینیوم و صنایع فولادی و پاییندستی پتروشیمی این واحدها در آستانه تعطیلی هستند.
فشار سازمانهای مالیات و تأمین اجتماعی به تولیدکنندگان
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان اظهار داشت: تولیدکننده در حال حاضر از یکسو با مشکلات تولید مواجه است و از سوی دیگر برخی سازمانها چون امور مالیاتی و تأمین اجتماعی و بانکها به خاطر احقاق حقشان به تولیدکننده فشار وارد میکنند و این در حالی است که تولیدکننده نمیتواند مطالبات خود را وصول کند.
مردانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره وجود جنگ اقتصادی علیه کشور، افزود: در اوضاع جنگی تصمیمات نیز باید متناسب با آن اتخاذ شود تا بتوان در جنگ پیروز میدان بود.
وی سربازان جنگ اقتصادی را تولیدکنندگان، کارآفرینان و صنعتگران عنوان کرد و گفت: در این برهه زمانی خاص بهجای اینکه اسلحه سربازان را بگیریم و آنان را خلع سلاح کنیم باید آنها را تقویت و فشار را از صنایع کم کنیم.
صنعتگران توان مقابله با تحریمها را ندارند
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: برای کاهش مشکلات تولیدکنندگان میطلبد سازمان امور مالیاتی، حسابرسی تأمین اجتماعی، بانکها در یک مقطع زمانی کوتاه فشار را از روی صنایع کم کنند و در کنار تولیدکنندگان قرار بگیرند تا صنایع را از نابودی نجات دهند و این اقدام از اصول مهمی است که دولت باید به آن توجه کند ، چراکه اگر این مساعدتها از سوی دولت صورت نگیرد مشکلات تولیدکنندگان مضاعف میشود.
مردانی همچنین به مشکلات حوزه ارز و کالاهای خریداری شده در گمرک اشاره کرد و گفت: دولت با تدابیر ویژهای در صدد حل این مشکل است چراکه این مسئله گردش مالی و وصول مطالبات را در کشور با اختلال روبه رو کرده است بطوریکه با ادامه با این رویه صنعتگران و کارگران صنایع، توانایی مقابله با تحریمها را نخواهند داشت.
ستاد فرماندهی جنگ تشکیل شود
وی با تأکید بر اینکه در شرایط جنگ باید ستاد فرماندهی جنگ تشکیل شود، افزود: در این برهه زمانی خاص نیاز است صنایع را حفظ کنیم چراکه دیگر توان ایجاد صنایع جدید در کشور ممکن نیست.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه در این شرایط گفت: نگاه صنعتگران نگاه جهادی در وسط میدان است ولی نگاه دانشگاهیان آکادمیک است و در شرایط اقتصادی امروز جامعه نگاه آکادمیک تنها راهگشا نیست.
نباید به بخش خصوصی خرده گرفت
مردانی ادامه داد: در این برهه باید با نگاه جهادی وارد عرصه شد و متأسفانه در این اوضاع انجام دادن طرحها تقریباً نشدنی است و میطلبد نگاه آکادمیک دانشگاهیان تغییر کند و تبدیل به نگاه علمی جهادی شود.
وی در پاسخ به ضعف بخش خصوصی نیز بیان داشت: در حال حاضر بخش خصوصی ضعفی ندارد بلکه نیاز به حمایت دارد، بخش خصوصی همانند پدر خانوادهای است که فرزندان آن کارگران هستند چراکه از یکسو به اداره مالیاتی، بیمه، آب و برق و گاز بدهکار است و از سوی دیگر در این شرایط توان پرداخت مطالبات را ندارد، بهراستی آیا توانی برای این بخش باقی میماند؟ حتی نمیتوان گفت تکنولوژی تولید کهنه است و فرصت صادرات نیز فراهم نیست، چراکه در این برهه زمانی مجالی برای رفع مشکلات داخلی نیست و نباید به بخش خصوصی خرده گرفت.
زیرساختها در کشور و استان فراهم نیست
وی با بیان اینکه زیرساختها در کشور و استان فراهم نیست، تصریح کرد: از بزرگترین مشکلات در استان این است که بخشنامهها تفسیر به رأی میشود و بعضی از مدیران نیز استنباط خود را از یک بخشنامه دولتی بر اساس منافع داخلی دستگاه مربوطه خود در نظر میگیرند و این رفتار مخصوص همه دولتها در همه ادوار بوده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: انتظار داریم رسانهها نیز بخش خصوصی را یاری کنند چراکه سرمایهگذاران میتوانستند سرمایه خود را در بانکها بدون مالیات و دغدغه نگهداری کنند و سود خالصی از این سپردهگذاری عایدشان میشد.
امنیت اجتماعی مرهون تلاش تولیدکنندگان است
مردانی اضافه کرد: تولیدکنندگان بخش خصوصی با سرمایه خود زمینه اشتغال را فراهم کرده و چنانچه این سربازان اقتصادی نبودند قطعاً روز به روز به آمار آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی افزایش مییافت، پس امنیت اجتماعی کنونی کشور مرهون تلاش تولیدکنندگان است چراکه بخش خصوصی همپای دولت در راستای رفع مشکلات اقتصادی گام برداشته است.