علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی، با بیان اینکه در اسلام علمای دینی فقر را نکوهش کردهاند و بر معیشت مردم و تامین آن تاکید داشتهاند، گفت: آیا میتوان بدون حمایت از تولید فقر را ریشه کن کرد، ما با موانع جدی در توسعه کشور مواجه هستیم. تمرکزگرایی، اختلافات سیاسی، بروکراسی و… نمونههایی از این موانع است که ما برای عبور از آن مسیر دیگری را در این استان تعریف کردهایم و آن، این بود که در قالب یک مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی، همه کارگزاران یک استان را کنار هم برای افزایش تولید و بهبود معیشت جمع کردیم.
وی ادامه داد: در این راستا استان به ۱۲ منطقه تقسیم شد و از بخش خصوصی خواهش کردیم استان ما و روستاهای ما را بسازند. ما همه زیرساختها را به روستاها بردهایم ولی این کار نتیجه عکس داده و جمعیت روستاییان ما از ۷۵ به ۲۵ درصد رسیده است، در این مسیر همه ائمه جماعات و نمایندگان و همچنین ۱۰۲ شرکت پای کار آمدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: هدف این کار این بود که بخش خصوصی محوریت توسعه در بخشهای مختلف را بر عهده گیرد و خود بخش خصوصی پیگیری آن را نیز دنبال کند. اقدام دیگر استان نیز این بود که بدانیم چه کسانی کار سرمایه گذاری انجام می دهند. بر این اساس از هر کسی که سرمایه گذاری می کند، اعلام حمایت شد، در نتیجه این اقدام ۱۱۲۹ نفر و شرکت اعلام کردند که پروژه سرمایه گذاری برای این استان دارند.
رسولیان خاطرنشان کرد: در استان ما ۱۲۸ هزار میلیارد تومان زمینه سرمایه گذاری فراهم شده که تاکنون به میزان ۱۰۸ هزار میلیارد تومان، آمادگی برای سرمایه گذاری اعلام شده که اسامی تک تک آن وجود دارد و نزدیک ۵۰ درصد از این متقاضیان اعلام کردند، شخصا سرمایه را می آورند و نیازی به تسهیلات ندارند. به اعتقاد من این ۱۰۸ هزار میلیارد تومان می تواند به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه برای حمایت از تولید در استان ۳ اقدام صورت گرفت، اظهار کرد: در این استان یک کمیته تامین مالی با کمک بانک ها ایجاد شد چراکه در خراسان رضوی ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در بانکها وجود دارد. مساله دیگر این است که بروکراسی فرایندهای ما زیاد است، بخشی از این مساله به قوانین و دستورالعملها برمیگردد، همچنین نگاههای منفی به دستگاهها وجود دارد. در همین راستا از ۳۰ فرایند مهم، ۸ مورد بررسی شد که با بهبود آن، ۴۵ درصد از هزینهها کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: امسال علیرغم تحریمها در خراسان رضوی در ۶ ماهه نخست، میزان مصرف گاز صنعتی ۹ و میزان مصرف برق ۸ درصد افزایش پیدا کرده است.