بهگزارش خبرگزاری فارس ، حسن حسینی نایب رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پنجمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در شهرک صنعتی توس برگزار شد،با اشاره بهاینکه در بخش حمل و نقل حمات بسیاری کشیده میشود، گفت: اما آنچه که امروز مشکل ساز شده این است که سال گذشته حمل و نقل هر تن کیلومتر ۱۰۳ تومان بود که امسال این رقم در استان تبدیل به ۱۷۶ تومان شده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: طبق استعلامی که امروز گرفتم این افزایش نرخ را در دیگر استانها نداشتیم و این نشان از پیشگام بودن خراسان رضوی در همه زمینهها دارد!
در ادامه علیرضا رزمحسینی گفت: امروز ایران دچار یک سکته اقتصادی شده، بنابراین باید بهگونهای حرکت کنیم که واحدهای تولیدی مجبور نشوند کارگران خود را اخراج کنند.
استاندار خراسان رضوی بیکاری را عامل بسیاری از آسیبهای اجتماعی دانست و در خصوص بخشیدن جرائم دیرکرد مالیاتی پس از تسویه بدهی توسط واحدها، ابراز کرد: امروز در شرایط جنگی بهسر میبریم و اینکه ابتدا واحدها بدهی خود را با سازمان امور مالیاتی صاف کند و در نهایت این سازمان جرائم را ببخشد وحی منزل نیست و با گفتوگو میشود این مشکل را مرتفع کرد.
وی تاکید کرد: واحدهای تولیدی نباید معطل بمانند که مشکلات آنان پس از تصویب در ستاد تسهیل پیگیری و برطرف شود، بلکه چنانچه به تایید کارگروه هم رسید کفایت میکند.
عملکرد کل کشور در خصوص تخصیص منابع تبصره ۱۸ ضعیف است
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این نکته که در حوزه تامین اجتماعی در ستاد تسهیل استان ۵۱۹ مصوبه داشتیم، گفت: از ابتدای سال جاری ۴۷ جلسه در این ستاد تشکیل شده است.
محمدرضا مسفروش ادامه داد: از مجموع این جلسات بیش از ۹۰۰ پرونده تشکیل برای بیش از هزار و ۷۰۷ مشکل تشکیل شد که از این تعداد از بیش از ۷۰۰ مورد از مشکلات عبور کردی و ۲۰۸ مورد در دست اقدام است و چهار مورد عدم پیگیری داشتیم که این آمار نشان میدهد گروههای کاری که در استان فعالیت دارند از عهده مشکلات برآمدهاند.
وی بهعملکرد ضعیف در تخصیص منابع تبصره ۱۸ اشاره و بیان کرد: در خصوص تبصره ۱۸، بسیار عملکرد ضعیف و غیر قابل قبولی وجود دارد که البته تنها در سطح استان اینگونه نیست و این امر یک مشکل کشوری است.
رئیس سازمان صنعت، ومعدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: از مجموع ۲۱۰ واحد ثبت نامی برای کسب منابع تبصره ۱۸، ۳۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیارد ریال میزان درخواستیهای ممیزی بوده که استحقاق تسهیلات را دارند.
مسفروش تاکید کرد: واحدها باید توجه داشته باشند که تنها نباید بهسرمایه در گردش توجه شود، بلکه تکمیل طرحها و بازسازی و نوسازی تجهیزات باید اولویت قرار گیرد.
وی بیان کرد: از منابع رونق تولید، دو هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال بهخراسان رضوی اختصاص یافته که از این میزان ۸۶۰ میلیارد ریال به ۴۹ واحد از تیر ماه سال ۹۷ تخصیص یافته است.
بخشش از آن کسانی است که بدهی خود را پرداخت کرده باشند
در بخش دیگری از این نشست رئیس سازمان امور مالیاتی خراسان رضوی بیان کرد: طبق قانون واحدهایی که بدهکاری مالیاتی دارند چنانچه بدهی خود را تا پایان مهر ماه پرداخت کنند ۱۰۰ درصد جرائمشان بخشیده میشود.
یعقوبنژاد بیان کرد: همچنین طبق قانون واحدهایی که بدهی دارند بدهیشان تا ۳۶ ماه تقسیط میشود که تا ۶۰ ماه هم قابل افزایش یافتن است.
وی تاکید کرد: بخشش جرائم یک شرط دارد و آن اینکه اصل بدهی پرداخت شود.
محصولاتمان را کمتر از قیمت تمام شده میفروشیم
رئیس کانون کامیون داران خراسان رضوی با طرح این پرسش که کدام دستگاه تولیدی در استان محصولات خود را زیر قیمت تمام شده میفروشد، گفت: افتخار ما این است که محصولات خود را کمتر از قیمت تمام شده میفروشیم.
رضا تیموری ضمن بیان اینکه با واژه توافق سالهای سال است که حمل و نقل را خفه کردهایم، اضافه کرد: برای تعیین نرخ کرایه حمل کالا، کارشناسان وزارت راه و شهرسازی همچنین دانشگاهیان یک هزار و ۱۰۰ ساعت نفر کار کارشناسی انجام دادند و مشخص کردند یک تن در یک کیلومتر ۱۰۳ تومان باشد.
وی بیان کرد: امروز که قیمت ۱۷۶ تومان مشخص شده بود باتوجه بهاینکه بازار کشش افزایش قیمت را ندارد ما کمتر از ۱۴۰ تومان اخذ میکنیم.
بیش از ۱۴۰ تومان بابت هر تن کیلومتر دریافت نمیکنیم
رئیس کانون کامیون داران خراسان رضوی تاکید کرد: ۲۰ هزار مسیر از خراسان رضوی به اقصی نقاط کشور بار میرود و مسیری نداریم که بیش از ۱۴۰ تومان دریافت کند.
تیموری ضمن بیان اینکه میانگین نرخ تن کیلومتر خراسان رضوی ۲۸ از ۳۱ شهرستان است، ابراز کرد: متاسفانه برخی رقابتهای ناسالم سبب شد کرایه کاهش یابد که این امر صنعت حمل و نقل را با مشکل مواجه کرد.
سهم صنعت در پرداخت مالیات بیش از دیگر بخشهاست
ادامه یکی از اعضای اتاق بازرگانی مشهد ضمن انتقاد از عملکرد سیاستگذاران ارشد کشور در خصوص فراهم کردن منابع، بیان کرد: جداول داده ستانده سال ۹۰ کشور نشان میدهد سهم صنعت از مالیات کشور بهبیش از ۶۲ درصد رسیده است.
بحرینیان این رقم را پیش از این ۵۷ درصد خواند و ادامه داد: ظلمی که در این کشور بهبخش صنعت میشود بهدیگر بخشها نمیشود.
وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد منابع تامین اجتماعی را بخشهای تولیدی پرداخت میکنند و ۶۲٫۵ درصد مالیات میدهیم، اما بیچارگی بخش اقتصادی این است که مطابق آخرین آماری که بانک مرکزی که متاسفانه آن را هم ارائه نمیکنند، مانده تسهیلات ساخت صنعتی بهاضافه حوزه معدن ۱۶٫۲ درصد در انتهای سال ۹۶ شده که این ظلم است و تعجب میکنم وزیر اقتصاد و رئیس سازمان تامین اجتماعی اعلام میکنند چنانچه تا پایان مهر ماه مالیاتهای عقب افتاده را دادید، شامل بخشش جرائم مالیاتی میشوید.
این عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد:بیش از ۸۰ درصد منابع را بهبخشهای خدماتی و بازرگانی دادهایم و این در حالی است که سهم آنان از مالیات کمتر از تولید است.
بحرینیان ضمن بیان این موضوع که چنانچه ستاد تسهیل ملی و استان مصوب نمیکردند کارخانه ما تاکنون بسته شده بود، تصریح کرد: مجموعه تولیدی ما ۵۶۰ میلیارد ریال در انتهای سال ۹۷ بدهی داشته که ۹۶۰ میلیارد ریال از منابع تولیدی بهبانکها دادیم در صورتی که یک ریال تسهیلات هم دریافت نکردیم.