رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه با انتقاد از برخی قوانین سخت و دست پاگیر، گفت: در کشورهای دیگر برای صادرات جایزه میدهند و اینجا هر روز ترمزی پیش روی صادرات میگذارند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، جهانبخش شکری در نشست امروز (۸ مرداد) فعالان اقتصادی کرمانشاه با اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی خانه صنعت و معدن کشور با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان “رونق تولید”، اظهار کرد: برای تحقق این شعار نیازمند همکاری سران هر سه قوه و پیچیدن نسخهای واحد برای تحقق واقعی رونق تولید هستیم.
وی با بیان اینکه با اجرای رونق تولید بخش زیادی از مشکلات واحدهای تولیدی حل خواهد شد، گفت: این واحدها که بار بزرگ اشتغال کشور را بر عهده دارند با مشکلات زیادی مواجهند.
رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه بالا بودن نرخ بهره بانکی را از جمله این موارد دانست و افزود: چرا باید صنعتگری که چرخ اقتصاد کشور را میچرخاند، مانند همه افراد دیگر سود دو رقمی پرداخت کند.
وی معتقد است، هیچ فعالیت اقتصادی با نرخ سود بانکی بیش از ۲۰ درصد صرفه ندارد و این در حالی است که اکثر تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان سود بیش از ۲۰ درصد دارد.
شکری از موانع صادراتی پیش روی صادرکنندگان هم یاد کرد و گفت: در شرایطی که در کشورهای دیگر مانند ترکیه مشوقها و جوایزی برای فعالان اقتصادی و تجار در نظر میگیرند، اما در کشور ما هر روز مصوبه ممنوعیت صادراتی جدیدی داریم که ترمز صادرات را میکشد.
وی از تاثیر افزایش نرخ ارز بر وضعیت واحدهای تولیدی هم به عنوان مشکل دیگر نام برد و خاطرنشان کرد: تورمی که در کشور رخ داد، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را به یک پنجم کاهش داد.
به گفته رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، مشکل دیگر این است که فعالان اقتصادی که تسهیلات ارزی خود را در گذشته بر اساس ارز ۸۰۰ تومانی دریافت کرده اند، اکنون باید با قیمت روز تسهیلات را بازپرداخت کنند که این امر از توان تولیدکنندگان خارج است.
شکری اضافه کرد: تولیدکنندگان این تسهیلات را صرف خرید تجهیزات و ماشین آلاتی کرده اند که هر سال ۱۰ درصد دچار استهلاک میشود.
وی در ادامه اشارهای هم به وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی استان داشت و گفت: در کرمانشاه ۱۱۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری داریم که حدود ۷۰۰ مورد آنها فعال و نیمه فعال است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه با اشاره به پیگیریهای مستمری که برای احیا واحدهای راکد انجام میشود، اظهار کرد: تا کنون توانسته ایم تعدادی از این واحدها را به چرخه تولید برگردانیم.