آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار «تجارت» درباره صحبتها و خبرهای منتشر شده پیرامون ایجاد یک نهاد جدید برای رفع مشکلات تولید میگوید: حقیقت این است که مسئولان دولتی میخواهند بحرانها و مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی را حل کنند. این اراده امروز هم در میان چهرههای دولتی مشاهده میشود، هم نمایندگان مجلس خواستار آن شدهاند.
این کارشناس اقتصادی و فعال حوزه صنعت با اشاره به ایده و طرح شکلگیری کمیسیون حل بحران در حوزه تولید؛ تصریح کرد: چالشها و بحرانهایی که طی سالهای گذشته بخش تولید و صنعت را گرفتار کرده، کاملا مشخص است. اما این در شرایطی است که هرچند مسئولان دولتی به دنبال حل این مشکلات هستند، اما هیچ هدفگذاری و برنامه مشخصی برای حل آنها دیده نمیشود.
خالقی در ادامه با اشاره به اینکه بخش خصوصی نیز برای حل بحرانها و مشکلات دست به کار شده، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی و تشکلهای زیرمجموعه آن بارها به عنوان بازوی کمکی دولت در این زمینه تشکیل جلسه دادند و مشکلات را احصا کردند اما به نظر میرسد که گوش شنوایی برای حل آنها وجود نداشته است.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه این روزها بروکراسی اداری تبدیل به یکی از اصلیترین موانع در مسیر حرکت و رونق واحدهای تولیدی شده، ادامه داد: سالهاست که واحدهای تولیدی و صنعتی کشور از مشکلات عدیده به ویژه در زمینه گردش مالی و بدهکاری به ارگانهای مختلف در رنج هستند. حقیقت این است که با وعده کمک مالی، تنها یک روزنه امید برای این واحدها ایجاد میشود، اما مشکل اصلی آنان پرداخت نشدن به موقع تسهیلات از سوی بانکهای عامل است که با وجود تاکید مسئولان، همچنان موانع در این زمینه باقی است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بروکراسی اداری ایجاد شده از سوی شبکه بانکی برای اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی یکی از مهمترین مشکلاتی است که هنوز هم به عنوان یک سد در مسیر ایجاد رونق در واحدهای تولیدی خودنمایی میکند. از سوی دیگر با وجود وعدههای داده شده و طرحهای مطرح شده برخی قوانین چندان کمکی به حل مشکلات نمیکند و به نظر میرسد بازنگری و حذف برخی قوانین میتواند به حل مشکلات واحدهای تولیدی و حرکت آنها به سوی رونق و تولید بهتر و بیشتر کمک کننده باشد.