• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل اخبار 7457اخبار امروز : 0
17

اجرای ۸۲ پروژه و شناسایی ۴۰۰ پهنه جدید معدنی در ۴ سال گذشته

  • کد خبر : 15403
  • ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸
اجرای ۸۲ پروژه و شناسایی ۴۰۰ پهنه جدید معدنی در ۴ سال گذشته

مدیر اکتشاف ایمیدرو در دومین همایش مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید معدنی در کشور دستاورد این سازمان در بخش اکتشاف در چهار سال گذشته بوده است. به گزارش شاتا از ایمیدرو، علی […]

مدیر اکتشاف ایمیدرو در دومین همایش مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید معدنی در کشور دستاورد این سازمان در بخش اکتشاف در چهار سال گذشته بوده است.

به گزارش شاتا از ایمیدرو، علی اصغر زاده افزود: با توجه به اینکه سرمایه گذاری در بخش اکتشافزود بازده نیست اما رئیس هیات عامل با حمایت های خود از این بخش؛ سیاستی درازمدت را مورد توجه قرار داد که امروز نتایج مثبت آن را در سطح ملی شاهد هستیم و بسیاری از طرح ها مورد استقبال بخش خصوصی قرار گرفته است.

وی در تشریح عملکرد ایمیدرو در بخش اکتشاف ضمن اعلام اینکه پهنه هایی شناسایی شده توسط این سازمان در مرحله واگذاری است، گفت: اجرای عملیات فازهای شناسایی ، پی جویی و اکتشاف عمومی در ۲۱ استان شامل ۳۶ پهنه در بیش از ۲۵۰ هزارکیلومتر مربع درگستره کشور و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید انجام شده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو افزود: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی در کشور بر روی مواد معدنی مختلف نظیر آهن ، زغالسنگ ، پلی متال ، طلا ، مس ، آنتیموان ، سرب و روی ، کرومیت ، تیتان ، نیکل ، مولیبدن ، باریت، فسفات بوکسیت، عناصر نادر خاکی و شورابه ها (پتاس ، منیزیم ، لیتیوم و …) طی سال های گذشته اجرایی شد.

کاهش جهانی سرمایه گذاری در اکتشاف

وی در خصوص وضعیت اکتشاف در دنیا اعلام کرد: در طول مدت هر سه دهه مصرف مواد معدنی فلزی دنیا دو برابر شده است. عمده اکتشافات در دنیا به ترتیب در بخش آمریکای لاتین با ۲۸ درصد، کانادا(۱۴ درصد)، استرالیا(۱۳درصد) آفریقا (۱۳ درصد)، آمریکا(۷درصد)، کشورهای حوزه پاسفیک(۶درصد) و سایر کشورها(۱۹درصد) بوده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو با بیان اینکه اکتشاف در معادن بزرگ در دنیا کار سخت و روبه کاهش است، ادامه داد: در سال ۲۰۱۲ هزینه های اکتشافی به بالاترین سطح خود به مبلغ ۳۳ میلیارد دلار رسید. این در حالی است که طی سال های گذشته میلادی؛ هزینه ها کاهش یافت تا در سال ۲۰۱۶ به حدود ۷ میلیارد دلار رسید.

اصغرزاده افزود: طلا همچنان مهمترین کانسار مورد اکتشاف در دنیاست و بطور تاریخی سالیانه ۷۰ – ۸۰ کانسار متوسط در دنیا یافت می شود.

وی با اعلام اینکه سال ۲۰۰۷ با اکتشاف ۱۴۹ کانسار بالاترین رکورد اکتشافی را دارد گفت: هزینه های اکتشاف دنیا در دهه اخیر افزایش چشمگیر داشته و تقریبا ۳ برابر شده است. همچنین اکتشاف معدن طلا متوسط ۲۰۰ میلیون وبرای فلزات پایه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه دارد.

اصغر زاده با بیان اینکه باید به سمت ذخایر عمقی برویم افزود: از سال ۲۰۰۰ تا کنون فقط ۱۲ کانسار طلا از ۵۷۰ کانسار کشف شده در عمق بیش از ۵۰۰ متربوده که ۲ تای آنها در زمین های بکر بوده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو در تعریف طرح های در دست اقدام ایمیدرو اعلام کرد: در پهنه ایران مرکزی بخشی، محدوده ای به وسعت تقریبی ۱۴۸۰۰ کیلومتر مربع در استان یزد قرار دارد. در این پهنه داده های ژئوفیزیک هوابرد برداشت شده و مطالعات در مرحله شناسایی به پایان رسیده است.

وی افزود: پهنه زاهدان – سفیدابه در استان سیستان و بلوچستان؛ داده های ژئوفیزیک هوابرد برداشت شده و مطالعات شناسایی در حال انجام است . با پردازش، تفسیر و تلفیق داده های ژئوفیزیک هوایی حاصل با سایر داده های اکتشافی موجود از قبیل نقشه های زمین‌شناسی، داده های ژئوشیمی، داده های ماهواره ای و اطلاعات مربوط به کانی زایی ها و معادن منطقه، نواحی دارای پتانسیل کانی سازی اقتصادی فلزی مشخص و معرفی خواهد شد.

اصغرزاده ادامه داد: واگذاری این بخش ها به بخش خصوصی در حال انجام است.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=15403

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.