محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه صنعت، تجارت و کشاورزی، با بیان اینکه تنها مسیر تأمین مالی در کشور بر محور بانکها میچرخد، اظهار کرد: این موضوع موجب شده است تا اگر یک بخش اقتصادی نتواند منابع مالی خود را از سیستم بانکداری تأمین کند، دچار مشکل شود.
وی افزود: این تفکر اشتباه است که منابع بانکی کشور کافی نیست. چرا که بخش بزرگی از منابع نظام بانکی به سرقت رفته است.
مرتضوی تصریح کرد: اگر تیتر خبرها در چند سال گذشته را جمع بزنیم، خواهیم دید که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانکی به عناوین مختلف و توسط افراد متعدد از کشور خارج شده است.اگر این منابع در جهت رشد تولید در صنعت اختصاص می یافت، اکنون شاهد رشد شگرفی در تولید کشور بودیم.
نظام بانکی تبدیل به دیکتاتور بانکی شده است/هدف اصلی نظام بانکی کشور دیگر تولید نیست
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران گفت: نظام بانکی تبدیل به دیکتاتور بانکی شده است و اکنون نتایج این سیستم اشتباه به شکل موسسات مالی و بانکها در اقتصاد کشور نمود بیشتری پیدا کرده است.
وی یادآوری کرد: اگر بخش کوچکی از منابع بانکی به سمت تقویت حوزه مرتعداری سوق داده شده بود، اکنون نباید مردم گوشت را کیلویی ۱۰۰هزار تومان میخریدند.
مرتضوی با تأکید بر این موضوع که اقتصاد ایران به شدت دولتی شده است، گفت: دولتی شدن اقتصاد موجب شده است تا هر تصمیم غلط اتخاذ شده در شاکله دولت به کل اقتصاد کشور ضرر وارد کند.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یادآوری کرد: متأسفانه در شرایط کنونی، بانکداری به جای شکل گیری بر اساس اعتبار، بر پایه پول استوار شده است. هدف اصلی نظام بانکی کشور دیگر تولید نیست بلکه تنها به فکر تأمین سود سپرده گذاران است و همین نگرش اشتباه موجب هدر رفت منابع عظیمی در کشور شده است.
وی افزود: اگر منابع نظام بانکی به سمت تولید هدایت میشد، اکنون شاهد رونق صنعت و تولید داخلی بودیم ولی در حال حاضر هیچ بخشی توانایی تغییر و مقابله با اشتباهات بانکی را ندارد.
مرتضوی تصریح کرد: دولتی شدن بانکها در ابتدای انقلاب اسلامی در جهت توقف فساد صورت گرفت اما نظام اشتباه بانکداری و قواعد نادرست در این حوزه موجب شد تا فساد دوباره در حوزه بانکداری کشور به وجود آید.
همه ارکان قدرت در داخل کشور، بانک دارند/منشأ تمام مشکلات اقتصادی امروز کشور در بانکهاست
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران تأکید کرد: همه ارکان قدرت در داخل کشور، بانک دارند و این موضوع به هیچ وجه مطلوب نیست. بانکداری باید به عنوان یک پروسه اقتصادی به صورت مستقل زیر نظر بانک مرکزی اداره شود و هیچ نهادی اجازه دخالت در نظام بانکی را نداشته باشد.
وی یادآوری کرد: منشأ تمام مشکلات اقتصادی امروز کشور در بانکهاست و فکر میکنم هر بخش اقتصادی که از تسهیلات و گردش مالی بانکها محروم باشد، محکوم به شکست است.
مرتضوی تأکید کرد: مردم و تولیدکنندگان از شرایط بانکها گلهمندند و باید دید حاصل بانکداری دستگاههای مختلف دولتی در این سالها چه بوده است و آیا بانکها اجازه دریافت سود مرکب را دارند یا خیر؟
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران مطرح کرد: اکنون شاهدیم که صنعت و تولید مجبور به پرداخت مالیات هستند اما بخش خدمات که ۷۰ درصد از تجارت کشور را تشکیل میدهد، مالیات نمیدهد.
وی افزود: بانکداری باید اعتبارمحور باشد نه پولمحور، همین قاعده نادرست موجب شده است تا شرایط انتقالات مالی در کشور بر پایه بیاعتمادی بچرخد.
تجربه انقلاب ۵۷ نشان داد، افرادی که سالم بودند، به تولید ادامه دادند
مرتضوی تأکید کرد: ریشه تولیدکنندگان در زمین است و نمیتوانیم به هیچ جای دنیا بجز ایران برویم. تجربه انقلاب ۵۷ نشان داد، افرادی که سالم بودند و فعالیت تولیدی داشتند، در کشور ماندگار شدند و به تولید ادامه دادند.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: بدون شک ایران میتواند در حوزههای اقتصادی در دنیا مطرح باشد زیرا توانستهایم در چهار دهه گذشته تنها کشور دموکرات منطقه خاورمیانه باشیم و لنگر ثبات و امنیت منطقه را حفظ کنیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه غربیها دستورات اسلامی را در حوزههای اقتصادی بهتر از ما رعایت کرده اند و بانکداری اسلامی در ایران توفیق چندانی نداشته است.