به گزارش خبرنگار مهر، علی رهبری صبح امروز در همایش آشنایی با ساز و کارهای ثبت اطلاعات صورت های مالی در رتبه بندی فعالان اقتصادی با بیان اینکه سامانه جامع تجارت بستری را فراهم کرده تا بازرگانان با یک بار ثبت نام بتوانند در تعامل با نظام ارزی کشور قرار گیرند، گفت: در این سامانه، تجار و بازرگانان می توانند درخواست دریافت ارز، اظهار منشا ارز و اعلام نیازهای ارزی خود را داشته باشند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت توانسته ارتباطات لازم را بخش عظیمی از دستگاه های دولتی برقرار کرده و با آنها تبادل اطلاعات صورت دهد؛ البته در تبادل اطلاعات با گمرک، مشکلاتی وجود دارد که در حال حل شدن است.
وی افزود: سامانه جامع تجارت قراراست در حوزه تجاری، درگاه واحد تعامل بازرگانان و تجار با لایه های حاکمیتی بوده و دستگاه های حاکمیتی نیز از طریق آن با تجار ارتباط داشته باشند.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اگر قرار است شرایط بحرانی را حاکمیت کنیم، لازم است پرونده ها را به صورت الکترونیکی مدیریت نماییم. به نحوی که تمام اسناد و مدارک در گردش اطلاعات میان دستگاه های دولتی قرار گیرند.
وی از پیشرفت پروژه دولت الکترونیک خبر داد و گفت: هنوز در این رابطه کار طولانی در پیش است اما گام هایی برداشته شده که در راستای شفافیت بسیار مهم به شمار می روند. در قالب سامانه جامع تجارت به عنوان بخشی از دولت الکترونیک، گام مهم دیگری در حال برداشتن است که بر مبنای آن صورت های مالی به عنوان مهمترین سند برای بررسی وضعیت مالی شرکت ها در سامانه قرار می گیرد تا بتوان وضعیت اعتباری شرکت ها در حوزه مالی را سنجید و از اطلاعات آن به عنوان مبنای مهم تصمیم گیری لایه های مختلف حاکمیت استفاده کرد.
رهبری تصریح کرد: چنانچه این صورت مالی در سامانه بارگذاری شود دولت به راحتی قادر خواهد بود تصمیم بگیرد که آیا به فلان شرکت ارز ۴۲۰۰ تومانی و یا تسهیلات بانکی بدهد یا خیر و یا حتی می تواند اجازه صادرات برای برخی از شرکت ها را صادر و برای برخی دیگر را متوقف کند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خاطرنشان کرد: باید سیستمی را داشته باشیم که بر مبنای آن، تاریخچه عملیات تجاری هر یک از بازرگانان و تجار را ثبت و نمره گذاری کنیم تا بتوانیم فعالان اقتصادی را رتبه بندی کرده و عملیات تجاری کشور را شفاف کنیم. پس از آن، مبنای تصمیم گیری دولت درارائه تسهیلات، سیستمی خواهد بود.
وی با بیان اینکه، کسی که ارز گرفته و تعهدات خود را به انجام نرسانده است، تاریخچه رفتارش در این سامانه مشخص خواهد بود، گفت: در واقع سامانه جامع تجارت با زیربخش ثبت صورت های مالی این امکان را فراهم خواهد آورد که توزیع منابع بین بازرگانان سالم و ناسالم تفکیک شده و سیستم رتبه بندی هم اعمال شود.
رهبری ادامه داد: امکان به روز رسانی رتبه بازرگانان را هم فراهم کرده ایم و مشخص است که هر یک از آنها چه بدهی هایی به دولت دارند. پس نهضت پرداخت بدهی های دولتی به راه خواهد افتاد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تأکید کرد: سامانه اعتبار سنجی امتیازات فراوانی دارد که در قالب آن می توان سقف تخصیص ارز برای یک بازرگان را هم تعیین کرد. ضمن اینکه تعهدات شرکت ها در قالب مالیات و نظام ارزی نیز مشخص شده و برای ثبت سفارش نیز سقف تعیین گردد.
رهبری از در دست اجرا بودن پروژه هایی همچون رتبه بندی صرافان، ترخیص کاران و حق العمل کاران در کنار رتبه بندی واحدهای کسب و کار الکترونیکی خبر داد و گفت: مفهومی به نام آبرو و اعتبار را به نظام تصمیم گیری حاکمیت اضافه کرده و توزیع عادلانه منابع را بین فعالان اقتصادی سالم و ناسالم صورت خواهیم داد.