به گزارش خبرنگار مهر، برات قبادیان در حاشیه آئین تجلیل از صنعتگران و معدنکاران استان مرکزی در جمع خبرنگاران در اراک، اظهار داشت: به دنبال بومی کردن محصولات با دانش بومی هستیم و اولین قدم در این ارتباط بر پایی نمایشگاه بزرگ از محصولات داخلی در تهران است و این گام در وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور رقم میخورد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این ارتباط با چند وزیر و… تفاهمنامه منعقد شده، که از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
قبادیان خاطرنشان کرد: اولین نمایشگاه ساخت داخل، دو بخش دارد. یک بخش شناخت نیازهای فناوری و دیگری نیاز دانش فنی برای تولید در داخل است که از همکاری آنها که میتوانند این نیازها را برآورده کنند از جمله شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها، نخبگان و فناوری بهره گرفته شده است.
وی تصریح کرد: این کار بزرگترین اقدامی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در طول تاریخ این کشور برای حمایت از تولیدات داخلی در دستور کار قرار داده است و این گونه نمایشگاه ها به تدریج در همه استانهای کشور برپا میشود.
قبادیان ادامه داد: در کنار این موضوع بحث کمک به سرمایه گذاری از جمله مباحثی است که در کشور مطرح است و اینکه هم برای تولید، هم برای سرمایه ثابت و هم برای سرمایه در گردش، سرمایه لازم در برنامه دیده شده است.
وی اظهار داشت: رفع مشکلات سرمایهای نیز از طریق بانکها نیز در دستور کار قرار دارد. همینطور طرح بزرگ تأمین سرمایه در وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از برنامه های وزارتخانه است.
براساس این گزارش، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگر سخنان خود گفت: در سال گذشته همه کالاهایی که در داخل میتوان تأمین کرد شناسایی و واردات کالاهای مشابه ممنوع اعلام شده است که این حمایت از تولید داخلی و صنعتگر به شمار میرود.
تیم اقتصادی دولت نباید به صورت جزیرهای عمل کند
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدمهدی مقدسی در مراسم تقدیر از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان مرکزی با اشاره به وجود قوانین به حد لازم اظهار داشت: درحال حاضر قوانین لازم به حد کافی وجود دارد، قانون استفاده حداکثری از توان داخل، قانون بهبود فضای کسب و کار، قانون رفع موانع تولید و غیره اما چرا همیشه چرخ صنعت لنگ میزند.
وی افزود: ضمن تشکر از خدمات دولت، بنده اعتقاد دارم هنوز هم علیرغم تذکرات متعدد، دولت به صورت جزیرهای به مسائل کشور نگاه میکند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر بخشی از دولت سیاستهایی دارد که تناقض آنها سبب چالش تولیدکننده و صادرکننده میشود.
مقدسی بیان کرد: انسجام تیم اقتصادی دولت تقاضای ما بوده و بارها این را به رئیس جمهور و معاون اول وی و وزرای اقتصادی اعلام کردیم که ما در مجلس آمادگی این را داریم که هر قانونی را که نیاز دارید به صورت دوفوریتی ارائه کنید.
وی ادامه داد: ولی دولت الان با وجود قوانین حمایتی به صورت جزیرهای عمل میکند، این یک آفت است که امیدواریم برطرف شود.
مقدسی افزود: اعتقاد دارم که استان مرکزی میتواند بیش از یک میلیارد دلار تنها به بازار عراق صادرات داشته باشد، اما با موانعی که خود دولتیها ایجاد کردند، این موضوع کند شده است، بنابراین سیاستهای تیم اقتصادی دولت نباید متناقض با هم باشد که سبب تذکر مدام مجلس شود، بلکه این تیم باید منسجم عمل کند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در جایی که بودجه شرکتهای دولتی سه برابر بودجه کل کشور است یعنی اقتصاد بیمار است، با اقتصاد بیمار و تفکر دولتی بر اقتصاد نمیتوانیم شاهد تحول اساسی در تولید، اقتصاد و صادرات باشیم.
مقدسی با تاکید بر ضرورت انجام چند نکته مهم گفت: برلی عبور از اقتصاد بیمار باید انسجام تیم اقتصادی دولت، اصلاح ساختار اداری همزمان با اصلاح ساختار بودجه، چابکسازی دولت را انجام دهیم، بدن دولت متورم بوده و مغز آن کوچک است، بنابراین نمیتواند امور را هدایت کند، منابع را صرف هزینههای جاری میکند و دیگر توان حمایت از تولید را ندارد.
وی با تاکید بر امیدبخشی به جامعه افزود: امسال سال شکوفایی دانشگاه است، امسال باید دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان اثبات کنند که ظرفیت دارند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلوگیری از واردات واگن گفت: با تلاشهایی که انجام شد توانستیم ممنوعیت واردات واگن را رقم بزنیم که با توجه به این مهم و استفاده از ظرفیت داخل امیدواریم شاهد رونق در واحدهای تولید واگن باشیم.
انتقاد عضو کمیسیون اصل ۹۰ از تخصیص ارز دولتی به دلالان؛ ۷۰ درصد پول صادرات برنگشته است
هگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمدرضا منصوری شامگاه چهارشنبه در مراسم تقدیر از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان مرکزی با اشاره به فسادها اظهار داشت: در سه سالی که نماینده مردم بودیم با همه فسادهایی که وجود داشت برخورد کردیم، گرچه هنوز ریشه فساد در صنعت ما سبب شده که صنعت شکل نگیرد و تولیدکننده سود نداشته باشد و یا حداقل سود را داشته باشد، در واقع کارهایی را انجام دادند که ما نتوانیم صادرات داشته باشیم، کارهایی که تولید کشور ضربه بخورد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سالها شاهد بودیم که دلار یکهزار تومان بود، ۲۵ درصد تورم، هزینه کارگر، دستمزد و غیره سبب میشد که تولید زمین بخورد، اکنون که تحریم شدهایم، بهترین شرایط برای صنعت ما رقم خورده با همین امکانات، البته حتی اگر آشتی هم کردیم این را میخواستیم.
وی ادامه داد: کدام کارخانه دولتی ما جنس خود را با دلار ۹ هزار و ۵۰۰ تومان برگرداند، میگویند مگر دیوانهایم، به دلال میسپاریم که کار را بلد است و یک کارت بازرگانی یکبار مصرف میگیرد، صادرات را بدون بازگرداندن مبلغی انجام میدهد، ۷۰ درصد پول صادرات برنگشته است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آیا اینها اتفاقی است، اگر شاهد این هستید که یکی یکی بازداشت میشوند اتفاقی نیست، دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را چه کسانی گرفتند و چه کسی کالا و اجناس را به کشور آورد، چنین اتفاقاتی در کشور ما خجالتآور است.
وی تصریح کرد: اصل ۴۴ را چه کسی اجرا کرد، کسانی که اجرا کردند خیلی خوب پیش رفتند اما برای خودشان، اصل ۴۴ باید انجام شود اما به شکل صحیح و راهی غیر از خصوصیسازی نیست.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در محلس شورای اسلامی بیان کرد: بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان خودروسازان ما بدهکار هستند، ۸۰ میلیون تومان تفاوت قیمت بازار با خودروسازی است البته باز تکرار میکنم، راه نجات کشور فقط و فقط تولید و صادرات است.
۲۳۰ طرح حوزه تولید بالای ۶۰ درصد پیشرفت در استان مرکزی وجود دارد
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمدرضا حاجیپور شامگاه چهارشنبه در مراسم تقدیر از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان با اشاره به یکی از طرحهای بزرگ استان اظهار داشت: طرح بزرگ توسعه سلولزی امروز در ساوه با حضور معاون وزیر صمت افتتاح شد.
وی افزود: در مراسم امروز از ۴۰ واحد برگزیده و نمونه استان تجلیل میشود، ضمن اینکه دو شرکت هم از شرکتهای نمونه کشوری بودند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: شرایط تحریمی که سال گذشته اتفاق افتاد سال سختی را برای تولید رقم زد اما خوشبختانه با همت بالای صنعتگران و معدنکاران استان مرکزی ما کمترین چالش و مشکل را در مجموعه استان داشتیم.
حاجیپور بیان کرد: رشد تقریبا ۲۸ درصدی در صدور مجوزهای پروانه بهرهبرداری در سال گذشته نشان از این دارد که ظرفیتهای استان در قالب طرحها و پروژههای مهم همچنان ضرورت دارد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری بالغ بر یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان را سال گذشته داشتیم که رشد ۸۸ درصدی را نسبت به سال ۹۶ داشت و این نشاندهنده ظرفیتهای استان بود.
حاجیپور با اشاره به اقدامات سال گذشته گفت: اقدامات انجامشده منجر به کسب رتبه برتر توسط استان در زمینه احیا و راهاندازی واحدهای راکد شد.
وی ادامه داد: ۲۳۰ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت داریم که سرمایهگذاری آنها معادل دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که با راهاندازی آنها شاهد اشتغال ۱۱ هزار نفری در استان میشویم که امیدواریم در کاهش نرخ بیکاری استان از ۸۰۳ فعلی موثر باشد، درحال حاضر رتبه سوم کشور را در پایینترین نرخ بیکاری داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: درمجموع یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه بانکی به مجموعه بخش تولید پرداخت شده است.
حاجیپور با اشاره به صدور جوازهای تحقیق و توسعه افزود: در سال ۹۴ در زمینه صدور جوازهای تحقیق و توسعه رتبه ۲۸ کشور بودیم که یک مقدار برای استان با توجه به ظرفیتهایی که داشت جای نگرانی بود اما با تلاشهایی که شد خوشبختانه این رتبه در سال ۹۵ به ۳ کشوری و در سالهای ۹۶ و ۹۷ به رتبه برتر کشور رسید.
وی افزود: استان مرکزی سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار صادرات داشت، برای امسال هم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات پیشبینی شده است.
سیاستهای دولت و مجلس به گونهای باشد که زمینه برای تولید فراهم شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در این مراسم با اشاره به نقش تولیدکنندهها اظهار داشت: شما تولیدکنندهها هستید که با تلاش بیوقفه و ایثارگرانه سعی کردید که تولید کشور را سرپا نگه دارید و سدی مقاوم در جلوی استکبار جهانی بهویژه آمریکا که تمام تلاش خود را برای از پا درآوردن واحدهای تولیدی و زمینگیر کردن اقتصاد کشور به کار گرفته هستید.
منوچهر توسطی افزود: امیدواریم هر چه که پیش میرویم از مشکلات و مسائل کاسته شود و سیاستهای دولت و مجلس به گونهای باشد که زمینه برای تولید فراهم شود و بهبود فضای کسب و کار انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: اگر این فرصت فراهم شود، بخش خصوصی در صنعت، معدن و کشاورزی نشان میدهد که قادر است در راستای اعتلای ایران بهترین قدمها را بردارد و این را در توان خود میبینیم
توسطی بیان کرد: امروز که صدها بند به دست و پای تولیدکنندهها بسته شده و صدها مانع برای تولید، تجارت و فروش و هرآنچه که به اقتصاد برمیگردد، گذاشته شده نتواتستند ما را از پای درآورند.
وی ادامه داد: البته که سختیها هم وجود دارد، اما روی غیرت ایران و اعتقاد به سربلندی ایران تلاش میکنیم اما این حق نیست که در داخل هم تحت تاثیر سیاستها و تصمیمات ضربهزننده به تولید قرار بگیریم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک عنوان کرد: بنده به آمریکا ایراد نمیگیرم، آنها از تحریم و جنگ اقتصادی حرف زدهاند و گفته که قصد دارد بنیانهای اقتصاد ایران را دگرگون کند، طبیعتا باید ما یکپارچه در مقابل این سیاستها بایستیم.
توسطی افزود: آنچه که بخش تولید را آزار میدهد تصمیماتی است که توسط مسئولان و سیاستگذاران انجام میشود، واقعا دغدغه بخش تولید این است.
وی تصریح کرد: استان مرکزی با ایلام، همدان و لرستان تفاوت دارد، استانی صنعتی با بیش از ۳ هزار واحد صنعتی است که مشکلات مبتلا به و متنابه در بخش صنعت دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بیان کرد: مشکلات ما، تصمیماتی است که در سطح ملی گرفته میشود و تبعات آن به استانها میرسد و در حوزه استانها قادر به حل این مشکلات ملی نیستند، یکی از راهکارهای پیشنهادی ما به مجلس و دولت افزایش اختیارات استانی دستگاههای دولتی است.
توسطی ادامه داد: اجازه دهیم در این شرایط اقتصادی و مشکلات تحریم استانها به موقع برای نجات تولید تصمیم بگیرند.
وی عنوان کرد: دستگاههای نظارتی برای عدم حضور در کارگروههای تصمیمگیری مدیران دستگاههای دولتی ما را با مشکل مواجه میکنند، ما با برخورد با خلافها و جرم مشکلی نداریم، رسالت دستگاه قضا این است اما باید شرایط فعلی را هم درنظر بگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: مشکل دیگر بخش خصوصی، اعمال قوانین عادی در شرایط بحرانی فعلی است.
توسطی تصریح کرد: رونق تولید یعنی تولید بیشتر، یعنی وابستگی کمتر به واردات کالا، ایجاد اشتغال، ایجاد رفاه و غیره اما شاخصهایی برای ارزیابی اینکه چه کسی در راستای تولید گام برداشته نیست، زیرساختهای بسیاری برای تحقق رونق تولید لازم است.
وی بیان کرد: صادرات یکی از شاخصهای توسعه است، افزایش اشتغال و کاهش بیکاری یکی دیگر از شاخصها بوده که قطعا این هم خیلی اتفاق نیفتاده است.