یکی از معضلات صنوف مختلف عدم ارائه آموزش های ضروری از سوی سازمانها و ارگانهای مربوطه است در این میان بسیاری معتقدند اتاق های اصناف می توانند آغازگر یکسری تحولات باشند.
به گزارش خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، «لیلا غلامی پور» معاون آموزش و پژوهش اتاق اصناف ایران در این خصوص در گفت و گو با مجله اخبار صنعت چرم و کفش، گفت: متاسفانه ضعف در بحث آموزش مهارت منحصر به صنعت چرم و کفش نیست و در همه صنایع این فقدان احساس میشود. مبنی بر اینکه پارادایمی (الگوواره) که بر جامعه حاکم است اغلب افراد را به سمت تحصیلات آکادمیک سوق داده و بعد از این همه سال این فاصله روز به روز به طور فزایندهای افزایش یافته است. به عبارت دیگر علاوه بر داشتن تحصیلات آکادمیک باید یکسری مهارتها ارائه شود تا نیاز بازار کار را تامین کنیم. اما فاصلهای بین آموزش دانشگاهها و نیاز بازار احساس میشود.
وی افزود: اتاق اصناف ایران در چند شورا در دانشگاههای مختلف از جمله «دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه ای» نماینده دارد و آنجا نیازها را به دانشگاههای انتقال می دهد و تلاش دارد این فاصله را به حداقل رساند و غالبا جنبه آگاهی رسانی دارد، اما اینکه خود اتاق مستقیم در بحث آموزش دادن نقش داشته باشد چنین نیست و این آموزش از طریق موسسات مربوطه و اتحادیه ها انجام می شود.
غلامی پور در پاسخ به این سوال که نفوذ جامع آموزش در اصناف چه پیامدهای مثبتی برای صنف خواهد داشت، گفت: قطعا بهرهوری بالا میرود و هدررفت منابع کمتر میشود. منشا همه مشکلات کشور مربوط به کاستی ها در حوزه تولید است و در صورتی که آموزشها نفوذ کند قطعا واحدهای تولیدی صنفی کشور هم افزایش می یابند.
وی افزود: در حال حاضر حدود نیمی از واحدهای کشور واحدهای توزیعی هستند و افزایش واحدهای توزیعی روند سریعتری نسبت به واحدهای تولید دارند. این موضوع بسیار مهمی است چون نیروی کار کافی در حوزه تولید نداریم و اگر نیروی کار باشد مطمئنا از منابع به نحو احسن استفاده میشود و هزینه های تمام شده پایین میآید و کیفیت کار بالا می رود.