به گفته وزیر صنعت معدن و تجارت، هدفگذاری شده تا پایان سال ١٤٠٠، ١٠ میلیارد دلار واردات را به ساخت داخل تبدیل کنیم.
به گزارش ایسنا، رضا رحمانی امروز در مجمع سالیانه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: وزارت صنعت، هفت محور در سال رونق تولید با ٣۴ برنامه عملیاتی در دستور کار خود قرار داده است که یکی از محورها، معادن است که شامل برنامههای توسعه معادن، فعالسازی معادن کوچک، تکمیل زنجیره فلزات اصلی، اکتشاف و … است که از آن به عنوان « انقلاب معدنی » یاد شده است. «انقلاب معدنی» و «نهضت ساخت داخل» از موارد مورد تایید ماست که باید به آن پرداخته و تعیین شود. ضمن اینکه کمکهای فکری صورت گیرد تا کارها به اطلاع مردم نیز برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در اکثر استانها دیده شده که نهضت ساخت داخل به خوبی مورد توجه قرار گرفته و انجام میشود که موجبات رضایت مقام معظم رهبری را هم به همراه داشته است. نهضت ساخت داخل از جمله حرکتهای بزرگی است که چرخ صنعت و اقتصاد ما را فعال خواهد کرد و اشتغال را به نحوه محسوسی تغییر خواهد داد. البته که حضور شرکتهای دانشبنیان که به خوبی پای کار آمدند به روند این نهضت به خوبی کمک کرده است. به طور مثال مودمهایی که تاکنون وارداتی بوده، در حال حاضر یک شرکت دانشبنیان برای تولید آن اعلام آمادگی کرده و با شرکت ایرانسل قرارداد بسته است. زمانی که تولید این محصول صورت بگیرد، واردات آن را به کلی ممنوع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه تا سال ١۴٠٠، ١٠ میلیارد دلار واردات را به ساخت داخل تبدیل خواهیم کرد، گفت: کل سرمایهگذاری لازم برای این هدف، دو میلیارد دلار و با اغماض ٢٠ هزار میلیارد تومان است. با توجه به اینکه برخی از این اقلام گلوگاه هستند، با این هدف، از واردات آنها بینیاز خواهیم شد.
رحمانی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «حفظ تولید کاری جهادی است»؛ اظهار کرد: در این دوره همه همکاران ما باید کاری جهادی انجام دهند. در این صورت دیگر موردی به عنوان « ضرر» نخواهیم داشت. انجام کار برای این موضوع نه تنها در حوزه بنده بلکه در حوزههای دیگر هم آغاز شده است به دلیل برخی مشکلاتی که وجود داشته ممکن است کمی طول بکشد تا شفاف شود.
وزیر صمت با بیان اینکه کارها به صورتی بوده که مبنای همه نمایشگاههای مهم، نهضت ساخت داخل و حضور استارت آپ شرکتهای دانش بنیان به عنوان آن دو بال قرار داشته باشند تا پرواز در آن حوزه صورت گیرد، گفت: از جمله برنامههای ما در این زمینه این است که برای سالهای آینده، سرعت بیشتر شود. در حوزه صنعت اوضاع بهتر است اما در بخش اصناف بیشتر به کار نیاز است اما باوجود برنامههایی که به زودی آغاز خواهند شد، سرعت جدیدی خواهد گرفت و توان مضاعفی ایجاد خواهد شد.
رحمانی با بیان اینکه درست است که معدن یکی از جایگزینهای درآمد نفتی در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: کارهای معدنی جدی گرفته شده و ایمیدرو یکی از نمادهای این جلوه است. ضمن اینکه به حضور بخش خصوصی نیز تاکید داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: اما از جمله مواردی که در حال حاضر به آن تاکید فراوان داریم، توجه به مناطق محروم است. باتوجه به اینکه اکثر معادن ما در مناطق محروم قرار دارند، باید به وضوح مشخص شود که رسیدگی به این مناطق بیشتر شده است. اکنون سیاستی ابلاغ شده که خواهشمندیم ملاک دوستان قرار گیرد؛ این سیاست این است که برای معادن و صنایع معدنی در مناطقی که قرار دارند از همان مناطق نیرو جذب و استخدام شوند و از همان استانها و شهرستانها نیرو انسانی تامین شود. نباید اجازه دهیم که با تغییر یک مدیر همه افراد عوض شوند و مدیر جدید افراد خود را به سر کار بیاورد.
وی ادامه داد: علاوه بر این مورد دیگر که از موارد مورد تاکید است این که باید گردشهای مالی استانها در همان استان صورت گیرد. نباید امور مالی در حسابها در بانکهای تهران باشد. در حال حاضر ۶٧ درصد سپردهها در تهران است که لازم است سپردهها در همان استانها انجام شود. همچنین تامین و تدارک همه ملزومات این معادن از مواد غذایی تا همه موارد از همان استانها تامین شود.
رحمانی سلامت کاری را از موارد حائز اهمیت برای صنعت بیان داشت و گفت: باید سلامت کاری در همه حوزهها وجود داشته باشد. کارها به صورت اصولی آغاز شده است. در سال جاری برای پتروشیمی، فولاد و خودرو یک برنامه ساماندهی قرار دادهایم که اکنون آغاز شده و اجرا میشود و تا ماههای آینده تکمیل خواهد شد. سال گذشته مواد پتروشیمیایی به نحوی عرضه شد که از حدود ۴٠٠٠ هزار تومان تا ٢۵- ٢۶ هزار تومان هم پیش رفت. اکنون برنامههای ساماندهی گذاشتیم تا اصلاح شوند.
وی تاکید کرد: سلامت کاری محور ماست. در بین مدیران ما باید این اصل وجود داشته باشد که اجازه ندهند با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که «کار تولید مقدس است»؛ این تولید آلوده شود. در حال حاضر وزارت صمت از سالمترین مجموعههاست. در همه عرصهها بالاخره کار اقتصادی است و به هر حال امکان لغزش وجود دارد لذا در سایر مجموعهها نیز باید اصلاح ساختاری صورت گیرد و مدیران و مسئولان ما صیانت کرده و این موضوع را جدی بگیرند.