به گزارش روابط عمومی خانه صمت ایران از روزنامه جهان صنعت، شانزدهمین همایش تحقیق و توسعه صنایع و معادن با حضور فعالان بخش خصوصی و برخی مسئولان دولتی برگزار شد. در این همایش از مدیران و واحدهای تحقیق و توسعه منتخب تقدیر شد و تفاهمنامه همکاری میان انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و سازمان مدیریت صنعتی امضا گردید. سخنرانان همایش بر اهمیت تحقیق و توسعه و نوآوری در بنگاههای اقتصادی تاکید کردند. علی معصومی، دبیر کل انجمن تحقیق و توسعه، اشاره کرد که برخلاف گذشته، دولت در این زمینه کمتر فعال است اما انجمن با شبکهسازی ادامه خواهد داد. همچنین، او خبر از برگزاری اولین همایش بینالمللی تحقیق و توسعه و سومین کنفرانس نوآوری در سال آینده داد.
حسن علمخواه، استاد دانشگاه بوعلی همدان، به اهمیت مالکیت فکری و ثبت اختراع در توسعه فناوری اشاره کرد. دکتر میرسینا امیرشنوا، مدیر تکنولوژی چادرملو، تاکید کرد که آینده متعلق به شرکتهای فناور و داراییهای ناملموس است. محسن شریف، مدیرعامل موسسه سپینود شرق، شیوه نوینی برای تامین مالی تحقیق و توسعه را از طریق اعتبار مالیاتی معرفی کرد.
رضا شجاعی، معاون شرکت صبا باتری، از بومیسازی تولید باتری لیتیومی در کشور سخن گفت و محمد نبیشهیکیتاش، معاون فناوری وزیر علوم، به تحلیل علل عدم پیشرفت برخی کشورها در کنار نوآوری کشورهای موفق پرداخت. در پایان، دکتر ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزیر صمت، تاکید کرد که فعالان تحقیق و توسعه نقش کلیدی در رفع نیازهای کشور دارند.
نگاه لوکس را تغییر دهید
آرمان خالقی، دبیرکل خانه صنعت، معدن وتجارت ایران نیز در شانزدهمین همایش تحقیق و توسعه صنایع و معادن اظهار کرد: نگاه لوکس و هزینهزا بودن به تحقیق و توسعه در میان مدیران ارشد بنگاههای اقتصادی باید عوض شود و این حوزه به قطبنمای صنعت تبدیل شود. او با اشاره به رویکرد شبکهسازی انجمن مدیران تحقیق و توسعه، برای همکاریهای بیشتر خانه صمت با واحدهای تحقیق و توسعه اعلام آمادگی کرد و گفت: در سطح استانها نیز باید کارها و تجربهها به اشتراک گذاشته شود. همچنین در تحقیق و توسعه باید به مباحث بینرشتهای نیز اهمیت داد و روی آن تمرکز کرد.
خالقی با اشاره به تمرکز بر فناوری تولید شیشه و الکترونیک که منجر به ساخت صفحههای لمسی گوشیهای موبایل و سایر ابزارهای ارتباطی شده است، بر فعال شدن کنسرسیوم تحقیق و توسعه تاکید کرد. او افزود: اگر چه شراکتها در سطح بنگاهها اغلب در کشور به جدایی میان شرکا و کوچک شدن بنگاهها انجامیده است اما به نظر میرسد که ظرفیت همکاری بینبنگاهی در قالب کنسرسیوم وجود دارد.
خالقی همچنین بر لزوم رشد بنیانگذاران و مالکان بنگاههای تولیدی همگام با رشد بنگاه آنان تاکید کرد و گفت: در صورتی که مشکلی در این رابطه وجود داشته باشد، واحد تحقیق و توسعه باید به آن بپردازد و زمینه استخدام افراد حرفهای برای مدیریت بنگاه را به صاحب کار پیشنهاد کند.
براساس این گزارش، مهرداد عالیپور، مدیرعامل شرکت عالی نشان پارسیان نیز در این همایش درباره «نقش تحقیق و توسعه و نوآوری در رشد و توسعه شرکت عالی نشان پارسیان» سخنرانی کرد. اصغر مصاحب، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی نیز طی سخنانی برنامههای این سازمان برای تبیین، ترویج و گسترش تحقیق و توسعه را تشریح کرد.