عضو هیئتمدیره خانه صمت ایران با بیان اینكه كار اقتصادی باید از منظر مسئولان بركت پیدا كند، از رفتارهای دولت با بنگاههای اقتصادی خاصه در شرایط جنگ اقتصادی، تحریم و ناترازیهای داخلی، انتقاد كرد.
خالقی در مصاحبه با صبح و گفتوگو رادیو گفتوگو با اشاره به اینكه بخش تولیدی با زحمات بسیار كالا را تولید كره و با بازارهای محدودِ مواد اولیه هم روبهرو است، اظهار كرد: ما محصول و خدمتی را بهدرستی و باكیفیت ارائه میدهیم.
در مقابل در محیط كسبوكار با كمبود و بحران انرژی در زمینه گاز، سوخت مایع و برق روبهرو هستیم؛ بهگونهای كه در تابستان و زمستان رویههای كاری در ایام مختلفی تعطیل میشود.
وی افزود: در بسیاری موارد كارخانهها تا سه روز تعطیل هستند و همین مسئله موجب عدم رسیدگی به تعهدات میشود. بسیاری كارخانهها با مشتریان داخلی و خارجی قرارداد بستهاند و در پی تعطیلی، توان بهروزرسانی ندارند.
خالقی تأكید كرد باوجود قطع برق، بانكها اقساط را بهصورت روزشمار تعیین كرده و تأمین اجتماعی و سازمان مالیاتی هم در خسارتِ وارده با كارخانهها مشاركت ندارند.
بنابراین تمام خسارتها به قوت خود باقی است؛ درحالیكه بانكها باید جرایم را فریز كنند. امروز شرایط ما در تحریم و جنگ اقتصادی و ناترازی، وضعیتی ویژه محسوب میشود؛ پس نباید در این شرایط هم به سانِ روزهای عادی با فعالان اقتصادی رفتار كنیم.
وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتوگو از نامهنگاری به ریاستجمهوری و برخی وزرا سخن گفت و افزود: دولت یكسری اقدامات را انجام نداده است؛ پس باید بگوید چه برنامهای دارد؟! اما ادبیاتی در وزارت نیرو پدید آمد و تأكید كردند صنعتگران باید برق موردنیاز را خودشان تأمین كنند.
این مسئله عجیب و شوكهكننده بود و در خانه صنعت، معدن و تجارت بسیاری دوستان واكنشهایی تند داشتند.
*حاضریم برق خانهها قطع شود؛ ولی چرخ صنعت نخوابد
در ادامه محمدی، عضو كمیسیون صنایع مجلس با تأكید بر اینكه در عرصه تولید حامیِ تولیدكنندگان، صنعتگران و كارگرانی هستیم كه در شرایط ناترازی با بیكاری روبهرو میشوند، گفت: این مسئله به جد در كمیسیون پیگیری میشود.
تأمین انرژی همواره در كمیسیون و كمیته رفع موانع تولید پیگیری شده است؛ ما با قطع برق و سپس عدم تخصیص ارز و ثبت سفارشها روبهرو بودهایم و امروز هم با كمبود گاز مواجه هستیم كه موجب شده نیروگاهها از مدار خارج شوند و مصارف خانگی و صنعت گران را تأمین نكنند.
وی افزود: فرهنگسازی در زمینه مصرف و مبحث ۱۹ ساحتمان را باید در نظر بگیریم. چراكه در پی مصرف بیرویه در منازل، با مشكل روبهرو میشویم.
محمدی لزوم بهرهمندی از انرژیهای پاك را نیز متذكر شد و افزود: وزرای مرتبط را به كمیسیون های تخصصی ارجاع دادیم؛ چون برنامه زمانبندی باید بهدرستی اجرایی شود و ما نیز این مهم را به جد مطالبه كردیم.
همچنین كمیسیون اقتصادی دولت باید بستهای برای تأمین انرژی صنایع تأمین كند؛ گرچه حاضریم مصرفكننده خانگی برق و گاز نداشته باشند؛ ولی چرخ صنعت نخوابد؛ چون بیكاری یك كارگر معضلات بسیاری را برای جامعه و خانواده در پی دارد.
وی درباره سؤال پیامكیِ یكی از شنوندههای رادیو گفتوگو مبنی بر چرایی صادرات گاز به پاكستان گفت: جسارتاً این مسئله را باید از كیسیون انرژی سؤال كنید.