معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از خروج معاملات برخی انواع ورق فولادی از سیستم مچینگ بورس خبر داد و گفت: شیوه نرخگذاری همچنان بر اساس مکانیزم بورس و با نرخ بورسی خواهد بود.
جعفر سرقینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خروج فولاد از بورس صحت ندارد، بلکه بحث بر سر این است که برخی از انواع ورق از این پس خارج از سیستم مچینگ (سیستم عرضه مازاد) معامله شود و بخشی از صنایع کشور، مستقیم از طرف تولیدکنندگان تأمین شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته معاملات این ورقها از سوی تولیدکنندگان با مصرفکنندگان نیز کاملاً در بورس ثبت میشود و قابل پیگیری است، اما عرضه کالا در تالار صورت نمیگیرد؛ به همین دلیل، شیوه نرخگذاری نیز بر اساس نرخ بورس است و تنها معامله آن، خارج از بورس انجام میشود.
وی در خصوص برخی تخلفات صورت گرفته از سوی فروشندگان محصولات فولادی در بورس کالا تصریح کرد: امکان اینکه تولیدکنندگان فولادی، برخی روزها با کاهش عرضه و ارائه محصول به مشتریان خاص تخلف میکنند، صفر نیست؛ ولی وزارت صنعت و بورس کالا سیستم را طوری تعریف کردهاند که این تخلفات به حداقل ممکن برسد؛ بنابراین نظارت کافی وجود دارد.
به گفته سرقینی، مروری بر عملکرد نرخهای فروش فولاد و محصولات فولادی در ماههای گذشته نشان میدهد که در برخی مقاطع زمانی، قیمت فولاد کاهشی بوده و تنها محصولی که چنین روندی را طی کرده، فولاد بوده است؛ این در حالی است که ممکن است برخی بخواهند تخلفاتی در زمینه قیمت یا عرضه محصول صورت دهند، اما دستورالعملها عموماً این اجازه را نمیدهند.