بیژن پناهی زاده گفت: در این برهه از تاریخ کشور جایگزینی مالیات با نفت در بودجه عمومی کشور یک اشتباه استراتژیک است که وضعیت را وخیم تر می کند.
برنامه ” گفت و گوی اقتصادی ” با موضوع بازاریابی صادراتی و ضرورت های برون گرایی منطقه ای، به مناسبت روز صادرات با حضور بیژن پناهی زاده ، معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.
بیژن پناهی زاده درآغاز گفت و گوی خود عنوان کرد: وضعیت کنونی اقتصاد کشور که پروژه های عمرانی وابسته به پول نفت است و شرکت های بزرگ دولتی بودجه حاصل از نفت را برای تامین هزینه جاری خود می بلعند ، جایگزین کردن درآمد مالیاتی با بودجه نفت یک اشتباه استراتژیک است.
وی تاکید کرد : افرادی که ادعا می کنند می توان در این برهه زمانی از درآمد مالیاتی به جای نفت استفاده کرد یا نگاه کارشناسی و اطلاعات دقیق نسبت به اقتصاد کشور ندارند و یا نیت سو دارند. درواقع این مقوله آرزوی خوبی است اما تحقق آن یکباره در این شرایط ممکن نسیت.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران دلیل ناموفق بودن افزایش درآمد مالیاتی را تشریح کرد و گفت : با وضعیت اقتصادی ، افزایش فشار مالیاتی حاصلی جز تعطیلی شرکت ها و کسب و کارها ندارد .کمااینکه بسیاری از آنها در سال های اخیر به دلیل عدم توانایی پرداخت مالیات نابود شده اند.
پناهی زاده نخستین راهکار را کوچک کردن دولت دانست و اظهار کرد : ابتدا باید دولت ،مجموعه های بزرگ خود را کوچک کند چرا که بخش بزرگی از درآمدهای کشور صرف هزینه های دولتی می شود و سپس در مراحل بعدی اقدام به افزایش مالیات کند.
وی در بخش دیگری از برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو ، به تاثیر صادرات بر رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت : توسعه تجارت خارجی با رشد اقتصادی رابطه مستقیم دارد . همچنین در عرصه بین الملل توان صادراتی در رقابت تجاری تعیین کننده است.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تاکید کرد : برای افزایش توان صادراتی کشور در مرحله اول باید توان تولیدی کشور افزایش یابد تا به محصول مرغوب دست یابیم. در ادامه بهبود فضای کسب و کار و اعطای تسهیلات ارزان قیمت باید مدنظر قرار گیرد و مشکلات صادراتی که به دلیل مناسبات اقتصادی ایران با کشورهای دیگر ایجاد شده برطرف شود.
پناهی زاده در خصوص صادرات مواد اولیه مانند سنگ آهن گفت : ایمیدرو و بسیاری از شرکت های دولتی تمام پهنه های کشور را تصاحب کرده اند و حالا که با وضع تعرفه و مالیات سنگین برای سنگ هایی که عیار آنها پایین است و در کشور خریدار ندارند ، مانع ارزآوری این صنعت می شوند .
وی با ابراز تاسف از اینکه برنامه مدون ۵ ساله برای بخش صادرات نداریم ، اظهار کرد : برنامه های این حوزه به سیاست خارجی کشور مرتبط است که هر لحظه امکان تغییر در آن وجود دارد.
پناهی زاده تاکید کرد : دولت باید بخش خصوصی را درباره سیاست های خود بیمه کند و بپذیرد اگر تصمیمی می گیرد و به دلیل اجرای آن بخش خصوصی متضرر می شود ، موظف به جبران آن است.