به گزارش خبرگزاری موج، محسن صالحی نیا مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی امروز در یک نشست خبری اظهار داشت: حدود ۴۳ هزار واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی به بهره برداری رسیدهاند که نزدیک به ۱۰ هزار واحد آن، معادل ۲۳ درصد واحدها با رکود مواجه هستند.
وی تصریح کرد: ۱۳ هزار واحد صنعتی با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد پیش می روند و پیشرفت فیزیکی حدود ۱۳ هزار واحد دیگر نیز بین ۵۰ تا ۶۰ درصد است.
وی افزود: پیشرفت فیزیکی ۷ هزار واحد صنعتی نیز بالای ۷۰ درصد است.
صالحی نیا با بیان اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی در حال بهره برداری است، گفت: در این میان، ۳۰ تا ۳۵ درصد واحدها پیشرفت فیزیکی ۵۰ تا ۷۰ درصدی دارند و پیشرفت بقیه واحدها نیز بالای ۷۰ درصد است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد دلیل حضورش در برنامهها و جلسات خودرویی و مغایرت آن با فعالیت سازمان صنایع کوچک نیز گفت: نقش ویژه ای در صنعت خودرو ندارم و برای کمک به وزیر صنعت است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک تأکید کرد: معاونان وزارت صنعت در قالب شورای معاونان و یا شورای سیاستگذاری در بخشهای مختلف از جمله توسعه تولید، مبارزه با تحریم و همچنین تنظیم بازار بر حسب نوع وظایف و تجربیات و و دانستهها مشارکت دارند.
وی افزود: همه معاونان به وزیر صنعت کمک میکنند.
وی همچنین با بیان اینکه تعداد واحدهای به بهرهبرداری رسیده در شهرکهای صنعتی در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ را ۷ تا ۸ هزار واحد عنوان کرد و گفت: در این سالها بیش از ۱۱ هزار مورد واگذاری صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در سال جاری ۱۵ هزار واحد در حال ساخت و ساز در شهرکهای صنعتی داریم که محدودیتهای بینالمللی حتما بخشی از آنها را با توقف و محدودیت روبرو میکند.
هیچ زمینی در شهرکهای صنعتی به کسی واگذار نشده است
معاون وزیر صنعت با تأکید بر اینکه هیچ زمینی در شهرکهای صنعتی به کسی واگذار نشده و فقط حق بهرهبرداری و انتفاع به متقاضیان داده شده است، اظهار داشت: اگر زمین ارائه شده به فردی به دلیل برخی محدودیتها به بهرهبرداری نرسیده باشد، بررسی می شود و زمان داده میشود ولی اگر به دلیل عدم اهلیت، زمین معطل مانده باشد، از متقاضی خلع ید صورت میگیرد.
وی در مورد وضعیت فعالیت واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها نیز گفت: در برخی بخشها مانند صنایع شیمیایی، سلولزی و بهداشتی، صنایع غذایی و همچنین تولید پوشاک ظرفیت تولید بالای ۷۰ درصد است ولی در بخشهای دیگر مانند تولید قطعات خودرو با کاهش تولید روبرو هستیم.
وی همچنین از معرفی دو شهرک صنعتی به ترکها برای سرمایه گذاری مشترک خبر داد و افزود: سرمایه گذاران، متقاضی برخورداری از انرژی ارزان قیمت برای حضور در اقتصاد ایران هستند که اگر با وزارت نیرو به جمع بندی برسیم، این شهرک صنعتی ایجاد خواهد شد.
صالحی نیا ادامه داد: پیشنهاداتی را برای ایجاد دو شهرک صنعتی در استان آذربایجان شرقی و غربی به وزارت صنعت ترکیه ارائه کردهایم اما با توجه به تغییراتی که در ترکیه اتفاق افتاده، منتظر اعلام نظر نهایی از سوی دولت این کشور هستیم.