به گفته قائم مقام خانه صنعت، معدن و تجارت دولت باید مانعی برای مداخلات اثرگذار تحمیلی به بازار باشد و با ادامهدادن پروژه پنجره واحد و درگاه ملی مجوزها به فکر تسهیل محیط کسب و کار برای فعالان بخش خصوصی باشد.
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به نقل از فارس، آرمان خالقی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس و در پاسخ به این سوال که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت و تاکید ایشان به مساله تولید در راستای رفع مشکلات اشتغال و تورم، دولت چهاردهم چه برنامههایی را باید مدنظر داشته باشد؟ اظهار داشت: دولت باید وضعیت فعلی را به طور دقیق و درست برای عموم مردم تدوین و آمارها را به طور شفاف اعلام کند.
ضرورت تدوین برنامه راهبردی چهار ساله توسط هر وزارتخانه
وی افزود: ضروری به نظر میرسد که وزرا در هر وزارتخانه در یک بازه زمانی مشخص مثلا یک ماهه، برنامه راهبردی وزارتخانه را برای چهار سال آینده تدوین کنند، برای حل مشکلات مردم در بخشهای مختلف باید عارضهیابی انجام و تعیین شود که در چه مدت زمانی این مسائل و مشکلات قابل حل است.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: دولت باید در ابتدای کار برنامه عملیاتی خود که در کف میدان قابلیت اجرایی شدن و تحقق دارد را اعلام کند.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای رسیدن به آنچه که لازم است باید هدفگذاری کند، افزود: با هدفگذاری انتظارات مردم از رئیسجمهور و انتظارات رئیسجمهور از دولت قابل رصد و پایش میشود و دیگر کسی انتظار و توقع بیش از توان دستگاهها را ندارد.
خالقی اظهار داشت: الان انتظارات بهصورت کلی بیان میشود مثلا میگویند رفاه باید محقق و معیشت مردم باید بهبود یابد؛ این مسائل درست است اما اندازه و چگونگی تحقق آن باید مشخص باشد زیرا وقتی انتظارات غیرقابل لمس باشد شاهد نارضایتی خواهیم بود اما زمانی که انتظارات تبدیل به موضوعات ملموس و هدفگذاری شده شود مردم سطح توقع خود را از دولتها میدانند و دولت هم تلاش میکند تا به آن برنامه دست یابد.
تدوین برنامه بلند مدت برای رسیدن به اهداف بزرگ
وی افزود: بعد از این مرحله باید یک برنامه بلند مدت ۲۰ یا ۲۵ ساله تدوین شود. سال آینده سال پایانی سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران است، لازم است تا علاوه بر برنامههای کوتاهمدت یک برنامه بلند مدت تدوین شود تا ما را به اهداف بزرگتر برساند و بر همین اساس نیز باید تدوین استراتژی یا تدوین برنامه راهبردی توسعه اقتصادی کشور نیز هر چه سریعتر انجام شود و به عنوان یک راهبرد بالادستی برای توسعه اقتصاد کشور که در آن نقشه راه مشخص و نحوه رفع معضلات مشخص شده تدوین شود.
خالقی بیان داشت: بنابراین در ابتدای کار دولت باید به تدوین برنامههای کوتاهمدت و بلند مدت توجه کند و پس از آن نیز باید به سایر مطالبات از جمله مطالبات بخش خصوصی در خصوص چابکسازی و کوچککردن دولت و بازگشت اعتماد به قراردادهای دولتی و … پرداخت.
وی در پاسخ به این سوال که برای تولید چه باید کرد و چگونه میتوان از آن حمایت کرد، گفت: یکی از معضلات و مشکلات بزرگ تولیدکنندگان در کشور اقتصاد دستوری است بنابراین دولت در درجه اول برای حمایت از تولید باید اقتصاد دستوری را کنار بگذارد و از اتخاذ تصمیمات خلقالساعه غیر کارشناسی خودداری کند.
خالقی با بیان اینکه بازار با دستور قابل تنظیم نیست، گفت: اقتصاد بازار شرایط خودش را دارد و لذا دولت باید جلوی مداخلات اثرگذار تحمیلی را به بازار بگیرد. دولت باید جلوی افرادی که با تبانی بازار را بهم میریزند بگیرد نه اینکه جلوی واقعی سازی قیمت ها را برای بخش خصوصی بگیرد.
دولت از رفتارهای مداخلهجویانه در بازار خودداری کند
وی با تاکید بر اینکه در راستای حمایت از تولید دولت باید از رفتارهای مداخلهجویانه خودداری کند، گفت: دولت باید با تکمیل پنجره واحد و درگاه ملی مجوزها به فکر تسهیل محیط کسب و کار برای فعالان بخش خصوصی باشد زیرا وقتی این شرایط و زیرساختها فراهم میشود بخش خصوصی راه خود را پیدا میکند.
خالقی اظهار داشت: بنابراین دولت باید موانع را از سر راه تولیدکنندگان بردارد و محیطی امن برای تولیدکنندگان فراهم کند در این صورت بسیاری از موضوعات درست میشود و تولید در مسیر خود قرار میگیرد.
#تولید
#کسب_و_کار