«آرمان خالقی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص راهکارهای رونق تولید در سال ۹۸ گفت: ما دوران رکود را در تولید داریم تجربه می کنیم و اگر قرار باشد رونق به تولید بازگردد باید برای کالاهای تولیدی مشتری باشد.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اظهار این که اگر هدف تولید ما برای مصرف داخلی باشد باید به توان خرید مردم افزایش یابد، افزود: در این زمینه کالاهای مصرفی خانوار که سبد هزینه مصرفی را تشکیل می دهد و باید مردم توان خرید را داشته باشند و این مساله به درآمد خانوارهای ایرانی باز می گردد.
وی با بیان این که یکی از اصول لازم برای ایجاد رونق در تولید کشور افزایش درآمد خانوارهای ایرانی است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با افزایش حقوق و دستمزدی که امسال صورت می گیرد توان خرید مردم هم رونق بیابد.
خالقی به کالاهای درشت تر در سبد تولید ایرانی اشاره کرد و اظهارداشت: کالاهایی مانند خودرو نیز از جمله بخش های دیگر تولید ایرانی است که برای خرید آن لازم است به خریداران تسهیلات و کارت های اعتباری ارایه شود. از این طریق هم قدرت خرید مردم افزایش می یابد و هم تولید کنندگان در کارشان رونق را تجربه می کنند.
این فعال صنعتی همچنین به بازار مسکن به عنوان بخش دیگری از تولید ایرانی اشاره کرد و افزود: در خصوص بازار مسکن تعداد زیادی از تولید کنندگان تجهیزات ساختمانی دچار رکود شده اند و با تقویت تسهیلات خرید مسکن این قسمت کمی فعالتر می شود و تحرکی در ساختمان شاهد خواهیم بود.
وی بر لزوم تغییر نگاه داخلی به بازار خارجی تاکید کرد و اظهارداشت: در بحث صادرات در سال های گذشته به دلیل ارزان قیمت بودن و کاهش ارزش ریال ما مشتری یافت مانند پیاز که مورد استفاده مصرف کنندگان خارجی قرار گرفت. ما اگر این مساله را به عنوان یک مزیت نگاه کنیم می توانیم برای صادرات کالاها به صورت جدی تر برنامه ریزی کنیم و بازارهای جدیدی برای کالاهای ایرانی تدارک ببینیم.
خالقی با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه به بازارهای خارجی برای تسهیل صادرات کالاهای ایرانی عنوان کرد: اگر بتوانیم کالا را به صورت صحیح به دست مصرف کننده خارجی برسانیم می توانیم در صادرات موفق عمل کنیم.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه به بخش تقویت قدرت مالی تولید کننده نیز اشاره کرد و عنوان کرد: بانک ها باید در این زمینه تجهیز شوند تا سهل تر و سریعتر با بخش تولید تعامل داشته باشند و تامین کننده بخش مالی تولید کنندگان باشند.
وی در پایان از دولت خواست تا در صدور مجوزها و تعامل با بخش خصوصی با نگاه جدیدی اقدام کند، تصریح کرد: موانع زیادی بر سر راه تولید وجود دارد و دولت می تواند آن ها را تسهیل کند. پیشنهاد می شود که دولت به تجهیز بانک ها بپردازد و بهبود فضای کسب و کار را در دستور کار قرار دهد./