عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از بهروز نبودن تجهیزات در بسیاری از کارخانجات گیلان خبر داد و گفت: کارخانجات توان مالی خرید تجهیزات نو را ندارند.
محمد رسول سماکچی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با تأکید بر اینکه ماشینآلات فرسوده در تولید اخلال ایجاد میکنند و امنیت کارگران نیز به خطر میافتد اظهار داشت: ماشینآلات و تجهیزات خطوط تولیدی در بسیاری از واحدها و کارخانجات استان گیلان فرسوده و قدیمی هستند و باید نوسازی و بهروز رسانی شوند.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری و تأکیدات فراوان ایشان در باب اهمیت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: برای تحقق و عملیاتی کردن این اهداف در درجه نخست باید زمینه و بسترهای لازم فراهم شود.
سماکچی وضعیت کارخانجات تولیدی و صنعتی در استان گیلان را از حیث نوینسازی خطوط تولید مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: گیلان قدمت و پیشینه زیادی در حوزه صنعت دارد به طوریکه در سالهای دور این استان در رده سوم تا پنجم صنایع کشور قرار داشت اما به عللی هماینک در ردههای بسیار پائینتری است.
وی با بیان اینکه گیلان در بخش صنعت دچار عقبماندگی شده و از این حیث موقعیت مطلوبی در بین بسیاری از استانهای کشور ندارد از وجود کارخانجات قدیمی در گیلان سخن گفت و تصریح کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، گیلان را از ارز دولتی محروم کردند به همین علت کارخانجات استان نتوانستند با ارز دولتی خود را بازسازی کنند.
رئیس هیئت مدیره کانون کارفرمایان استان گیلان با اشاره به اینکه پس از ارزان شدن ارز نیز به علت گران بودن خرید تجهیزات خطوط تولیدی و در اختیار نبودن منابع، مدیران صنایع گیلان نتوانستند ماشینآلات نو خریداری کنند افزود: در این بین تنها برخی از کارخانجات بزرگ که سوددهی خوبی هم داشتند موفق به انجام این کار شدند.
سماکچی شرکتهای فعال در بخش دارو را از جمله کارخانجاتی که در گیلان توانستند به موقع نسبت به نوینسازی خطوط تولید خود اقدام کنند اعلام کرد و گفت: بسیاری از کارخانجات صنعتی گیلان در حال حاضر با همان تجهیزات قدیمی و فرسوده خود مشغول به کار هستند که این عامل بر روی کیفیت کالاهای آنان نیز اثرگذار است.
وی کاهش کیفیت محصولات و کالاهای تولیدی را از مهمترین تبعات منفی عدم بهروز رسانی ماشینآلات تلقی کرد و با بیان اینکه ماشینآلات قدیمی برای کارگران دردسرهای ایمنی ایجاد میکنند اظهار داشت: البته این موضوع و چالش بزرگ تنها مختص به گیلان نیست و در سراسر کشور به شکل کم و زیاد با چنین معضلی مواجه هستیم.
رئیس هیئت مدیره کانون کارفرمایان استان گیلان اوضاع نابهسامان بازار و آشفتگی اقتصادی را عاملی که به سبب آن صاحبان کارخاتجات در این برهه از زمان اسیر روزمرهگیها شدهاند دانست و عنوان کرد: به علل یاد شده کارخانجات و واحدهای تولیدی نمیتوانند برای خود یک افق و استراتژی کوتاه و یا بلندمدت طراحی و بر اساس آن حرکت کنند.
سماکچی با تأکید بر اینکه کارخانجات فقط میخواهند از مخمصههای روزانه نجات پیدا کنند و اگر بتوانند سر ماه حقوق و دستمزد و بیمه تأمین اجتماعی کارگران خود را بپردازند آن را موفقیتی بزرگ برای خود میدانند افزود: مشکلات این روزها سبب شده دیگر صاحبان کارخانجات تولیدی فرصتی برای بهروزرسانی تجهیزات خود نداشته باشند.
وی یکی از علل عدم فعالیت، نیمه فعال بودن و تعطیلی کارخانجات گیلان را به غیر از نبود سرمایه در گردش و نداشتن بودجه برای بهروزرسانی خطوط تولید نداشتن دستگاه اعلام کرد و گفت: تولید با ماشینآلات فرسوده برای کارخانجات و واحدهای صنعتی عایدی چندانی ندارد و حتی اگر تولید هم کنند باید تولیداتشان را با ضرر بفروشند.