آرمان خالقی، عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره وضعیت صنعت در سال ۹۹ به صمت گفت: در یک نگاه به صنعت میتوان گفت وضعیت موجود قابلقبول است اما مطلوب نیست. اگر مشکلات فعلی مانند تورم، تحریم، رکورد، کرونا، بروکراسی و… نبود خیلی بهتر میتوانست باشد.
وی افزود: مشکلات اینچنینی در محیط کسبوکار کشور سبب شده مدیران بنگاهها نتوانند بهدرستی تصمیمگیری کنند و در صنعت و اقتصاد اثربخش باشند.
او ادامه داد: هر قدر تغییرات و شوکهای وارد شده کمتر باشد، طبیعی است که وضعیت تولید بهتر خواهد بود. او اظهارکرد: وقتی شرایط محیط کسبوکار بههر دلیلی که مربوط به محیط بیرونی است، شرایط پایداری نباشد، فعالیتها را سختتر میکند. در واقع تا تولیدکننده بخواهد خود را با شرایط موجود منطبق کند، دوباره تغییرات جدید اعمال شده و شرایط بهگونهای دیگر میشود. این ناپایداری وضعیت را پیچیده میکند که بهطور معمول این شرایط در کسبوکار کشور زیاد دیده میشود. عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه این موضوع مسئلهای جدید نبوده و سالهاست صنعت کشور به آن مبتلاست، گفت: تمام این مشکلات یک سلسله ریزش و رویش داشتند. بعضی صنایع دچار افت تولید و بازار شدند و به ناچار تعطیل کردند و برخی برعکس شرایط کسبوکار و بازارشان رونق گرفت؛ در نتیجه رشد کردند.
او گفت: هر بنگاهی که توانست خود را با شرایط منطبق کند، رشد داشت و باقی اگر عقبگرد نکرده باشند، تفاوتی نسبت به سال گذشته نداشتند.
وضعیت مناسب
خالقی در بخش دیگری از سخنان خود به آسیبهای محدودیتهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: برخی تولیدکنندگان تولید برای صادرات داشتهاند اما با اعمال تحریم علیه کشور بازار خود را از دست داده و ناچار محصولات را در بازار داخل عرضه میکنند. وی در ادامه یادآور شد: این وضعیت سبب شد مازاد تولید در بازار داخل داشته و تولیدات ویژه بازار داخل با تولیدات صادراتی وارد رقابت شوند. عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: برخی صنایع مانند نساجی، مواد غذایی، لوازم خانگی و… وضعیت بهتری داشتند اما برای صنعت ساختمان امسال، سال خوبی نبود. به همان ترتیب، شرایط صنایع مرتبط با این صنایع هم به رونق و رکود آنها بستگی داشت. خالقی در پایان گفت: برای بررسی وضعیت صنایع کشور باید بررسیها صنعت به صنعت باشد. البته در کلیت وضعیت مطلوب نیست اما مناسب است.