• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
کل اخبار 7462اخبار امروز : 0
11

سهم ۲۴ دهم درصدی ایران از صادرات جهان/مظلومیت صادرات در اقتصاد متکی به نفت

  • کد خبر : 17366
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۱
سهم ۲۴ دهم درصدی ایران از صادرات جهان/مظلومیت صادرات در اقتصاد متکی به نفت

رییس اتاق بازرگانی اراک گفت: اتکا به درآمدهای نفتی، مانع اصلی توسعه صادرات ایران است. به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، منوچهر توسطی در نخستین همایش توسعه صادرات، چالش‌ها و الزامات در استان مرکزی، با اشاره به اینکه جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان است اظهار کرد: با وجود سهم یک درصدی ایران در حوزه جمعیتی، […]

رییس اتاق بازرگانی اراک گفت: اتکا به درآمدهای نفتی، مانع اصلی توسعه صادرات ایران است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، منوچهر توسطی در نخستین همایش توسعه صادرات، چالش‌ها و الزامات در استان مرکزی، با اشاره به اینکه جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان است اظهار کرد: با وجود سهم یک درصدی ایران در حوزه جمعیتی، اما در حوزه تولید و صادرات، مزیت این کشور چند برابر این میزان است که نادیده گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: اگر ایران به اندازه سهم یک درصدی خود از جمعیت جهان به همان میزان یعنی یک درصد صادرات دنیا را نیز به خود اختصاص داده بود قطعا رقم قابل توجهی بود، اما سهم ۲۴ دهم درصدی ایران از صادرات جهان نشانگر کم توجهی به این حوزه و مظلومیت صادرات در کشور ماست.

توسطی، حمایت از تولید داخلی را نخستین گام در جهت توسعه صادرات و افزایش سهم صادراتی ایران از بازارهای جهانی دانست و گفت: حمایت شعارگونه از تولید داخلی نمی تواند سهم صادراتی کشورمان را افزایش دهد و لازم است همه دستگاههای متولی در امر تولید ملی نسبت به ارائه کارنامه ای از تولید داخلی اقدام کنند تا ضمن بررسی و واکاوی تولید ملی، زمینه صادرات آن را فراهم کنیم.

وی گفت: تعالی واحد تولیدی یعنی اینکه تولید داخل کشور بتواند با فعالیت مستمر حضوری در بازارهای جهانی داشته باشد و تولیدکننده نسبت به عرضه محصولات خود و رقابت در بین تولیدات سایر کشورها بپردازد که لازمه آن برخورداری از جسارت و توانمندی بالا و در عین حال حمایت و پشتیبانی حاکمیت است.

رئیس اتاق بازرگانی اراک در ادامه با اشاره به برخورداری صاحبان صنایع و تولید کشور از جسارت و توانمندی بالا در حوزه صادرات و عرضه تولیدات خود در بازارهای جهانی اظهار کرد: عدم افزایش سهم صادرات ایران در بازارهای جهانی به نبود حمایت لازم و پشتیبانی از تولید کننده بر می گردد، در حالیکه تولید کننده داخلی در کشور ما از توان بالای تولیدی برخوردار است و تجربه نشان داده که توانسته است به خوبی این قابلیت را به اثبات برساند.

وی تصریح کرد: اتفاقاتی که در حوزه تولید به وقوع می‌پیوندد، نشانگر آن است که تولید کننده ایرانی خود را بدون حمایت کننده و پشتیبان می‌بیند و خود را ضعیف می پندارد.

وی برخورداری از سهم بیشتر در بازارهای جهانی و عدم اتکا به بازارهای داخلی را از دیگر عوامل تقویت صادرات دانست و اظهار کرد: اتکای صرف به بازار داخلی یک چالش در حوزه صادرات است به گونه ای که ادامه این روند موجب خروج واحدهای تولیدی از چرخه تولید خواهد شد و لازمه پایداری و توسعه تولید داخلی حرکت در مسیر صادرات محوری است.

توسطی در ادامه، ارزآوری از طریق کالاهای غیرنفتی و استقلال از نفت و مشتقات نفتی را نیز از دیگر عوامل توسعه صادرات دانست که موجب تعادل تجاری در مبادلات صادراتی خواهد شد و گفت: نباید همواره به فروش نفت متکی بود، هرچند فروش نفت دولت ها را بی نیاز از تولید و صادرات کند.

وی با تاکید بر اینکه براساس آمار موجود، صادرات یک میلیاردی موجب ایجاد درآمد دو میلیاردی داخلی برای کشور می‌شود، گفت: اگر اتکا به درآمدهای نفت نداشته باشیم، می‌بایست به سایر منابع برای کسب درآمد توجه شود. درآمدهای نفتی امروزه مانعی در برابر سیاستگذاران و تصمیم گیران در حوزه تولید داخلی و صادرات شده است.

وی ادامه داد: صادرات منجر به افزایش تولید خواهد شد و افزایش تولید منجر به جذب نیروی کار و برطرف کردن معضل بیکاری با ایجاد اشتغال خواهد شد.

توسطی با تاکید بر اینکه تقویت صادرات موجب برقراری ارتباط فرهنگی با دنیا خواهد شد، گفت: لازمه توسعه صادرات و تجارت، ایجاد ارتباط با دنیا با استفاده از ابزارها و ظرفیت‌های موجود است و این همایش‌ها باید در فرآیند توسعه صادرات تاثیرگذار باشد.

وی، وجود قوانین دست و پا گیر، نوسان قیمت ارز، نبود تشکل‌های فراگیر صادراتی، نبود هلدینگ و شرکت‌های صادراتی به منظور جلوگیری از پراکندگی در حوزه صادرات و تجارت، بهره بانکی بالا، غیررقابتی شدن تولید، عدم توجه به مزیت‌ها، مشکلات حمل‌ونقل کالای تولیدی، نبود امنیت اقتصادی متاثر از نوسان در نرخ ارز و اتخاذ تصمیمات یک طرفه غیرکارشناسی، نبود تنوع در تولیدات صادراتی، عدم همکاری سفارتخانه‌ها با تولیدکنندگان داخلی و بی تفاوتی در حوزه صادرات را بخشی از مشکلات صادرکنندگان بیان کرد.

وی، تاکید کرد: امیدواریم دستاورد این همایش امید به آینده در حوزه صادرات باشد تا ضمن درآمدزایی برای استان به دنبال تقویت اشتغال باشیم.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=17366

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.