مهمترین کار اتاق های بازرگانی تخلیص اطلاعات مراودات بین المللی ، مدیریت هدفمند واردات و صادرات ، تسهیل آنها ، کاستن از هزینه های مرتبط و سربار بر آنها و از همه مهمتر هدایت بخش خصوصی در خصوص افزایش تراز تجاری به نفع صادرات است.
سید مجتبی رضوی رییس خانه صنعت معدن و تجارت استان مازندران در گفت و گوی اختصاصی با صنایع نیوز ضمن بیان مطلب بالا اظهار داشت : اتاق های بازرگانی سالهاست که بیشتر نقش اپراتوری و هندلینگ واردات را داشته و در خصوص تدوین و به اجرا گذاری استراتژی کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت کشور در خصوص افزایش حجم صادرات کشور، هیچ بنچ مارکی از خود بر جای نگذارده است.
این فعال اقتصادی با اشاره به اختیارات قانونی و شرح وظایف اتاق بازرگانی ضمن تاکید بر استقلال اتاقها از دولت ها گفت : اتاق های بازرگانی علی رغم امکانات قانونی و مالی خوبی که دارند در این زمینه ها تابع محض سیاست های دولت های متفاوتند.
او تاکید کرد : دولتهای بعد از انقلاب یک خصوصیت مشترک دارند و آن هم مخفی شدن بی مبالاتی شان در پشت درآمدهای سرشار نفتی بوده است ، چپ و راست هم نداشته و اتاق های بازرگانی هیچ مقاومت خاصی از خود برای مقابله با ذایقه ی عجیب و غریب دولتها در هزینه این درآمدها برای واردات کالاهای غیرسرمایه ای از خود نشان نداده اند.
رییس خانه صمت استان مازندران با بیان اینکه اتاق بازرگانی باید بعنوان مشاور قوای سه گانه کشور بموقع و کارشناسانه نظرات تخصصی خود را ارایه دهد افزود : اصولا اتاق ها بیشتر مخمور روابط و مجالست با دولتی ها هستند تا منتقد عملی به سیاست های غلط آنها و طی سالهای اخیر مشاهده شده که اتاق ها و حتی برخی از کمیسیون های تخصصی اتاق حیات خلوت دولتی ها و افراد سیاسی بوده است.
سید مجتبی رضوی با بیان اینکه در اتاق ایران کمیسیون تخصصی مدیریت واردات وجود داشته اما عملا در مسیر رفع مشکلات واردکنندگان و کمک به واردات کالاهای سرمایه ای و اساسی باهدف کمک به رونق تولید اقدامی مشاهده نشده افزود : حداقل کار اتاق بازرگانی میتواند در مدیریت واردات ، طبقه بندی آنها، نیاز سنجی کشور و امکان سنجی تولید آن در داخل باشد تا در راستای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی بتوان برای تولید این کالاها سورس و منبع پیدا کرد و نسبت به تولید آزمایشگاهی ، نیمه صنعتی و صنعتی آنها با استفاده از استارت آپ ها و تولید کنندگان مستعد توسعه واحدهای صنعتی اقدامات عملی نمود.
این فعال اقتصادی ضمن تاکید بر استقلال تشکلهای بخش خصوصی گفت : ما اصولا نیازی به دولت برای این حمایت ها یا نداریم و یا اگر هم داریم میتوان با ضرب آهنگ تندتری درخواست و دریافت نمود.
وی افزود : سالها آمارها مخفی و محل درآمد برای خیلی ها بوده ولی زمان آن شده تا آمارهای خام استخراج و بحث از تحلیل برای بخش تشنه تولید جوان کشور خوراک های جدید و بکر تعریف کرد.
رضوی دخالت دادن فعالان حقیقی اقتصاد را در چرخه های اقتصادی، تولیدی و تجاری کشور مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت : درون زایی اقتصاد یعنی ترویج این مفهوم و اگر این بخش از اقتصاد قویتر میبود در شرایط بین المللی فعلی امکان ضربه پذیری ما به حداقل خود میرسید.
رییس خانه صمت مازندران با پر اهمیت خواندن دورکردن رانت بازان و افرادی که دارای سوابق تولیدی و تجاری نیستند از چرخه اقتصادی کشور تصریح کرد : گوشها خسته از نق زدن اتاق ها در خصوص سختی صادرات، سختی ایجاد ارتباط و … است. عموم این افراد اصولاً در زمره فعالان اقتصادی آگاه به این مراودات بین المللی نبوده و از صادرات اطلاعات خاصی ندارند.
رضوی با درخواست از اعضای اتاق های بازرگانی بمنظور در دست گرفتن سکان کمیسیونهای تخصصی اتاق و مجال ندادن به کسانیکه در لباس آنها سعی بر این سکانداری دارند گفت : خوشبختانه دولتی ها بشدت اعلام استیصال کرده و تمام امکانات خود را حاضرند در اختیار بگذارند تا آمار صادرات افزایش یافته و برای واردات برنامه ریزی گردد . ولی متاسفانه اتاق های کشور به عنوان مسئول اصلی این امر در حال درگیری با خود و فاقد بهره وری لازمند ، برای همین بخش های دیگر بخش خصوصی به میدان آمده و برای حصول این امر دست به اقدام زده اند.