• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل اخبار 7461اخبار امروز : 0
14

دور زدن قانون یکی از دلایل وجود فساد در کشور است/دربرابر شفافیت شبکه بانکی مقاومت می‌شود

  • کد خبر : 27260
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۱۷
دور زدن قانون یکی از دلایل وجود فساد در کشور است/دربرابر شفافیت شبکه بانکی مقاومت می‌شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدجواد حشمتی مهذب معاون حقوق عامه دادستان کل کشور دربرنامه تیتر امشب اظهارداشت: نظارت به اشکال مختلف وجود دارد اما اثر بخشی کامل ندارد. یکی از دلایل وجود فساد دور زدن و فرار از قانون است. معاون حقوق عامه دادستان کل کشور افزود: قانون مغفول می ماند و درست اجرا نمی […]

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدجواد حشمتی مهذب معاون حقوق عامه دادستان کل کشور دربرنامه تیتر امشب اظهارداشت: نظارت به اشکال مختلف وجود دارد اما اثر بخشی کامل ندارد. یکی از دلایل وجود فساد دور زدن و فرار از قانون است.

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور افزود: قانون مغفول می ماند و درست اجرا نمی شود. همه مکلفند در چارچوب قانون به وظایف خود عمل کنند.

او به قوانین سال ۸۲ درباره شفافیت های اقتصادی اشاره کرد و افزود: وزارت صمت متولی نظارت و کنترل بازار است اما اطلاعات مکمل یکدیگر نیست و شفافیت لازم را ندارد.

حشمتی مهذب گفت: همه دستگاهها به نحوی ساختار نظارت درون گروهی دارند و بسیار با اهمیت است.

وی افزود: در بحث حوزه نظارت، قانون مغفول مانده است یا جدیت لازم را ندارد. اگر واحدهای نظارتی عملکرد خوبی داشته باشند مراحل بعدی به نتیجه می رسد.

او به مغفول ماندن قانون و نظارت بر اجرای آن اشاره کرد و افزود: درسال ۸۲ و ۸۷ قانون مبارزه با فساد تصویب شد که اگر تا کنون به درستی اجرا می شد مشکلات امروز را نداشتیم.

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: مشکل اصلی بابت اجرای نادرست قانون است. تخلف اشخاص و نبودن مطالبه گری و اجرا نشدن درست قانون باعث شده نظارت اثر بخشی لازم را نداشته باشد.

عضو هیات رئیسه مجلس هم گفت: نظارت بر روندها و اجرای درست قانون از جمله ماموریت های مجریان قانون است و دیوان محاسبات بصورت جدی و جزء به جزء وارد مقوله نظارت می شود.

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به ساختار نظارتی و عملکرد مبتنی به تعهد اشخاص اشاره کرد و گفت: ساختارهای فراوانی برای نظارت وجود دارد اما سازو کار لازم پیش بینی نشده است.

او از نظام های شفافیت در جوامع مختلف نام برد و افزود: در کشور ما برعکس در مقابل توسعه نظام شفافیت مقابله می کنند مانند شفاف سازی در بحث گردش مالی افراد در شبکه بانکی و همچنین میزان پرداخت حقوق افراد.

وی به پاسخگو نبودن افراد در قبال نظارت افزود: بسیاری از مواقع به متخلفین و کسانی که عامدانه به تعهدات مالی خود عمل نمی کنند فرصت های زیادی داده می شود و از شفاف سازی مفسده اقتصادی آنان جلوگیری می شود.

عضو هیات رئیسه مجلس افزود: سازوکارها کافی نیست و با مسئله اصلی مفاسد برخورد نمی شود و متخلف همچنان به عمل نادرست خود ادامه می دهد.

دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هم با بیان اینکه همیشه بجای جستجو در پیدا کردن ریشه های فساد بدنبال اشخاص مفسد بودیم، گفت: نظارت و شفافیت در تصویب قانون و پیشگیری از انحراف از قانون ضرورت بسیاری دارد. اگر عملکرد افراد شفاف باشد زمینه های فساد هم کمتر می شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=27260

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.