به گزارش بازنيوز ، سيد عبدالوهاب سهل آبادی ( شامگاه پنجشنبه) در اين مراسم، اظهار داشت: اقدامات خوبی هم اکنون در خانه صنعت، معدن و تجارت ايران در دست انجام است که یکی از آنها عارضهیابی واحدهای صنعتی است . تیمی كارشناسي مجربي تشکیل شده و برای رفع مشکلات به واحدها اعزام میشوند و هزينه اي هم از آنان دریافت نمیشود.
وی ادامه داد: ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم و کسانی که در این جنگ حضور دارند تجربه جنگ نظامی را هم داشتهاند.فرماندهی این جنگ تنها با تولیدکنندگان است و وظیفه ما هم این است که بیعت خودمان را در اين شرايط خاص با نظام و مردم تجدید کنیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه تأمین اجتماعی يكي از قویترین نهاد ها براي دريافت مطالبات است که حتی میتواند برند یک کارخانه را مصادره کند، تأکید کرد: تأمین اجتماعی از ما پول میگیرد اما در برخی از موارد دفترچههای کارگران ما را تمدید نمیکند.
سهل آبادی ادامه داد: هم اکنون اتفاقاتی در اقتصاد ما رخ داده که اکثر تولیدکنندگان دارای بدهیهایی به سیستم بانکی هستند در حالیکه تقصیر این بدهیها به عهده خود آنان نیست.
وی با اشاره به وضعیت رکود در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: ما نسبت به وصول مالیات بر ارزش افزوده گله داریم چراکه در وضعیت رکود نباید این مالیات هر روز افزایش پیدا کند،در این شرایط ما محصولات خود را با اقساط چند اهه به فروش میرسانیم اماباید هر ٣ ماه یک بار مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران بیان کرد: در همین وضعیت اقتصادی وزارت کار یاد این موضوع افتاده که از کارفرمایان حقی به عنوان حق ورزش اخذ کند که البته در قانون آمده اما اكنون زمانی است که باید با تولیدکنندگان مدارا کرد تا بتوانند اشتغالی که به وجود آوردهاند را حفظ کنند.
سهل آبادی خطاب به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، تصریح کرد: شما خودتان از طبقه کارگر بالا آمدهاید خواهش ما این است حالا که در جنگ اقتصادی قرار داریم که از جنگ تحمیلی هم بدتر است وظیفه خود را به صورت کامل انجام دهید.
علی ربیعی نيز در اين آيين اظهار داشت: ما هیچ کدام نمیتوانیم کتمان کنیم که اگر کشور ما میخواهد به توسعه برسد و جایگاه مناسبی در جهان پیدا کند بدون تردید صنعت موتور محرک این توسعه است.
وی ادامه داد: تصویر ما از این توسعه این نیست که عدهای در جامعه فرو بیافتند، خیر ما توسعه عادلانه میخواهیم در واقع توسعه برای ما به مثابه شادی همه مردم و عدالت است با هر تعبیری از توسعه باید این مسئله را در نظر گرفت.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: من در کتاب معمای دولت مدنی در جهان سوم این بحث را داشتهام که تمام کشورهایی که مسیر توسعه را طی کردهاند بزرگ شدن صنعتگران ملی را یک محور قرار دادهاند که رشد کردهاند هر کشوری که توانسته وضع مردم را بهبود دهد با آدمهایی این کار را انجام داده که ثروتشان به زمین پیچ کرده و به سمت تولید رفتهاند.
ربیعی تأکید کرد: در جامعه رانتی درصدی از مردم پولدار میشوند و رفتارهای اقتصادی آنها اصلا درست نیست و زنان و دخترانی از دل این افراد بیرون میآیند که زیور آلات آنها چند صد میلیون تومان ارزش دارد.
وی تصریح کرد: به هر حال این اعتقاد ما است که جامعهای رو به سعادت میرود که صنعتگران طبقه متوسط مسلط جامعه شده و دارایی آنها منجربه تولید ملی شود و سولههایی را میسازند که در آنها افرادی مشغول به کار میشوند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما در ٥ دهه برنامه درستی برای توسعه صنعت نداشتهایم، خاطرنشان کرد: با اینکه در ١٠ سال گذشته اقداماتی انجام شده باز هم فقدان استراتژی داشتهایم البته سعی بر این داشتهایم که به سمت توسعه صنعت برویم و این تلاطمها مشکلاتی را ایجادکرده اما اینکه ٣/٥ درصد از نیروهای شاغل سهم کارفرمایان از تمام نیروهای کار کشور است نشان میدهد به سمت توسعه صنعتی نرفتهایم.
ربیعی بیان کرد: ما اعتقادی بر این نداریم که پول پاشی مشکلی را حل میکند بلکه یک برنامه مدون میتواند چراغ راه ما شود ما سعی کردیم که مسایل را به این سمت ببریم که ایجاد اشتغال بر پایه تقویت تولید و بهبود فضای کسب و کار باشد.
وی ادامه داد: باید بهبود فضای کسب و کار رستهای را مد نظر قرار دهیم امروز یک بسته برای بهبود فضای کسب و کار تمام بخشها کفایت نمیکند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم که قوی شدن صنعتگران در جامعه میتواند سبب پایداری موزون توسعه و فقرزدایی شود.
ربیعی با اشاره به ارزشهای برجام، تصریح کرد: بنده در سال ٩٣ وقتی با همتاهای خودم صحبت میکردم حرف از این بود که ایران برای پذیرفته شدن در جامعه جهانی مشکلاتی دارد اما امسال آنها میگفتند که آمریکا یک کشور نافرمان بزرگ است و همه به ما حق میدادند افکار عمومی امسال به سیاستهای آمریکایی حق نمیدهد و اتحادیه اروپا هم برای افزایش فعالیتهای بانکی با ایران تأکید کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ما هم اکنون در دورانی هستیم که باید با نگاه بلند مدت از آن عبور کنیم و باید این را در نظر داشته باشیم که بحران تمام میشود اما کارهای ما باقی میماند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی سیاست خرید کالای ایرانی یک فرصت طلایی برای اقتصاد کشور دانست و افزود: ما از شرایطی که آمریکا میخواهد به ما تحمیل کند بیرون میآییم.
ربیعی ادامه داد: امروز یک کارگر ناشنوا به من گفت که با خرید کالای ایرانی آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند و واقعیت به جز همین یک جمله نیست.
وی با بیان اینکه از سردار سلیمانی هم بابت موضعی که گرفتند تشکر میکنم، تأکید کرد: ما امروز تمام ترکیب حرفهای رئیس جمهور، همکاری مردم و حمایت چهرههایی دوست داشتنی مانند سردار سلیمانی در کنار برنامه برای صنعت خود میتوانیم بازار ۴۰۰ میلیونی منطقه را در دست بگیریم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: متاسفانه اقتصاد ما یک بیماری مزمن دارد که باید درمان شود و یکی از این مشکلات پولهای خرد در دست مردم است.
ربیعی بیان کرد: در برنامه است که یک میلیون شغل در راستای حمایت از دهکهای پایین جامعه ایجاد شود و مجموعا ٦٠ هزار میلیارد تومان اعتبار شامل ١٥ هزار میلیارد تومان دولت، ١٥ هزار میلیارد تومان صندوق توسعه ملی و ٣٠ هزار میلیارد تومان منابع بانکی تخصیص داده شده که بخشی از آن برای نوسازی صنایع است.
وی افزود: امروز اتفاقی در خراسانرضوی رخ داد که خیر جمعی و مسئولیت اجتماعی نام دارد باید این را در نظر داشت کسانی که با پول پولدار شدهاند نباید تبدیل به نماد در کشور ما باشند چراکه اعتقاد ما این است که خیر جمعی و مسیولیت اجتماعی در کنار با هم بودن میتواند ما را از این وضعیت بیرون بیاورد.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم شغل سالانه ٣٠٠٠ مددجوی بهزیستی را نیز با استفاده از ظرفیتهای کارآفرینان ایجاد کنیم.
غلامحسین شافعی نيز در اين مراسم اظهار داشت: آمار نشان از این دارد که سهم صادرات، تولید و کشاورزی از مانده تسهیلات کاهش داشته و همینطور در برنامههای توسعهای بر اساس توسعه تولید و صادرات اقدامی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در آمارها یک بخش نامفهوم به نام خدمات متفرقه وجود دارد، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان مشخص نیست که این متفرقه در این بخش به چه معنی است و در واقع باید گفت که این آمارها نمیتوانند واقعی باشند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد باید با همه شفاف و صادقانه حرف بزنیم و واقعیتها را مشخص کنیم چرا نباید منابع توزیع شده را همه مردم بدانند که به کجا رفته و یا چه اشکالی دارد که همه بدانند که تسهیلات صندوق توسعه ملی به چه حوزههایی اختصاص پیدا کردهاند.
شافعی با بیان اینکه در مورد تحریم ٢ برداشت متفاوت وجود دارد، تصریح کرد: عدهای میگویند که تحریم یک تکه کاغذ پاره است که این برداشت کاملاً اشتباه است باید این را بدانیم که تحریم جدی است و البته برخی دیگر نیز این را میگویند که تحریمها میتواند اقتصاد را فلج کند که این مسئله نیز درست نیست چراکه اشکال در ساختار اقتصادی ما وجود دارد.
وی ادامه داد: شاید مهمترین موضوعی که هماکنون میتواند به ما کمک کند پیادهکردن اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به آن تأکید داشتهاند اما ما در این زمینه اقدامات متقابلی نداشتهایم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: ما در دوران بعد از برجام فرصت داشتیم که اقتصاد خود را بر پایه اقتصاد مقاومتی استوار کنیم اما این کار را انجام ندادیم اما باید هم اکنون با تکیه بر اقتصاد مقاومتی خود را قوی کنیم.
شافعی تأکید کرد: ما در حوزه اقتصاد باید ٢ کار انجام بدهیم نخست اینکه اشتباهات خود را بشناسیم، آنها را بپذیریم و خودمان را قوی کنیم و دوم اینکه بدانیم ما هم اکنون در وضعیت عادی اقتصادی نیستیم که بخواهیم کار عادی انجام بدهیم.
وی افزود: درست است که مسئله تحریم وجود دارد اما اینکه تحریمهای داخلی و موانع موجود بر سر راه کسب و کار در داخل کشور وجود دارد شاید کمتر از تحریم نیست اما ما در دستگاهی دولتی اثری از کار زیاد نمیبینیم گرچه وضعیت غیرعادی را نمیتوان با کار عادی ساماندهی کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ما هنوز هم مصر هستیم که سهم مالیات، تأمین اجتماعی و سایر وجوهی که بخش تولید باید پرداخت کند بالاست و ما هر سال باید مالیات بر ارزش افزوده بیشتری پرداخت کنیم با اینکه وضعیت اقتصادی بهبود پیدا نکرده و هنوز هم ساختار اقتصادی ایران به گونهای است که در آن کارهای غیرمولد جذابیت بیشتری نسبت به تولید داشته و افراد برای سرمایهگذاری در حوزههای مولد تشویق نمیشوند.