صادرات چین به طور غیرمنتظره ای در دسامبر کاهش یافت و واردات هم پایین آمد. این نشان دهنده ضعف بیشتر دومین اقتصاد بزرگ جهان در ۲۰۱۹ و کاهش تقاضای جهانی است .
صادرات چین به طور غیرمنتظره ای در دسامبر کاهش یافت و واردات هم پایین آمد. این نشان دهنده ضعف بیشتر دومین اقتصاد بزرگ جهان در ۲۰۱۹ و کاهش تقاضای جهانی است .
اطلاعات روز دوشنبه همچنین بزرگترین مازاد تجارت با آمریکا را در ۲۰۱۸ نشان داد که باعث میشود ترامپ فشار بیشتری بر چین در جنگ تلخ تجاری بین دو کشور بیاورد .
کاهش تقاضا در چین در سراسر جهان هم با کم شدن نرخ فروش از محصولات آیفون گرفته تا اتومبیل حس می شود . گزارش های تجاری در ماه دسامبر نشان می دهد اقتصاد چین علیرغم اقدامات تقویتکننده رشد در ماههای اخیر مثل کاهش مالیات، سریع تر از حد انتظار در اواخر ۲۰۱۸ رو به کندی رفت .
صادرات ماه دسامبر چین به طرز غیرمنتظره ای ۴٫۴ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته و تقاضا در بسیاری از بازارهای اصلی آن ضعیف شده است. واردات هم سقوطی شوکه کننده داشت، ۷٫۶ درصد که بیشترین کاهش از جولای ۲۰۱۶ تا حالا بود .
تحلیلگران پیش بینی می کنند صادرات به ۳ درصد کاهش یابد و واردات ۵ درصد رشد داشته باشد .
اقتصاددان ها با اشاره به افزایش کشتیرانی به سمت آمریکا در طی سال گذشته به خاطر عجله شرکتها برای شکست عوارض بیشتر گفتند:« اطلاعات حال حاضر نشان میدهد که قدرت اخیر یوان احتمالا موقتی است. پکن شاید بیشتر مشتاق باشد یک قرارداد تجاری با آمریکا ببندد و سیاستگذاران باید اقدامات شدیدتری برای متعادل کردن رشد تولید ناخالص داخلی انجام دهند» .
صادرات صرف قبلا رشد اقتصادی چین را در سه فصل اول سال گذشته پایین آورده بود. سهام آسیا و بازار سهام آمریکا با توجه به اطلاعات ضعیف چین سقوط و به ترس از سود کمتر شرکت ها و سرمایه گذاری کمتر اضافه کردند.
واشنگتن سال گذشته بر میلیاردها دلار از کالاهای چین عوارض وضع کرد و تهدید کرد اگر پکن عملکرد خود را در مسائلی مثل سوبسیدهای صنعتی به مالکیت فکری تغییر ندهد، اقدامات بیشتری انجام میدهد. چین هم با وضع عوارض این اقدام آمریکا را تلافی کرد .
با این وجود، صادرات چین در اکثر روزهای ۲۰۱۸ در برابر عوارض مقاومت کرد. چون شرکت ها قبل از اجرایی شدن عوارض سختتر آمریکا ارسال محموله های خود را افزایش داده بودند.
ولی همانطور که ناظران پیشبینی میکردند، در چند ماه گذشته این افزایش از بین رفت و صادرات چین به آمریکا ۳٫۵ درصد در دسامبر کاهش یافت در حالی که واردات از آمریکا هم ۳۵٫۸ درصد در همین ماه پایین آمده بود .
کل صادرات جهانی چین ۹٫۹ درصد در ۲۰۱۱ افزایش داشت که بهترین عملکرد آن طی ۷ سال بود، در حالی که واردات ۱۵٫۸ درصد بالا رفت .
طبق برخی منابع، پکن قصد دارد هدف رشد اقتصادی خود را در سال جاری پایین بیاورد و به ۶ تا ۶٫۵درصد برساند. رشد اقتصادی چین در ۲۰۱۸ ،۶٫۶ درصد پیش بینی شده که پایین ترین سرعت رشد در ۲۸ سال گذشته است .