به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد شریتعمداری امروز در حاشیه جلسه با اعضای اتاق تعاون که در اتاق تعاون ایران برگزار شد، در رابطه با واگذاری شستا بیان داشت: مجموعه شستا و همه صندوقها بر اساس دستور صادره حرکت به سمت نظام غیر بنگاهدار را آغاز کردهاند؛ بخشی از واحدهای در اختیار ضرورتاً منحل میشوند و بخشی از واحدهایی که با ادغام شرایط بهتری برای واگذاری پیدا میکنند ادغام میشوند.
* اولویت واگذاری بنگاههای شستا بخش تعاون خواهد بود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تمام واگذاریها به این ترتیب خواهد بود و با اولویت فروش به بخش تعاون این کار توسعه پیدا میکند و یا سهمی از واگذاری به بخش تعاون محول میشود.
وی افزود: این کار بین صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با معاونت تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده و همچنین در حال تنظیم است و در چارچوب این شیوهنامه نحوه واگذاری در این بخش انجام میشود، اما بخش بزرگتر بخش خصوصیسازی بنگاههای دولتی و بخش واگذاری طرحهای دولتی و استانی است.
شریعتمداری بیان داشت: توصیه ما این است که استانداران، وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصیسازی به قوانین مربوطه در جهت واگذاری به بخش تعاون اولویت بیشتری بدهند و شرایطی فراهم کنند که در این واگذاریها تعاونیهای دارای سهم عمدهتری شوند.
وی گفت: به این ترتیب هم سهم ۲۵ درصدی تعاونیها در اقتصاد که یکی از تکالیف موجود دولت است میرسیم و هم با دعاوی که امروز در بخش غیرتعاونی در کشور پیش آمده رسیدگی میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به افزایش قیمت ویلچر برای معلولین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چه برنامهای دارد تا با حمایت از آنها این کالا با قیمت مناسبتری به دست این قشر برسد، گفت: با توجه به تغییر نرخ ارز قیمت ویلچر در واحدهای تولید داخل و وارداتی آن افزایش یافته بنابر این در تلاش هستیم تا یارانهای برای فروش این دستگاهها تعیین شود.
شریعتمداری بیان داشت: البته تنها قیمت ویلچر افزایش نیافته بلکه قیمت سمعک و پروتز هم افزایش یافته و در واقع در تلاش هستیم تا با سازمان برنامه و بودجه به نتیجه برسیم تا به صورت سوبسید سهمی برای این بخش دریافت و اختصاص دهیم.
* آمادگی بخش تعاون برای توزیع کالاهای یارانهای
وی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به مشکلات معیشتی که در اثر افزایش قیمتها برای کارگران به وجود آمده وزارت تعاون چه برنامه حمایتی دارد، گفت: شرایط تورم در ماههای اولیه بروز بحرانی که توسط نظام سلطه در کشورمان تحمیل شده بود طوری بود که در برخی ماهها با ۶ درصد تورم موجه بودیم اما اکنون در آن شرایط نیستیم با این وجود سازمان تمام تلاش خود را انجام داده تا با کمک نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای کلان جلوی سرعت رشد قیمت مواد اولیه و محصولات نهایی را بگیرند و در کنار آن مجموعه اتاق تعاون اعلام آمادگی کرده تا در سیستمهای توزیع کالاهای سوبسیددار در خدمت بخش توزیع کشور باشد تا محصول نهایی با قیمت مطلوبتری به دست کارگران برسد.
وی اظهار داشت: در این راستا تقویتبخشی تعاونیهای کارگری مخصوصاً تعاونی امکان که از مهمترین بخشهای تعاونی کشور است از طریق تأمین مالی سیستم بانکی، بانک توسعه کارگران و بانک رفاه کارگران برای نیازمندیهای آن و هم از طریق پیگیری تخصیص منابع ارزی برای نیازمندیهایی که این مرکز بزرگ در اختیار دارد از برنامههایی است که با همکاری بین معاونت تعاون و اتاق تعاون و اتحادیه توزیع امکان شکل پیدا خواهد کرد و شرایط پیش خواهد آمد کالاها با قیمت مطلوبتری به دست نیازمندان برسد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی که چه پیگیریهایی انجام شده تا خبرنگاران صدا و سیما هم جز مشاغل سخت محسوب شوند، گفت: این موضوع در دستور کار شورای عالی فنی مطرح است و در حال پیگیری هستیم زیرا خبرنگاران با هم فرقی ندارند.