آرمان خالقی در آئین گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که در هتل باباطاهر همدان برگزار شد با بیان اینکه واحدهای صنعتی و تولیدی کشور باید به دنبال بازارهای جدید عرضه کالا باشند، اظهار کرد: همه مشکلات واحدهای ما نقدینگی نیست و باید تلاش کنیم و برای حفظ وضعیت موجود تلاش میکنیم چراکه تورم بالا میرود و با رکود اقتصادی عجین شده است.
وی با بیان اینکه رکود و تورم برای اقتصاد سم است و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و سبد مصرف کننده ما کوچکتر و بودجه دولت و پروژههای عمرانی کمتر شده است، مطرح کرد: شرایط بازار کشور همین است و مردم پول بیشتری ندارند که خرج کنند.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه باید تولیدکنندگان به فکر عرضه محصولات خود به بازارهای فرامرزی و بینالمللی باشند، تصریح کرد: تا زمانی که بحث بازارهای بین المللی را باز نکنیم و کالاهای ایرانی را نتوانیم عرضه کنیم، تولیدکنندگان با هم در بازار داخلی خواهند جنگید و به هم آسیب خواهند زد.
وی عنوان کرد: اگر بحث حل مشکلات مبادلات پولی با دنیا و دیپلماسی اقتصادی و گشایش روابط تجاری بین المللی ما حل نشود همچنان بازار کوچک داخلی وجود خواهد داشت و تولیدکنندگان مجبور هستند با هم رقابت کنند.
خالقی با بیان اینکه اقتصاد دستوری، کنترل قیمتها و دخالت دولت در اقتصاد باعث مشکلات میشود، تصریح کرد: دولت در تعیین قیمتها مواد اولیه باعث افزایش قیمت است و از طرفی اجازه افزایش قیمت را به تولیدکنندگان نمیدهد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما مزیت انرژی دارد، بیان کرد: همدان در دسته استانهای اقلیم سردسیر کشور است که تولیدکنندگان آن در فصل زمستان با مشکلات کمبود گاز و در تابستان با مشکل قطعی برق مواجه است.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه انرژی به طور مناسب در زمان مناسب انجام نشده و امروز دچار کمبود هستیم، گفت: این خسارتها را بخش خصوصی و فعال اقتصادی متقبل میشود که مجلس هم به فکر رفع این مشکل نیست.
وی با تأکید بر اینکه ساختار داخلی دولت نیاز به اصلاح دارد و باید به فکر بهبود شرایط سرمایهگذار و کسب و کار باشد که هزینههای دولت را هم کم میکند، مطرح کرد: یاد نگرفتهایم با هم کار کنیم و کارهای تشکلی و اقتصادی در بین تولیدکنندگان و صنعتگران ضعیف و موجب چند دستگی و ایجاد موانع پیشرفت شده است.
خالقی با بیان اینکه استان همدان میتواند در منطقه پیشران باشد و میشود اقتصاد منطقهای را شکل داد چرا که ما به هم وصل هستیم و آینده همه ما هم به هم متصل است، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی در استان همدان زمینه تأمین کالای مورد نیاز بازار غرب کشور و همچنین بازار کشور عراق فراهم است.
وی با بیان اینکه انجام کار تشکلی را باید به جوانان آموزش داد، با اشاره به برنامه هفتم مجلس گفت: لایحه فعلی نیاز به کار کردن دارد و باید نسبت به آن حساس باشیم و دستور مقام معظم رهبری زمین مانده و تأکیدات ایشان برای تدوین استراتژی توسعه اقتصادی کشور انجام نشده است و باید مطالبه شود.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رفتار اقتصادی بنگاههای ما هم انفعالی شده است و به منابع، ارز و روابط بستگی دارد، خاطرنشان کرد: باید اجازه دهیم مدیران بنگاههای اقتصادی برای بلند مدت فکر کنند نه اینکه گرفتار سازوکارهای اداری باشد چراکه باعث عقبافتادگی میشود و نمیتوانیم با رقبای خارجی رقابت کنیم.
وی افزود: ایران با وجود سازو کارهای اداری و به دلیل واکنش نشان دادن به موضوعات مختلف با ترکیه ۱۵ و با عربستان ۲۰ سال فاصله پیدا کرده است که باید به فکر جبران آن باشیم.