به گزارش روابط عمومی خانه صمت ایران؛ ، بیانیه خانه صنعت و معدن استان تهران که دیشب در مراسم جشن و انتخاب تولیدکننده نمونه توسط علیرضا میربلوک دبیر دخانه صنعت، معدن و تجارت تهران قرائت شد، ۷ نکته مهم را یادآوری کرده است که در پی می خوانید:
به نام پرودگاربه نام پرودگار
بیانیه روز صنعت و معدن استان تهران:
اکنون که ۱۷ سال از تاسیس خانه صنعت و معدن استان تهران می گذرد و در ششمین دوره هیئت مدیره درخدمتتان هستیم، پس از سالها تجربه درادوار گوناگون و با بهره مندی از تجربیات ۶۳ انجمن عضو خود بر این باور شده ایم که مشکلات در بخشهای مختلف کماکان وجود دارد و پرداختن به آنها در این مجال کوتاه جز تلخی کام مهمانان عزیز هیچ سودی در بر نخواهد داشت.
مسائل اقتصاد خرد و کلان در کشور ناشی از رویکرد غیر علمی و غیر فنی به اقتصاد بوده و تا اصلاح رفتار حاکمان در این موضوعات صورت نگیرد امیدی به تحولات چشمگیر در حوزه های تولیدی کشور نمی رود.
اینکه مسائل و مشکلات متعدد در موضوعات مختلف را که روز به روز در حال افزایش است نخواهیم بینیم نیست، اما به این باور رسیده ایم که طرح آنها در این مجال صرفا جنبه از سرباز کردن خواهد داشت و از همه همکاران تقاضا داریم تا مشکلاتشان را همچنان بصورت موردی و مصداقی با دبیرخانه در میان بگذارند تا ما نیز در کنارشان از فرصتهای قانونی واجرایی استفاده کنیم و درصدد حل آنها برآییم.
بدون شک در نبود رونق، مهمترین اشتباه هر کارآفرینی تمرکز به مسائل موجود و بی توجهی به خلق فرصتهاست. آنچه در ادامه به عنوان تذکری برای خودمان و همکارانمان تقدیم می گردد، صرفا بر اساس یافته های گوناگون از لزوم توجه به آینده ای است که فعلا در پرده ای از ابهام می باشد اما به زودی رخ می نماید و تنها دوراندیشان برای آن روزها حضور قابل توجهی خواهند داشت.
آینده در بخش های صنعت و معدن استان از آن کسانی است که:
۱-نوآوری و خلق فرصتهای جدید را در بدترین شرایط هم در اولویت کاری خود قرار دهند.مهمترین منابع سازمانی در آینده از جنس منابع تولید ایده در سازمانها خواهند بود.
۲-توجه به ارتقا بهره وری و افزایش راندمان کارها و کاهش هزینه های عملیاتی، بزرگترین عنصر ارتقا چابکی در سازمانها خواهند بود.کوچکترین عملیات ستادی و صف در سازمانهایمان را باید با مهندسی مجدد و ساده سازی و سیستم سازی نوین ارتقاء دهیم.
۳-ماهیت کار در استان تهران از جنس مغز افزاری است.توجه به سکون کاری با حداقل ترددهای درون استانی بدون آلاینده بودن فعالیتهای تولیدی و نیز راهبری سایر استانها توسط شرکتهای مستقر در استان در آینده بسیار لازم و ضروری خواهد بود.
۴-اجبار در اتوماسیون و آماده شدن برای پیاده سازی اینترنت اشیاء در تمامی مشاغل صنعتی و معدنی در استان تهران تقریبا تا ۵ سال آینده با آمدن اینترنت ۵G قطعی خواهد بود و هم اکنون لازم است تا مقدمات را پیش بینی کرد.
۵-در سراسر جهان در ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر روند صنعتی شدن با ساختن چرخ از ابتدا محقق نشده است.بجای رفتن و آوردن اجزائی از یک تولید مانند قالبها از سایر کشورها باید سیستمها را بصورت مشارکتی (Jointventure) وارد کشور کرد. به عنوان مثال نبود طراحان حرفه ای در صنعت قطعه سازی در استان نه از برای عدم حضور است بلکه به دلیل عدم تمرکز بر حرفه ای شدن در جزئی از یک کل می باشد که تنها به دلیل پراکندگی در فعالیتها است.
بازار خود را نباید دست کم بگیریم بازار ایران برای بسیاری از شرکای تجاری یک رویاست!
۶- همانگونه که بسیاری از فعالیتهای کوچک سالهاست ترک میدان کرده اند، به زودی فعالیتهای متوسط نیز مجبور به عقب نشینی خواهند شد.تنها شرکتهایی در مقیاس متوسط در آینده نیز حضور خواهند داشت که امروز از طریق ادغام با هدف کاهش هزینه ها و هم افزایی با رقبای داخلی خود، ادامه فعالیت دهند.
۷-باید در صنایع آینده دار در زمینه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی همه تولیدکنندگان فصل اشتراکات را یافته و بصورت جدی سهم بازار یا ارتباطات کاری خود را برقرر نمایند.
در پایان ضمن تشکر از حوصله ای که به خرج دادید امیدواریم روزهای بهتری در پیش رویتان باشد.
علیرضا میربلوک ،دبیر و عضو هیئت مدیره / ۹۷/۰۴/۲۵