به گزارش شاتا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، این آمار و ارقام نشان میدهد بخشهای صنعتی و معدنی کشور باوجوداینکه در سالهای قبل از سرکار آمدن دولت یازدهم، بهشدت تخریبشده و نفسشان به شماره افتاده بود، با باز شدن فضای اقتصادی و بازگشت ثبات و آرامش به اقتصاد کشورمان مسیر رشد و پویایی را در پیشگرفتهاند و اکنون میتوان روی ظرفیتهای این بخشها برای نیل به سمت هدف ایجاد اشتغال از یکسو و مقاومسازی اقتصاد کشورمان از سوی دیگر حساب کرد.
تلاش برای بازار سازی صادراتی
به اعتقاد عموم کارشناسان اقتصادی برای دستیابی به اهداف تولیدی و صنعتی در اقتصاد کشورمان یکی از پیشنیازهای اساسی و ضروری توسعه بازارهای صادراتی است. دولتمردان هم بهخوبی به این مهم واقفاند و اتفاقاً یکی از آثار مهم دستیابی به توافق هستهای با کشورهای جهان بهعنوان یکی از دستاوردهای تاریخی برای کشور، فراهم شدن زمینههای همین بازار سازیهای منطقهای است. از سوی دیگر مقوله کیفیت بهعنوان یکی از الزامات حضور موفق در بازارهای صادراتی هم باید موردتوجه قرار بگیرد. در این حوزه هم بعد از برجام و با گشایشهای انجامشده زمینه لازم برای استفاده از فناوریهای نوین و ماشینآلات پیشرفته از سوی شرکتها و صنایع داخلی فراهمشده است و این بخش از پازل هم تکمیلشده است. یکی از تأکیدات مهم و اساسی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم برونگرایی است. به این معنی که ابتدا باید با شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای داخلی با تولید مناسب و کیفی ارزشافزوده ایجاد کرد که حاصل آنهم قاعدتاً افزایش تولید و اشتغال خواهد بود و وجه درونزایی سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم به این مهم اشاره دارد. بعدازآن برای ادامه این چرخه تولید و استفاده از این ارزشافزوده حاصلشده، باید بتوان تقاضا ایجاد کرد. تقاضای داخلی هم علیالقاعده محدود است؛ بنابراین باید در فکر حضور در بازارهای صادراتی بود که همان وجه برونگرایی است. دولتمردان هم این اصول را در نظر گرفته و آنطور که قائم وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داده تلاشهایی برای هموار کردن راه حضور بیشازپیش محصولات ایرانی در بازارهای منطقهای در جریان است.
مجتبی خسرو تاج با بیان اینکه اقتصاد و صادرات متکی بر بازار رقابتی است و باید با ایجاد رقابت و نوع کالای صادراتی و تکنولوژی با پویایی در این زمینه پیش برویم تا بتوانیم در بازارهای منطقه و جهان سهم بیشتری داشته باشیم، میگوید: «برنامههایی در حوزه مبادلات تجاری تدوین کردهایم که در بلندمدت تجارت ما در کشورهای مختلف شکننده نباشد و حتی در برخی از کشورها بنگاههای تولیدی ایران در حال فعالیت تولیدی هستند.»