محمد رضا، برکتین عضو هیئت مدیره خانه صنعت ،معدن و تجارت استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد: فضای کسب و کار در تمام دنیا یک تعریف و فرمول مشخص دارد و از ۱۰ پارامتر مختلف تشکیل شده است.
وی افزود: یکی از ملاکهای اصلی سنجش فضای کسب و کار یک کشور این است که اگر کسی درخواست دریافت مجوز برای شروع امور اقتصادی را داشته باشد، چه میزان وقت و هزینه باید صرف کند و یا اینکه به چه میزان می تواند از وام بانکی بهره ببرد.
برکتین اضافه کرد: این پارامترها در کشورهای مختلف بررسی میشود و در نتیجه این بررسیها بسیاری از فعالان تجاری تصمیم میگیرند در کشوری سرمایهگذاری انجام دهند یا خیر.
وی توضیح داد: در سال ۲۰۱۸ رتبه ایران در فضای کسب و کار ۱۲۴ از میان ۱۸۰ کشور بود، در صورتیکه گرجستان در این جدول رتبه شانزدهم را کسب کرده بود.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت ، معدن و تجارت استان اصفهان، اذعان کرد: فضای کسب و کار ما فضای پیچیده ای است و بروکراسی بالای اداری موجب شده تا شروع یک فعالیت اقتصادی در ایران یک اتفاق پر ریسک تلقی شود.
برکتین ابراز کرد: ما به عنوان کشوری که سالهای زیادی فعالیت صنعتی و اقتصادی داشته و زیرساختهای عظیمی را فراهم آوردهایم با کشوری همچون گرجستان قابل مقایسه نیستیم اما باید توجه داشت که این کشور توانسته است با مشاوره مؤسسات بینالمللی انقلاب شگرفی در فضای کسب و کار خود ایجاد کند.
وی ادامه داد: در اقتصاد و حتی مسایلی همچون کاهش ذخایر آبی کشور، مانند تیمهای فوتبال و والیبال که مربی خارجی دارند، میتوانیم از مشاوره کارشناسان جهانی بهره ببریم.
برکتین اضافه کرد: متأسفانه باید گفت که چرخه آب در ایران یکبار است و این در حالی است که این چرخه در کشورهای دیگر تا شش بار ادامه پیدا میکند.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت ،معدن و تجارت استان اصفهان، تصریح کرد: اگر برای ثبت نام سکه در کشور فراخوان داده شود بسیاری از افراد شرکت کرده و صف های طولانی شکل میگیرد اما اگر همین فراخوان را برای شروع یک فعالیت تولیدی به راه بیاندازیم، کسی تمایلی به شروع کار تولیدی ندارد و همه اینها به دلیل مشکلات متعدد واحدهای تولیدی و نامناسب بودن فضای کسب و کار در کشور است.
وی ادامه داد: باید تحولاتی صورت بگیرد تا سرمایهگذاران تمایل بالایی برای حضور در فعالیتهای تولیدی داشته و از انباشت سرمایههای خود در بانک یا خرید سکه و دلار نفعی نبرند.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت ،معدن و تجارت استان اصفهان، تاکید کرد: اگر در راستای استراتژی تقویت کسب و کار، مسیر راه تولید تسهیل شود، بدون شک بار بزرگی از دوش تولیدکننده داخلی برداشته شده و تولید داخلی رمق تازهای میگیرد.
محمدرضا برکتین، تأکید کرد: مسائل و مشکلاتی که مالیات برای تولیدکننده ایجاد کرده بسیار زیاد است و متأسفانه زمانیکه افرادی از پرداخت مالیات فرار میکنند، این تولید کننده است که باید شلاق مالیات اضافی را بخورد.
رئیس اسبق خانه صنعت، معدون و تجارت استان اصفهان ابراز کرد: از طرف دیگر سازمان تأمین اجتماعی هم به دلیل کمبود بودجه تولیدکنندههای داخلی را مداوم جریمه میکند و همه موضوعات موجب شده تا تولیدکننده تحت فشار زیادی بوده و شرایط سختی را تحمل کند.
برکتین در خاتمه یادآور شد: ضروری است شرایط بسرعت تغییر کرده تا اوضاع تولید از وضعیت کنونی بیرون بیاید و به سمت رشد و رونق پیش برود.