• امروز : چهارشنبه - ۱ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 19 February - 2025
کل اخبار 7511اخبار امروز : 2
2

استانداران پنج استان هم‌مرز با ترکمنستان باید اختیارات تام داشته باشند

  • کد خبر : 44605
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۳۲
استانداران پنج استان هم‌مرز با ترکمنستان باید اختیارات تام داشته باشند
معاون توسعه صادرات خانه صمت با اشاره به بازار سنتی موجود تأکید کرد: درحال حاضر بازار ما با این کشور یک بازار پیشرفته و به‌روز نیست و برای پیشرفت در این حوزه نیازمند تغییر نگرش دولتمردان نسبت به استان‌ها هستیم؛ استانداران هر پنج استان هم‌مرز با ترکمنستان باید برای توسعه صادرات چنین اختیاراتی داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از قدس خراسان، ایران و ترکمنستان دارای مشترکات دیرینه فرهنگی، تاریخی، دینی و تمدنی هستند و این مشترکات همیشه عامل تحکیم روابط دو کشور در سال‌های اخیر به شمار رفته است، این دو کشور هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و مبادلات تجاریشان عمدتاً از مسیرهای جاده‌ای چهار گمرک مشترک مرزی لطف‌آباد، سرخس، باجگیران و اینچه‌برون صورت می‌گیرد.

رشد ۷ درصدی صادرات خراسان رضوی به ترکمنستان
طبق آمار گمرک خراسان رضوی در ۹ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳، صادرات استان به کشور ترکمنستان از نظر وزنی یک درصد و از نظر ارزشی ۷درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
ناظر گمرکات خراسان رضوی در گفت‌وگو با قدس خراسان گفت: استان ما در سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۱۷میلیون و ۶۰۹هزار و ۵۴۹کیلوگرم به ارزش ۱۳۵میلیون و ۲۴۰هزار و ۸۱۳دلار به کشور ترکمنستان صادرات داشته که امسال به ۵۲۲میلیون و ۱۸۵هزار و ۸۳۵کیلوگرم به ارزش ۱۴۴میلیون و ۳۲۶هزار و ۱۷۰دلار افزایش یافته است.
جواد جعفری درباره واردات از این کشور نیز افزود: واردات استان ما نیز در ۹ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ با ۳میلیون و ۷۹۸هزار و ۵۷۸کیلوگرم به ارزش ۴میلیون و ۷۰۲هزار و ۱۸۶دلار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲میلیون و ۹۶۱هزار و ۴۰۴کیلوگرم به ارزش ۵میلیون و ۵۳۷هزار و ۲۰۵دلار بوده با افزایش ۲۸درصدی به لحاظ وزنی و کاهش ۱۵درصدی به لحاظ ارزشی مواجه شده است.

تجارت ما با ترکمنستان یک تجارت خاص خویشاوندی و فرهنگی است
رمضان بهرامی نیز در گفت‌وگو با قدس خراسان در ارتباط با تجارت با این کشور گفت: تجارت ما با ترکمنستان یک تجارت خاص خویشاوندی و فرهنگی است که از طریق مردم انجام می‌شود و شرکت‌های دولتی در آن نقشی ندارند. پس از افغانستان، تجارت با ترکمنستان برای خراسانی‌ها، هدف بسیار مهمی است که ضرورت دارد بیشتر از قبل توسعه پیدا کند.
به گفته رمضان بهرامی، تعهدات ارزی، تجارت با این کشور را همانند سایر کشورهای دنیا برای تاجران خراسانی با چالش مواجه کرده است.
وی ادامه داد: برای جهش صادرات و ارتقای مبادلات تجاری میان بخش خصوصی دو کشور، باید بستر لازم توسط استانداران از طریق دریافت اختیار تام از دولت‌ها فراهم شود. اختیارات ویژه‌ای که دست استانداران را در تصمیم‌گیری و فراهم کردن موقعیت برای اشتغال، توسعه صادرات، تأمین مالی و رفع موانع صادرات به این کشور باز کند.

استانداران پنج استان هم‌مرز با ترکمنستان باید اختیارات تام داشته باشند
معاون توسعه خانه صمت با اشاره به بازار سنتی موجود تأکید کرد: درحال حاضر بازار ما با این کشور یک بازار پیشرفته و به‌روز نیست و برای پیشرفت در این حوزه نیازمند تغییر نگرش دولتمردان نسبت به استان‌ها هستیم؛ استانداران هر پنج استان هم‌مرز با ترکمنستان باید برای توسعه صادرات چنین اختیاراتی داشته باشند.
بهرامی با بیان اینکه خلقیات روحی مردم این کشور شبیه مردم ایران است، گفت: اشتراکات فرهنگی ما با این افراد فراوان است، نزدیک به یک میلیون جمعیت ترکمن در کشور ما حضور دارند که با وجود تنوع قومیتی موجود در ایران، مردم ما به ترکمن‌ها بسیار نزدیک‌اند؛ همزیستی و مراودات خوب تجاری به همراه رفت و آمدهای خانوادگی موجب شده میان مردم دو کشور مرز دوستی و خویشاوندی وجود داشته باشد گویا دو برادر در دو سرزمین هستیم.

پیشرفت در صنایع « های‌تک»
وی با اشاره به تفاوت ترکمنستان امروز با سه دهه گذشته افزود: روابط ما در بخش خصوصی نیز با این کشور بسیار خوب و بدون تنش است و ترکمنستان در زمینه مصالح ساختمانی، مواد غذایی و سازه‌های فلزی تنوع جنس فراوانی دارد.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان در حال حاضر شرایط اقتصادی ترکمنستان به نقطه صادرات رسیده و نخستین نمایشگاه صنایع ترکمنستان اردیبهشت ماه در شهر گرگان کشور ما برگزار می‌شود.
بهرامی با بیان اینکه در آینده ترکمنستان در صنعت های‌تک پیشرفت خوبی خواهد داشت، ادامه داد: تاجران ایرانی باید به این مسئله توجه کنند و با افزایش بهره‌وری و به کارگیری صنایع به‌روز محصولات بهتری برای صادرات به این کشور تولید کنند. ما به دلیل مشکلات بین‌المللی در حال فاصله گرفتن از صنایع های‌تک هستیم و متأسفانه ماشین‌آلات و دستگاه‌های ما دارای عقب‌ماندگی در برخی از حوزه‌هاست.

عدم حمایت دولت از توسعه صادرات به ترکمنستان موجب بی‌انگیزگی بازرگانان شده است
وی خاطرنشان کرد: دولت در ۱۰ سال گذشته هیچ کمکی برای توسعه صادرات به ترکمنستان نکرده و این مسئله در کنار مشکلات دیگر همچون رفع تعهد ارزی موجب رخوت و بی‌انگیزگی تاجران و بازرگانان شده است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان با بیان اینکه در طول چند سال گذشته صحبت از ارز نیمایی بود و ما نیز به عنوان تاجران و بازرگانان این مسئله را پذیرفتیم، گفت: قبلاً ارز ترجیحی، نیمایی و آزاد در بازار وجود داشت و در حال حاضر با تک‌نرخی شدن، ارز ترجیحی، توافقی و آزاد در بازار وجود دارد که دولت باید تکلیف خود را با این موضوع مشخص کند.
به گفته بهرامی، صدور بخشنامه‌های متعدد منجر شده تاجران حوزه ترکمنستان قدرت تجارت خود را از دست داده و کنار گذاشته شوند. در واقع دست و پای تاجران به قفل و زنجیر بخشنامه‌ها و سیاست‌های تجارت خارجی بسته شده و ابتکار عمل از دست بخش خصوصی خارج شده است. یک تاجر و بازرگان با زحمت فراوان یک بازار را در کشورهای مختلف برای خود تعریف می‌کند اما متأسفانه با ندانم‌کاری و یک سری بخشنامه‌های نادرست آن بازار روز به روز کوچک‌تر شده و فعالان اقتصادی مجبور به خروج از آن می‌شوند. وی با بیان اینکه کشور ترکمنستان در حال ترقی است، افزود: کشور ما نیز همزمان باید در مسائل مختلف تجاری و تولیدی روند رو به رشد داشته باشد و انتظار می‌رود دولت حرف گوش‌کن باشد و حرف‌های ما به عنوان کارشناسان بخش خصوصی را در حوزه اقتصاد جدی بگیرد.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=44605

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.