به گزارش خودرونامه به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز ضمن ترجمه و تلخیص گزارش موسسه «مکنزی»با عنوان «صنعت خودرو در افق ۲۰۳۰» هدف این مطالعه را بررسی دورنمای صنعت خودرو در افق ۲۰۳۰ میلادی در اثر تحولات چهارگانه فناوری محور شامل شیوه های متعدد سفرهای درون شهری، خودروهای خودران ، تمام برقی سازی و سرویسهای تبادل داده در خودرو دانست .
اين نهاد پژوهشي افزود: یافته های این مطالعه نشان می دهند که بر پایه تحولات چهارگانه فناوری محور، منابع درآمدی خودرو متاثر از رانندگی با روشهای اشتراک گذاری سفر، سرویس های تبادل داده، ارتقای فناوری و به کارگیری مدل های نوین کسب و کار تا سال ۲۰۳۰ میلادی، حدود ۵/۱ تریلیون دلاریعنی معادل ۳۰ درصد افزایش مي یابد.
از طرفی پیش بینی شده است از هر ۱۰ خودرو فروخته شده در سال ۲۰۳۰ میلادی ، یک خودرو در قالب اشتراک گذاری سفر به فروش می رسد. همچنین در صورت رفع موانع تکنولوژیکی و مسائل قانونی، تا ۱۵ درصد از خودروهای فروخته شده در سال ۲۰۳۰ به خودروهای تمام خودران اختصاص خواهد یافت.
دورنمای خودروسازی جهان حکایت از توسعه خودروهای برقی و تبدیل به خودروهای قابل رقابت و مناسب در بازار افق ۲۰۳۰ دارد. همچنین الزام به رقابت و همکاری با رقبا در حوزهای مختلف و تمرکزبازیگران جدید صنعت خودرو در بخش کوچکی از زنجیره ارزش از ویژگیهای صنعت خودرو در افق ۲۰۳۰ است.
مرکزپژوهش ها در ادامه گزارش خود پیشنهاد کرد که استراتژی صنعت خودروی ایران تحت رویکرد تمرکز بر عواملی همچون تغییرات بازار خودرو و ورود بازیگران جدید ، تمرکز بر امور تحقیق و توسعه ، طراحی و مهندسی و توسعه سیستمهای نرم افزاری، تقویت صنایع مرتبط و تجهیزشبکه تامین و تنوع بخشی خدمات پس از فروش در طول چرخه عمر محصول، بازطراحی و تدوين شود.
گزارش كامل اين پژوهش را در لينك زير بخوانيد: