• امروز : چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
کل اخبار 7491اخبار امروز : 0
17

صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در ۹ ماه به ۷٫۲ میلیارد دلار رسید

  • کد خبر : 24012
  • ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰
صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در ۹ ماه به ۷٫۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش روز شنبه ایرنا از جداول آماری منتشر شده گمرک، میزان صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در این مدت، از ۴۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تن گذشت که در مقایسه با ۹ ماهه پارسال، افت ۱۰درصدی دارد؛ با یان حال ۵۱ درصد وزنی صادرات این دوره را شامل می شود. ** زنجیره فولاد و […]

به گزارش روز شنبه ایرنا از جداول آماری منتشر شده گمرک، میزان صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در این مدت، از ۴۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تن گذشت که در مقایسه با ۹ ماهه پارسال، افت ۱۰درصدی دارد؛ با یان حال ۵۱ درصد وزنی صادرات این دوره را شامل می شود.

** زنجیره فولاد و محصولات رتبه نخست
بر پایه این آمار، در ۹ ماهه امسال ارزش زنجیره فولاد و محصولات فولادی به وزن بیش از ۷٫۲۵۲ میلیون تن، به بیش از ۳ میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار رسید.
میزان صادرات زنجیره فولاد و محصولات فولادی نیز در این مدت از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۳۶ و ۱۱ درصد نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش نشان می دهد.

** مس و محصولات پایین دستی در جایگاه دوم
براساس آمارهای عملکرد دوره یادشده، بیش از ۲۵۶٫۴ هزار تن به ارزش افزون بر ۶۴۲٫۹ میلیون دلار صادرات انجام شد که از نظر وزنی ۵۵ درصد نسبت به ۹ ماهه سال ۹۶ کاهش داشت اما از لحاظ ارزش هشت درصد رشد نشان می دهد.
بنابراین مس و محصولات پایین دستی در این دوره، با سهم ۹ درصدی ارزش کل این بخش، در جایگاه دوم قرار گرفت.

** زنجیره سیمان در رده سوم ارزش صادراتی
زنجیره سیمان نیز در کارنامه تجارت خارجی بخش معدن وصنایع معدنی در مدت ۹ ماهه امسال با صادرات بیش از ۱۲ میلیون تن به ارزش افزون بر ۴۰۷٫۷ میلیون دلار، سهم ۶ درصدی از کل را به خود اختصاص داد.
علاوه براین، ارزش صادرات زنجیره سیمان از نظر ارزش و وزن نسبت به ۹ ماهه مشابه پارسال به ترتیب ۹ درصد کاهش و یک درصد رشد را ثبت کرد.

** رشد قابل توجه صادرات کنسانتره سنگ آهن
آمارهای مورد بررسی نشان می دهد که صادرات کنسانتره سنگ آهن در این مدت، به بیش از چهار میلیون و ۷۴۴ هزار تن رسید که ارزش آن افزون بر ۳۴۶٫۴ میلیون دلار بود.
صادرات کنسانتره سنگ آهن از نظر ارزش و وزن به ترتیب نسبت به ۹ ماهه پارسال (فروردین لغایت آذر ۹۶) یک هزار و ۳۵۲ درصد و یک هزار و ۶۱۹ درصد افزایش داشت.
سهم کنسانتره سنگ آهن از کل صادرات این بخش پنج درصد بود که رتبه چهارم را در این رده بندی از آن خود ساخت.

** ارزش بیش از ۲٫۵ میلیارد دلاری واردات
براساس این آمارها، ارزش واردات بخش معدن وصنایع معدنی در ۹ ماهه امسال به رقم افزون بر ۲ میلیارد و ۵۳۹ میلیون دلار رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال، کاهش ۳۱ درصدی یافت.
میزان وزنی واردات بخش معدن وصنایع معدنی در این دوره بیش از ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۳۸ درصد کاهش نشان می دهد.
سهم معدن و صنایع معدنی از کل واردات کشور در مدت مورد بررسی در بخش ارزش هشت درصد و از وزنی ۱۳ درصد ثبت شد.
به گزارش ایرنا، براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در ۹ ماهه امسال ۸۶ میلیون و ۹۴۰ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳۳ میلیارد و ۳۵۸ میلیون دلار از کشور صادر شد که از نظر ارزش نسبت به مدت مشابه پارسال ۵٫۴ درصد رشد را نشان داد.
همچنین در مدت این گزارش، ۲۳ میلیون و ۸۷۱ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۳٫۲۷ درصد و ارزشی ۱۵٫۹ درصد کاهش داشت.
رقم ۷۳۸ میلیون دلار نشان دهنده مازاد تراز تجارت خارجی کشور در ۹ ماهه امسال بود.
در این مدت، بازار کشورهای عراق، چین، امارات متحده عربی، افغانستان و ترکیه عمده جذب کنندگان کالاهای صادراتی ایران بودند که رتبه نخست را عراق با واردات ۶ میلیارد و ۹۲۹ میلیون دلار کالا به خود اختصاص داد؛ در واقع ۲۰٫۷ درصد سهم ارزشی صادرات کالاهای ایرانی در اختیار این کشور بود.
چین نیز با جذب ۶ میلیارد و ۷۴۹ میلیون دلار کالای ایرانی سهم ارزشی ۲۰٫۲ درصدی را از آن خود ساخت.
امارات با پنج میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۹۱۲ میلیون دلار در رده های بعدی واردکنندگان کالای ایرانی قرار داشتند.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=24012

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.