• امروز : جمعه - ۷ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
کل اخبار 7476اخبار امروز : 0
15

شریعتمداری: کاهش ارزش پول ملی مصنوعی است/ یادگیری بخش‌نامه‌های متعدد ارزی نیازمند PHD است

  • کد خبر : 20782
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴
شریعتمداری: کاهش ارزش پول ملی مصنوعی است/ یادگیری بخش‌نامه‌های متعدد ارزی نیازمند PHD است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در مراسم بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف ایران اظهار کرد: در سال ۱۳۷۱ که بنده در وزارت بازرگانی بودم صحبت‌هایی مبنی بر برگزاری این نمایشگاه در کشورمان مطرح شد که در آن موقع تنها یک نمایشگاه مشابه آن در […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در مراسم بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف ایران اظهار کرد: در سال ۱۳۷۱ که بنده در وزارت بازرگانی بودم صحبت‌هایی مبنی بر برگزاری این نمایشگاه در کشورمان مطرح شد که در آن موقع تنها یک نمایشگاه مشابه آن در آلمان برگزار می‌شد؛ در آن مقطع مرکز ملی فرش نبود و شرکت ملی فرش ایران بزرگترین محل تمرکز فعالین فرش دستباف کشو ر بود.

وی بابیان اینکه تحریم صادرات فرش ایران یکی از  اولین تحریمهایی است که ایالت متحده آمریکا علیه کشورمان اعمال کرده است افزود: حجم صادرات فرش نقش زیادی در اقتصاد ایران ندارد اما آمریکا با آگاهی از تبعات اجتماعی این تحریمها در اولین مرحله اقدام به تحریم آن می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ایالات متحده آمریکا می‌داند در هر نقطه‌ای از ایران فردی در صنعت فرش ایران مشغول به کار است به طوری که امروزه بیش از ۲ میلیون نفر به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در این صنعت کار می‌کنند.

وی تصریح کرد: برخلاف برخی از صنایع زمخت موجود در وزارت صنعت، معدن و تجارت صنعت فرش کشور سازگاری خوبی با طبیعت دارد و مشکلات زیست‌محیطی نیز ایجاد نمی‌کند.

* شورای عالی فرش احیاء شد

شریعتمداری در ادامه صحبت‌های خود خبر از احیای شورای عالی فرش خبر داد و گفت: اولین جلسه این شورا نیز هفته پیش برگزار شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر با فشارهای بیرونی از حوزه سیاستهای خارجی مواجهیم که ابتلای به آن گرفتاری‌هایی برای ما ایجاد کرده است گفت: در کنار این فشارها و تهدیدها یک فرصت مناسبی نیز برای اقتصاد کشور نهفته است؛ درست است که کاهش ارزش پول ملی خوب نیست، اما باید توجه داشت که این کاهش ارزش پول ملی‌مان مصنوعی است و تهدید بزرگی به حساب نمی‌آید زیرا می‌دانیم به خاطر یک عامل بیرونی به ضعف کشانده شده است اما برای بخش صادرات فرصت خوبی به حساب می‌آید.

شریعتمداری افزود: درست است که این شرایط هزینه تولید در داخل را افزایش داده و قیمت خرید کالای صادراتی را بالا برده است، اما اصل موضوع (فرصت صادراتی) غیرقابل انکار است و امروز این تهدید برای هنرصنعت فرش ایران یک فرصت به حساب می‌آید.

وی گفت: در سالجاری صادرات فرش کشور ۳۲ درصد و صادرات به آمریکا ۲۱ درصد رشد داشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه یکی از نقاط اساسی در صنعت فرش آن است که به تولیدکنندگان این محصول توجه لازم نمی‌شود، گفت: صادرکنندگان فرش بافندگان را در سودهایی که از صادرات خود به دست می‌آورند نمی‌بینند. همچنین معلوم نیست که چرا با بیمه قالیبافان اینقدر سخت، خشن و غیرمنصفانه برخورد می‌شود در حالی که این قشر از جامعه با حداقل امکانات بهره‌وری بالایی دارند.

شریعتمداری افزود: برای حل مسئله بیمه قالیبافان با همکاری بخش‌های مربوط باید یک بار برای همیشه مشکلات این صنف حل شود و مجلس نیز همکاری لازم را داشته باشد.

وی گفت: مشکلات قانونی برای بیمه قالیبافان وجود داردکه قبل از آن با هماهنگی آقای مونسان می‌توان مشکلات قالیبافان را رفع و پیگیری کرد.

*یادگیری بخش‌نامه‌های متعدد ارزی دولت نیازمند PHD است

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به صدور بخشنامه‌های صادراتی متعدد در هفته‌های اخیر گفت: به گواه شاهدان عینی در مدت کوتاهی سیاستهای ارزی زیادی صادر شد که یادگیری آنها نیز خود نیازمند به داشتن یک PHD است.

شریعتمداری افزود: این موارد باعث شده که برای واردات مواد اولیه صنایع مختلف از جمله فرش خلل ایجاد شود که این مشکلات اکنون در حال رفع شدن است و سامانه نیما یا سیما در حال رفع مشکلاتش است.

وی گفت: موضوع مواد اولیه نباید با مشکل همراه باشد و مطالبات به حق تولیدکنندگان در این زمینه درست است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره گلایه‌ رئیس اتحادیه فرش مبنی بر دریافت مالیات و ارزش افزوده از صادرات فرش گفت: باید از فعالیتهای مختلف اقتصادی مالیات گرفته شود اما باید به صورت اهرمی برای توسعه تولید بینجامد؛ مالیات بر ارزش افزوده معمولی است که به عنوان یک عامل مزاحم در برخی از صنایع شده است.

شریعتمداری همچنین به خواسته دیگر فعالین بخش کشور اشاره کرد و گفت: همانطور که صادرکنندگان فرش می‌گویند باید تبلیغات و بازاریابی برای فرش ایران در خارج از کشور داشته باشیم، مراکز دائمی برای ارائه فرش در سایر کشورها ایجاد کنیم و شرایط حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را فراهم آوریم که تحقق این امر از وظایف دولت است. اما منابع مالی مورد نیاز را در اختیار ما قرار نداده‌ایم.

* نمی‌خواهم علیه همکارانم در دولت صحبت کنم، اما حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است

وی افزود: تحمل ما نیز حدی دارد این قانون (یارانه صادراتی) در لایحه خود دولت بوده است و ما نمی‌توانیم از آن بگذریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تا به امروز تنها ۲۰ میلیارد تومان برای جوایز صادراتی پرداخت شده که این رقم تنها یک تنخواه به حساب می‌آید.

وی افزود: نمی‌خواهم علیه همکاران خود در دولت صحبت کنم، اما باید توجه داشت که حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است.

شریعتمداری در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: منابع حاصل از صادرات غیرنفتی باید همه در سامانه نیما بیاید و تجار هر مشکلی دارد آن را تحمل کند تا صادرکننده و وارد کننده بتوانند در آنجا همدیگر را پیدا کرده و خرید و فروش کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ارز حاصل از صادرات مربوط به همه ملت ایران است و باید به چرخه اقتصاد کشور وارد شود.

شریعتمداری گفت: در نقل و انتقالات داخل سامانه نیما نباید دخالت صورت گیرد تا صادرکنندگان و وارد کنندگان بتوانند نیاز خود را در آن حل و فصل کنند.

وی همچنین به خواسته دیگر تجار برای دریافت یارانه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: برای حمل و نقل در برخی از مسیرها ما به عنوان دولت باید یارانه پرداخت کنیم که ما نیز با صادرکنندگان درباره این موضوع هم‌نظر هستیم.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=20782

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.